KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Lou Reed – Perfect Night: Live in London / The Fall – Live at the Witch Trials

Pred vama je još jedno ne isuviše pretenciozno izdanja eXita – nazvomo to zasluženmim odmorom. Riječ je o dva albuma koja povezuje kultni status autora, dvadeset godina razlike, te riječ LIVE u nazivu.
No, dok je u slučaju Lou Reedovog ‘Perfect Night: Live in London’ uistinu riječ o koncertnom zapisu, ‘Live at the Witch Trials’ The Falla nije live album, već prvo studijsko ostvarenje Marka E. Smitha i ekipe. Ipak, u neku se ruku može smatrati uživo odsviranim djelom, pošto je praktički tako i nastao – tijekom jednog dana u studiju, bez dodatnog vremena za šminkanje i nasnimanje. Cheers!!!

 

Pred vama je još jedno ne isuviše pretenciozno izdanja eXita – nazvomo to zasluženmim odmorom. Riječ je o dva albuma koja povezuje kultni status autora, dvadeset godina razlike, te riječ LIVE u nazivu.

No, dok je u slučaju Lou Reedovog Perfect Night: Live in London uistinu riječ o koncertnom zapisu (i to jednom od kvalitetnijih, pošto nas je Lou ovdje uglavnom poštedio egzibicija u smislu vokalnih improvizacija); Live at theWitch Trials The Falla nije live album, već prvo studijsko ostvarenje Marka E. Smitha i ekipe. Ono što ga možda probližava nekoj vrsti livea jest način na koji je nastao: živom svirkom u studiju. Naime, zbog troškova snimanja koji su te 1979. bili poprilično veliki za jedan poluanonimni bend u proboju, čitav je materijal (a s ovdje priloženim dodacima, riječ je o ukupno 17 skladbi) snimljen za jedan dan.

Što još povezuje Lou Reeda i Marka e. Smitha? Možda cinizam? Činjenica što je jedan od njih mrtav a drugi već godinama djeluje kao lutajući leš? Već spomeuti kultni status koji se s albuma može projcirati i na autore?

Vjerojatno ništa od toga, no te dvojbe ionako ostavljamo vama!

lou-reed

Lou Reed: Perfect Night: Live in London (1998.)

01 I’ll Be Your Mirror
02 Perfect Day
03 The Kids
04 Vicious
05 Busload Of Faith
06 Kicks
07 Talking Book
08 Into the Divine
09 Coney Island Baby
10 New Sensations
11 Why Do You Talk
12 Riptide
13 Original Wrapper
14 Sex With Your Parents
15 Dirty Blvd.

 

c7f2a4c0c0bd403c023f7e5231f

The Fall: Live at the Witch Trials (1979.)

01 Frightened
02 Crap Rap Like to Blow
03 Rebellious Jukebox
04 No Xmas for John Quais
05 Mother – Sister
06 Industrial Estate
07 Underground Medicin
08 Two Steps Back
09 Live At The Witch Trials
10 Future Pasts
11 Music Scene
12 Repetition
13 Bingo Masters Breakout
14 Psycho Mafia
15 Various Times
16 It’s the New Thing
17 Rowche Rumble

 

autor: Vjeran Stojanac, 26/02/2015

, , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

The Dukes of Stratosphear

20:00–23:00 Subota 16.11.2019.

Ne dajte se zavarati, Dukes of Stratosphear su dobri stari XTC u verziji koja bitno više naginje psihodeličnom popu šezdesetih, fluidniji i skloniji Byrdsima nego npr. The Soft Boys u isto vrijeme!

My Bloody Valentine / H – block

15/02/2013.

U današnjoj dvodjeljnoj emisiji najprije osvrt na 30 godina karijere sastava My Bloody Valentine, a nakon toga glazbeno putovanje koje može ali i ne mora biti potaknuto heroinom!

Marc Bolan & T. Rex

29/01/2016.

Ime Marka Felda, odnosno Marca Bolana nikad nije doseglo visine za koje su se izborili njemu srodni autori poput Bowieja, Lou Reeda ili Bryana Ferryja, a uglavnom nategnuto vezivanje njegovog stvaralaštva uz glam rock trend dodatno je minoriziralo njegov značaj. No, neke se stvari jednostavno ne mogu negirati i pitanje je kako bi danas izgledala glazbena scena bez Marcovog utjecaja. U prvom dijelu emisije možete preslušati presjek autentičnog stvaralaštva Marca Bolana, a u nastavku posvetni album ‘Tribute to Marc Bolan’, objavljen kao dio edicije ‘Great Jewish Music’ na etiketi ‘Tzadik Records’ Johna Zorna.

Noviteti na obzorju / Badlands

08/03/2013.

  a) Noviteti na obzorju! Pomalo neočekivano, veljača nas je zasula hrpom odličnih uradaka, od kojih će se barem dva…

Tjedna rotacija

Arhiva

M WARD / Migration Stories (2020.)

BOBBY WOMACK / The Poet (1981)

DIRTY PROJECTORS / Overlord

LIXON / Disco House Karantena

BILL WITHERS / Live at Carnegie Hall

Mayales / svima želim Raj za sve (Aquarius records 1999)