KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

LEN LEISE / Lingua Franca (2015.)

Godina koja je iza nas svakako je glazbeno plodna za “International Feel”, label s kojeg nam dolazi “Lingua franca”, album australskog producenta i diggera Len Leise-a.

len-leise-lingua-franca-cover

Godina koja je iza nas svakako je glazbeno plodna za “International Feel”, label s kojeg nam dolazi “Lingua franca”, album australskog producenta i diggera Len Leise-a.
Nakon odličnog albuma Jose Padille, Mark Barrot, honcho labela kreće sa serijom mini albuma gdje najavljuje imena poput Gatto Fritto, Wolf Muller, CFCF itd.

U eklektičnost i bogatsvo Barrot-ovog glazbenog selektiranja, mogao sam se i sam uvjeriti prošlo ljeto kad se Esplendor tim preselio par dana u Tisno, odnosno na Garden Festival.
Njegov dj set gdje je svirao zajedno sa Apientom (Test Pressing) mi je jedno od ljepših glazbenih iskustava prošle godine, što bi značilo da komentirati ga dalje stvarno nema smisla, osim reći predivno Mark, hvala.

“Balearic Beat is anything I want it to be…
Anything you want it to be. In a world of digital noise, black sausage waveforms and ringtone pop music, its pure atmosphere and melody, the last bastion of real emotion in music.”

Ovako Mark Barrot opisuje njegovo poimanje balearic zvuka, a to je upravo ono što nam i Len nosi albumom Lingua Franca.

Radi se o zaista sjajnom albumu, atmosferičnog, dubokog zvuka, kojim prevladavaju zvona, na trenutke toliko zavodljiva da vas istog časa sele u neki topliji kraj uz more u sumrak i pogled na brodove u daljini kako putuju u nepoznato.

Da, ovaj album stvarno stvara ne samo zvučnu sliku nego vas potiče i na bijeg, barem od stvarnosti. I kako kaže sam Len, ovaj album je imaginarno putovanje koje se temelji na vlastitom iskustvu, pa tako i svih sedam numera naziva drugim jezikom, od Maroka, Španjolske, Brazila, Indije do Afrike itd.

Jedno je sigurno, ne morate poznavati ni jedan od navedenih jezika da prepoznate i shvatite ljepotu njegove glazbe, a to ono najbitnije, zar ne? :)

autor: Goran Ozretić, 06/01/2016

Vezane objave

Arhiva

Horsebeach – II

25/11/2015.

Nakon vrlo brzo rasprodanog prvijenca, Ryan Kennedy, ovaj put pojačan bendom proširuje zvučnu paletu te dalje radi na tom suptilnom gitarskom zvuku 80-ih. Prve dvije riječi koje padaju na pamet kao opis ovog djela su sanjivo i melodično. Ploča idealna za nostalgično prisjećanje na lijepo vrijeme kojemu smo svjedočili sve do prije par dana.

Steve Cobby-Revolutions // Declasse

08/12/2015.

Masterpiece istinske legende. Duboki naklon za “Revolucije”.

Sheer Agony – Masterpiece (Couple Skate, 30. listopad 2015.)

17/11/2015.

Trebalo je proći pune 3 i kusur godine (ne)rada do izlaska poštenog albuma sastava Sheer Agony ironičnog naziva Masterpiece kojeg predstavljamo ovog tjedna. Mutant killer powerpop ˝remekdjelo˝.

TYCHO / Epoch (2016., Ghostly International)

15:00–16:00 Subota 8.10.2016.

U jesen uplovljavamo sa najnovijim glazbenim ostvarenjem američkog glazbenika i umjetnika Scott Hansena, svima poznatijeg kao Tycho.

Tjedna rotacija

Arhiva

LIANNE LA HAVAS / st

MILTON NASCIMENTO / Minas (1975)

FUTURE ISLANDS / For Sure

Too Slow To Disco

JORGE BEN / à l’Olympia (1975)

PARNEPAR / Dobar dan, izvolite