KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

LEN LEISE / Lingua Franca (2015.)

Godina koja je iza nas svakako je glazbeno plodna za “International Feel”, label s kojeg nam dolazi “Lingua franca”, album australskog producenta i diggera Len Leise-a.

len-leise-lingua-franca-cover

Godina koja je iza nas svakako je glazbeno plodna za “International Feel”, label s kojeg nam dolazi “Lingua franca”, album australskog producenta i diggera Len Leise-a.
Nakon odličnog albuma Jose Padille, Mark Barrot, honcho labela kreće sa serijom mini albuma gdje najavljuje imena poput Gatto Fritto, Wolf Muller, CFCF itd.

U eklektičnost i bogatsvo Barrot-ovog glazbenog selektiranja, mogao sam se i sam uvjeriti prošlo ljeto kad se Esplendor tim preselio par dana u Tisno, odnosno na Garden Festival.
Njegov dj set gdje je svirao zajedno sa Apientom (Test Pressing) mi je jedno od ljepših glazbenih iskustava prošle godine, što bi značilo da komentirati ga dalje stvarno nema smisla, osim reći predivno Mark, hvala.

“Balearic Beat is anything I want it to be…
Anything you want it to be. In a world of digital noise, black sausage waveforms and ringtone pop music, its pure atmosphere and melody, the last bastion of real emotion in music.”

Ovako Mark Barrot opisuje njegovo poimanje balearic zvuka, a to je upravo ono što nam i Len nosi albumom Lingua Franca.

Radi se o zaista sjajnom albumu, atmosferičnog, dubokog zvuka, kojim prevladavaju zvona, na trenutke toliko zavodljiva da vas istog časa sele u neki topliji kraj uz more u sumrak i pogled na brodove u daljini kako putuju u nepoznato.

Da, ovaj album stvarno stvara ne samo zvučnu sliku nego vas potiče i na bijeg, barem od stvarnosti. I kako kaže sam Len, ovaj album je imaginarno putovanje koje se temelji na vlastitom iskustvu, pa tako i svih sedam numera naziva drugim jezikom, od Maroka, Španjolske, Brazila, Indije do Afrike itd.

Jedno je sigurno, ne morate poznavati ni jedan od navedenih jezika da prepoznate i shvatite ljepotu njegove glazbe, a to ono najbitnije, zar ne? :)

autor: Goran Ozretić, 06/01/2016

Vezane objave

Arhiva

SPIRITUALIZED / And Nothing Hurt

15:00–16:00 Srijeda 5.9.2018.

“I’ve already covered so much ground and already done a load of ideas. There’s no point doing something unless it’s better than that.”

ROBYN / Honey

15:00–16:00 Subota 1.12.2018.

I znoj i suze na novom albumu švedske dance pop dive.

ALGIERS / There Is No Year

15:00–16:00 Subota 25.1.2020.

Prvi album u mom 2o2o folderu zove se There Is No Year. Riječ je o trećoj studijskoj ploči grupe Algiers…

KING KRULE / 6 Feet Beneath the Moon

19/08/2013.

Archie Marshall sipa rime stoljetne duše iz mršavog, ginger, tjelešca s upravo navršenih 19 ljeta. I radi to sa Strummerovskim mudima i stavom londonskog kronera sa desetljećima iskustva u pintanju i puzanju na koljenim po zabitim uličicama u alkoholnoj nemoći.

Tjedna rotacija

Arhiva

FLYTE / This Is Really Going to Hurt

DMX / It’s Dark And Hell Is Hot (1998)

PORTO MORTO / Čekam ih

AXEL BOMAN / xlr8r

FLEETWOOD MAC / Live

LEUT MAGNETIK