KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

LAMBCHOP / Flotus

Grintavi Kurt je bacio gitaru i kupio vokoder. Ne mora značiti da “Loosing his Edge” već da mu jednostavno dosadilo sve ono što je radio do sada.

Svi koji ovaj bend poznaju duže, a zato svakako imaju prilike jer nešvilski Lambchop ove godine slavi 30 godina službenog djelovanja, vjerojatno su prvo bili zatečeni zvukom i formatom najavnog singla The Hustle ( kolika muda trebaš imat za izbacit singl od 18 i nešto minuta ) i izlazak albuma Flotus je svakako bilo jedno od najčekanijih glazbenih izdanja ove godine.

Ono što smo dobili je na kraju i jedno od najboljih izdanja ove godine. Kurt Wagner i bend kao da su hengali sa Bon Iverom i uz RedBull/votku debatirali o mogućnostima vokodera i slaganju beatova. Rezultat je kompaktan i hipnotički materijal, sa vrlo malo reminescencija na prošle Lambchop albume.

Na Flotusu imamo zvuk koji više referira na bendove kao Stereolab, Manitoba odnosno Caribou i neka sasvim recentna izdanja sa specifičnom singer-songwriter potkom gdje je gitaru zamijenila elektronika. Time mislim i na Chet Fakera, James Blakea, Nicolas Jaara..John Granta. Svakako, za ljubitelje starih Lambchop veliki upitnik a za one koji ih nisu nikad posebno pušili ( ko ja :D ) vjerojatno njihov najbolji album ikad.
Na kraju krajeva, kad gledamo samo imena stvari izgledaju ko sa nekog izgubljenog Aphex Twin albuma.

Provjerite sami ovu srijedu i subotu od 15.00 H.

In Care Of 8675309
Directions to the Can
Flotus
JFK
Howe
Old Masters
Relatives 2
Harbour Country
Writer
NIV
The Hustle

autor: el5egundo, 29/11/2016

, , ,

Vezane objave

Arhiva

KURT VILE / Bottle It In

15:00–16:00 Subota 27.10.2018.

Nakon prošlogodišnje kolaboracije s Courtney Barnett na Lotta Sea Lice, a tri godine nakon  b’lieve I’m goin down, novi solo album Kurta…

PARQUET COURTS / Wide Awake!

22/05/2018.

Parquet Courtsi!! Danger Mouse?!! Rough Trade!! Album tjedna, nema druge!!

THIAGO NASSIF / Três

15:00–16:00 Subota 28.4.2018.

Sočno sonične gitare u momente zvuče kao sa starijih P.J. Harvey izdanja na koje se slažu glitch ritmičke cakice uz atmosferične trube, te se sve skupa vješto uklapa u ovaj tropicalni fusion.

KUTIMAN / Wachaga

15:00–16:00 Srijeda 29.7.2020.

Ophir ‘Kutiman’ Kutiel i 6 godina uobličavanja materijala izvorno nastalog još 2014., podno Kilimanjara, među ljudima naroda Wachaga.

Tjedna rotacija

Arhiva

LIANNE LA HAVAS / st

MILTON NASCIMENTO / Minas (1975)

FUTURE ISLANDS / For Sure

Too Slow To Disco

JORGE BEN / à l’Olympia (1975)

PARNEPAR / Dobar dan, izvolite