KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

KUPEK-ova predstotka

IMG_1505Posljednji u nizu arhivskih KUPEK izdanja, prije nego se krene u nove radne pobjede, najavljuje i četvrti rođendan KUPEK-a. U te četiri godine stalo je preko sto epizoda, a jubilarna 99-ta snimana je u beogradskom Kulturnom centru „Grad“, gdje će se 01. 02. snimati i rođendanska epizoda.

Jubilarni KUPEK je rađen u vrijeme održavanja Svjetskog prvenstva u nogometu i to baš u trenucima havarije Brazilaca u utakmici sa Njemačkom. U trenucima kad je lopta bušila uši golmana Julia Cezara i kad je cijeli svijet u nevjerici pratio urušavanje brazilskog sna, u jednom skrovitom kutku, iza sedam mora i sedam gora, od tadašnjeg centra svijeta, na brdovitom Balkanu i Beogradu, u jednom skromnom kulturnom centru KUPEK tim je, uz pojačanje iz časopisa LICEULICE, rutinski priveo sezonu kraju.

U skladu sa politikom pojedinih ministarstava i ministara mi u KUPEK-u smo odlučili presjeći vrpcu jubileja, ne za očekivano stoto izdanje emisije, no za devedeset deveto.

Valjalo je još samo osmisliti program koji bi privukao dovoljnu količinu posjetilaca. Osmislili smo da glavna tema emisije bude stanje na nezavisnoj kulturnoj sceni pa smo u goste pozvali Milicu Pekić, jednu od osnivačica Asocijacije nezavisne kulturne scene i KIOSK platforme, kao i Radomira Lazovića, ministra prostora, jednog od osnivača Ulične galerije …

Njih, u ovom izdanju za KFLM nećemo slušati, već ćemo uživati u glazbenom dijelu programa

IMG_1455Daniela Kovača, odnosno Jesenji orkestar, “bukirali” smo odavno, tj. nakon njegovog gostovanja u KUPEK-u. Slično je bilo i sa Skrech Majstorom Ljubanom, koji je kao dio ekipe Undergrada iz Užica također predstavljen u KUPEK-u. Valjalo je još samo naći način kako otvoriti “jubilarac”.

Kako se KUPEK kroz umjetničko stvaralaštvo dosta bavio klasnim problemima (Igor Štiks, Barkin Engin – Replikas, Olga Dimitrijević…) i kako smo davno imali želju napraviti čak jednu TV emisiju posvećenu fenomenu modernih horova onda je naš izbor pao na Horkestar. Ekipi se dopala ideja i voila! Po prvi puta KUPEK je u potpunosti muzički bio pokriven živim nastupima.

Kako je sve to zvučalo poslušajte u nedjelju, 11. 01, od 16 h. Sva pitanja i ostalo možete nam uputiti na thekupek@gmail.com, a ako vas baš zaintrigira ovaj jubilej možete pogledati kako je sve izgledalo ovdje.

autor: dejan kozul, 11/01/2015

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Velike drame “malih” ljudi

23:00–1:00 Ponedjeljak 1112.2.2019.

Njihov prostor može biti samo logor. A može biti i književnost. “Fibonačijev niz”, Jasne Dimitrijević to svakako jeste. To nije…

Sloboda se stiče na ulici

30/05/2016.

Tog 25. maja, baš na nekadašnji Dan mladosti, umesto na slet mladost Beograda uz goste i iz drugih gradova izašla…

Punk’s not dead ni u provinciji

23:00–1:00 Ponedjeljak 1617.12.2019.

Još koji ponedjeljak i kraj ove godinice. KUPEK, međutim, ne miruje već kopa duboko po underground bespućima. Tako ovaj 257….

Hodajući spomenik jednom Prijedoru

23:00–1:00 Ponedjeljak 45.6.2018.

Prijedor je grad koji je tokom rata 90-ih izgubio 3176 svojih stanovnika. Civila, ne vojnika. Od toga čak 102 djeteta….

Tjedna rotacija

Arhiva

MILDLIFE / Automatic

WORKING WEEK / Working Nights (1985)

IOGI / So Sad

ILLES BALEARS / India Street Radio

ELLIOTT SMITH / Live at Black Cat (17/4/1998.)

ŠUMSKI / baba spava (2000)