KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

KREĆE PROJEKT „NOVA MAGIJA“

Aktivnost: predstava „Horned Man“
Vrijeme: 03. svibnja 2014. // 17:00
Mjesto: Park Sustipan, Split
Website: http://www.cirkus.hr/?p=4267 // http://www.room100.org // http://www.rodeboom.be

Splitska izvedbena kompanija ROOM 100 s Malom performerskom scenom (ZG), Zadrom snova (ZD) i udrugom Škatula (RI) u suradnji s mrežom Clubture pokrenula je projekt „Nova magija“ koji počinje ove subote, 03. svibnja, izvedbom predstave „Horned Man“ belgijske skupine Rode Boom i mentalista Kurt Demeya u Splitu.
Projekt „Nova magija“ interdisciplinarnog je i edukativnog karaktera – osmišljen je s ciljem upoznavanja šire publike s novomagijskim umjetnicima koji koristeći kreativni potencijal starih iluzionističkih tehnika te uz upotrebu novih tehnologija i dramaturgije posljednje desetljeće stvaraju novi izvedbeni žanr u suvremenoj cirkuskoj umjetnosti.
Projekt se sastoji od četiri javna događanja – izvedbe predstave „Horned Man“ 03. svibnja na splitskom Sustipanu, radionice mentalizma Kurt Demeya 04. svibnja u riječkom Palachu, multimedijske izložbe za vrijeme trajanja festivala Zadar snova i jesenskom projekcijom novomagijske predstave u Zagrebu.
U subotu 03. svibnja u 17 sati u parku Sustipan poznati belgijski magistar vizualnih umjetnosti i ekspert za kazalište u javnom prostoru Kurt Demey izvest će svoju predstavu „Horned Man“ (eng. Rogati čovjek) koja će ujedno biti i premijerna izvedba predstave u ovom dijelu Europe.
Čovjek s rastućim rogovima na leđima podučava nas da su sugestija i neverbalna komunikacija snažnije nego što se usudimo vjerovati. Publika igra aktivnu ulogu u izvedbi, ulazeći u nadrealno okruženje gdje se sve misli razotkrivaju. Poetični tekstovi, živa glazba i tehnike mentalizma sastojci su koji čine nezaboravno iskustvo.
Predstava „Horned Man“ uvrštena je i u program 10. Festivala novog cirkusa koji u ovogodišnjem decentraliziranom izdanju dolazi i po prvi puta u Split!
Nakon izvedbe pred splitskom publikom, riječka publika će se s novom magijom i radom belgijskog umjetnika moći upoznati na radionici mentalizma koja će se održati u galeriji Studentskog centra u Palachu. U dvosatnoj radionici Kurt Demey podučit će polaznike osnovama mentalizma i mogućim upotrebama za umjetnički rad (prijave za sudjelovanje primaju se na centar@cirkus.hr ).

Projekt „Nova magija“ organizira se u suradnji s mrežom Clubture te uz potporu Grada Splita, Reklamatika, Europlakata i hostela Goli i bosi, te kroz Festival novog cirkusa uz potporu Ministarstva kulture. Rad eksperimentalne izvedbene kompanije ROOM 100 u 2014. godini podržala je zaklada Kultura nova.

Dobna preporuka: 10 +
Napomena: Predstava je na engleskom jeziku.
Ulaznice se mogu kupiti u Dallas Records shopu na Pjaci (Narodni trg 14) ili putem interneta (informacije na: http://www.cirkus.hr/?page_id=1226).
Rode_Boom_plakat

autor: Dasen Petrić, 28/04/2014

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Zagrijavanje za SuperUho Festival 2015.!

30/06/2015.

U suradnji tri zagrebačke organizacije za promociju nezavisne aktualne glazbene scene – Žedno Uho, Žur i Začarana Močvara, 2. srpnja u dvorištu kluba Močvara nastupit će švedski talentirani kantautor JENS LEKMAN uz podršku najhvaljenijeg hrvatskog kantautora Matije Habijanca – The Marshmallow Notebooks.

Na Svjetski dan plesa dođite po svoju IKS Karticu u Zlatna vrata!

28/04/2016.

Svjetski dan Plesa, manifestaciju koja se službeno slavi od 1982. godine širom svijeta, IKS festival i KINKIN Studio za igru, pokret i ples iz Splita, 29. travnja ove godine obilježit će projekcijom dokumentarnog filma „Pina“ slavnog redatelja Wima Wendersa u Kinoteci Zlatna Vrata s početkom u 20 sati.

Karol Radziszewski: QAI/CEE

20:00–21:00 Utorak 9.7.2019.

U utorak, 9. srpnja u 20 sati u Galeriji Multimedijalnog kulturnog centra u Domu mladih u Splitu otvara se izložba…

Svemirkov povratak u Kocku

17:00–18:00 Četvrtak 25.10.2018.

‘Ti se samo smiješ, Laura, dok ti mažem oči, ti ne kužiš da, ja sam samo seljak iz Đakova’

Tjedna rotacija

Arhiva

LCSM / Earthbound

YO LA TENGO / Summer Sun(2003.)

MOGWAI / Ritchie Sacramento

FATBOY SLIM / Back To Mine (R)

THE DOORS / Absolutely Live

DARKWOOD DUB / Elektro Pionir