KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

KREĆE PROJEKT „NOVA MAGIJA“

Aktivnost: predstava „Horned Man“
Vrijeme: 03. svibnja 2014. // 17:00
Mjesto: Park Sustipan, Split
Website: http://www.cirkus.hr/?p=4267 // http://www.room100.org // http://www.rodeboom.be

Splitska izvedbena kompanija ROOM 100 s Malom performerskom scenom (ZG), Zadrom snova (ZD) i udrugom Škatula (RI) u suradnji s mrežom Clubture pokrenula je projekt „Nova magija“ koji počinje ove subote, 03. svibnja, izvedbom predstave „Horned Man“ belgijske skupine Rode Boom i mentalista Kurt Demeya u Splitu.
Projekt „Nova magija“ interdisciplinarnog je i edukativnog karaktera – osmišljen je s ciljem upoznavanja šire publike s novomagijskim umjetnicima koji koristeći kreativni potencijal starih iluzionističkih tehnika te uz upotrebu novih tehnologija i dramaturgije posljednje desetljeće stvaraju novi izvedbeni žanr u suvremenoj cirkuskoj umjetnosti.
Projekt se sastoji od četiri javna događanja – izvedbe predstave „Horned Man“ 03. svibnja na splitskom Sustipanu, radionice mentalizma Kurt Demeya 04. svibnja u riječkom Palachu, multimedijske izložbe za vrijeme trajanja festivala Zadar snova i jesenskom projekcijom novomagijske predstave u Zagrebu.
U subotu 03. svibnja u 17 sati u parku Sustipan poznati belgijski magistar vizualnih umjetnosti i ekspert za kazalište u javnom prostoru Kurt Demey izvest će svoju predstavu „Horned Man“ (eng. Rogati čovjek) koja će ujedno biti i premijerna izvedba predstave u ovom dijelu Europe.
Čovjek s rastućim rogovima na leđima podučava nas da su sugestija i neverbalna komunikacija snažnije nego što se usudimo vjerovati. Publika igra aktivnu ulogu u izvedbi, ulazeći u nadrealno okruženje gdje se sve misli razotkrivaju. Poetični tekstovi, živa glazba i tehnike mentalizma sastojci su koji čine nezaboravno iskustvo.
Predstava „Horned Man“ uvrštena je i u program 10. Festivala novog cirkusa koji u ovogodišnjem decentraliziranom izdanju dolazi i po prvi puta u Split!
Nakon izvedbe pred splitskom publikom, riječka publika će se s novom magijom i radom belgijskog umjetnika moći upoznati na radionici mentalizma koja će se održati u galeriji Studentskog centra u Palachu. U dvosatnoj radionici Kurt Demey podučit će polaznike osnovama mentalizma i mogućim upotrebama za umjetnički rad (prijave za sudjelovanje primaju se na centar@cirkus.hr ).

Projekt „Nova magija“ organizira se u suradnji s mrežom Clubture te uz potporu Grada Splita, Reklamatika, Europlakata i hostela Goli i bosi, te kroz Festival novog cirkusa uz potporu Ministarstva kulture. Rad eksperimentalne izvedbene kompanije ROOM 100 u 2014. godini podržala je zaklada Kultura nova.

Dobna preporuka: 10 +
Napomena: Predstava je na engleskom jeziku.
Ulaznice se mogu kupiti u Dallas Records shopu na Pjaci (Narodni trg 14) ili putem interneta (informacije na: http://www.cirkus.hr/?page_id=1226).
Rode_Boom_plakat

autor: Dasen Petrić, 28/04/2014

, , ,

Vezane objave

Arhiva

ZOO WEE – Electronic Music And Guitar Treatment

27/12/2016.

Chillton Bar Split, 28/12/2016., 21.30 – 23.59 h

Država u krevetu

26/11/2013.

“Država u krevetu” naziv je izložbe i konferencije koja nastaje kao zajednički završni rad studenata i mentorice kolegija Feminizmi i društvene promjene u suvremenim umjetničkim praksama, koji se održavao na Umjetničkoj akademiji u Splitu u akademskoj godini 2012. / 2013., a podržan je kroz projekt PATTERNS Zaklade ERSTE i World University Service Austrija.

24 sata kod Cure i Dečka!

13/01/2020.

#Jamuary24th – Orkestar dnevne sobe Cura i Dečko, glazbeno – zaljubljeni par kojeg čine Ivan Marojević i Vanesa Petrac, svoj…

Franko Bušić: promocija zbirke ‘Sred pušaka i krušaka dugoušaka’

16/10/2016.

Pozivamo Vas na promociju zbirke pjesama Franka Bušića, “Sred pušaka i krušaka dugoušaka” u ponedjeljak, 17. listopada u 20.30 sati u prostoru Academia Cluba Ghetto

Tjedna rotacija

Arhiva

SUFJAN STEVENS / The Ascension

JIM O’ROURKE / Eureka (1999., Drag City)

PILLOW QUEENS / Holy Show

ANDREW WEATHERALL / Dalton Superstore

RADIOHEAD / I Might Be Wrong: Live Recordings

Haustor / Bolero (1985)