KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Lou Reed – Perfect Night: Live in London / The Fall – Live at the Witch Trials

Pred vama je još jedno ne isuviše pretenciozno izdanja eXita – nazvomo to zasluženmim odmorom. Riječ je o dva albuma koja povezuje kultni status autora, dvadeset godina razlike, te riječ LIVE u nazivu.
No, dok je u slučaju Lou Reedovog ‘Perfect Night: Live in London’ uistinu riječ o koncertnom zapisu, ‘Live at the Witch Trials’ The Falla nije live album, već prvo studijsko ostvarenje Marka E. Smitha i ekipe. Ipak, u neku se ruku može smatrati uživo odsviranim djelom, pošto je praktički tako i nastao – tijekom jednog dana u studiju, bez dodatnog vremena za šminkanje i nasnimanje. Cheers!!!

 

Pred vama je još jedno ne isuviše pretenciozno izdanja eXita – nazvomo to zasluženmim odmorom. Riječ je o dva albuma koja povezuje kultni status autora, dvadeset godina razlike, te riječ LIVE u nazivu.

No, dok je u slučaju Lou Reedovog Perfect Night: Live in London uistinu riječ o koncertnom zapisu (i to jednom od kvalitetnijih, pošto nas je Lou ovdje uglavnom poštedio egzibicija u smislu vokalnih improvizacija); Live at theWitch Trials The Falla nije live album, već prvo studijsko ostvarenje Marka E. Smitha i ekipe. Ono što ga možda probližava nekoj vrsti livea jest način na koji je nastao: živom svirkom u studiju. Naime, zbog troškova snimanja koji su te 1979. bili poprilično veliki za jedan poluanonimni bend u proboju, čitav je materijal (a s ovdje priloženim dodacima, riječ je o ukupno 17 skladbi) snimljen za jedan dan.

Što još povezuje Lou Reeda i Marka e. Smitha? Možda cinizam? Činjenica što je jedan od njih mrtav a drugi već godinama djeluje kao lutajući leš? Već spomeuti kultni status koji se s albuma može projcirati i na autore?

Vjerojatno ništa od toga, no te dvojbe ionako ostavljamo vama!

lou-reed

Lou Reed: Perfect Night: Live in London (1998.)

01 I’ll Be Your Mirror
02 Perfect Day
03 The Kids
04 Vicious
05 Busload Of Faith
06 Kicks
07 Talking Book
08 Into the Divine
09 Coney Island Baby
10 New Sensations
11 Why Do You Talk
12 Riptide
13 Original Wrapper
14 Sex With Your Parents
15 Dirty Blvd.

 

c7f2a4c0c0bd403c023f7e5231f

The Fall: Live at the Witch Trials (1979.)

01 Frightened
02 Crap Rap Like to Blow
03 Rebellious Jukebox
04 No Xmas for John Quais
05 Mother – Sister
06 Industrial Estate
07 Underground Medicin
08 Two Steps Back
09 Live At The Witch Trials
10 Future Pasts
11 Music Scene
12 Repetition
13 Bingo Masters Breakout
14 Psycho Mafia
15 Various Times
16 It’s the New Thing
17 Rowche Rumble

 

autor: Vjeran Stojanac, 26/02/2015

, , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Brian Eno

20:00–23:15 Subota 28.9.2019.

“Cluster Analysis/Mechanize Something Idiosyncratic/Ghost Echoes/Define an Area as `Safe’ and use it as an Anchor” /from Oblique Strategies/

St. Julian D. Cope

26/08/2016.

Julian Cope je širim masama najpoznatiji kao predvodnik bivšeg liverpulskog new wave sastava The Teardrop Explodes. No, on je i pjesnik, glazbenik, paleologist, samozvani šaman, tamanitelj čudnih i uglavnom zabranjenih kako biljnih tako i umjetnih supstanci, teoretičar krautrocka, antikvar, jedan od najvećih živućih stručnjaka za britanske megalitske kulture i njihovo arheološko naslijeđe. Za neke osoba vrijedna prezira, za druge svetac – Cope ostaje jedna od najkarizmatičnijih i najmističnijih individua na glazbenoj sceni sredine drugog desetljeća trećeg tisućljeća.

The Long Ryders / Uncle Tupelo

08/10/2011.

The Long Ryders kao jedni od predvodnika paisley underground trenda, te Uncle Tupelo koji su prešli križni put od garažnog punka do nepatvorenih čistina onoga što je nazvano No Depression su zasigurno dva najbitnija sastava kasnih osamdesetih, odnosno anih devedesetih, kojima danas dugujemo ekspanziju čitavog trenda alternativnog countryja!

Lonesome Cowboy Bill

25/04/2014.

… jest Lou Reedov ‘surnom’ za Williama S. Burroughsa, čovjeka koji je možda nesvjesno zadužio nadolazeće generacije glazbenika i pisaca. Ukoliko ovu posvetu smatrate pretjeranom, pročitajte pripadni tekst, i naravno, poslušajte subotnji ‘kolaž’ u vidu još jednog izdanja emisije eXit. Na koncu, dopušteno je sve, a ništa nije stvarno!

Tjedna rotacija

Arhiva

SUFJAN STEVENS / The Ascension

The Style Council / Café Bleu (1984)

PILLOW QUEENS / Holy Show

RED AXES / Dekmantel

RADIOHEAD / I Might Be Wrong: Live Recordings

Haustor / Bolero (1985)