KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

KREĆE PROJEKT „NOVA MAGIJA“

Aktivnost: predstava „Horned Man“
Vrijeme: 03. svibnja 2014. // 17:00
Mjesto: Park Sustipan, Split
Website: http://www.cirkus.hr/?p=4267 // http://www.room100.org // http://www.rodeboom.be

Splitska izvedbena kompanija ROOM 100 s Malom performerskom scenom (ZG), Zadrom snova (ZD) i udrugom Škatula (RI) u suradnji s mrežom Clubture pokrenula je projekt „Nova magija“ koji počinje ove subote, 03. svibnja, izvedbom predstave „Horned Man“ belgijske skupine Rode Boom i mentalista Kurt Demeya u Splitu.
Projekt „Nova magija“ interdisciplinarnog je i edukativnog karaktera – osmišljen je s ciljem upoznavanja šire publike s novomagijskim umjetnicima koji koristeći kreativni potencijal starih iluzionističkih tehnika te uz upotrebu novih tehnologija i dramaturgije posljednje desetljeće stvaraju novi izvedbeni žanr u suvremenoj cirkuskoj umjetnosti.
Projekt se sastoji od četiri javna događanja – izvedbe predstave „Horned Man“ 03. svibnja na splitskom Sustipanu, radionice mentalizma Kurt Demeya 04. svibnja u riječkom Palachu, multimedijske izložbe za vrijeme trajanja festivala Zadar snova i jesenskom projekcijom novomagijske predstave u Zagrebu.
U subotu 03. svibnja u 17 sati u parku Sustipan poznati belgijski magistar vizualnih umjetnosti i ekspert za kazalište u javnom prostoru Kurt Demey izvest će svoju predstavu „Horned Man“ (eng. Rogati čovjek) koja će ujedno biti i premijerna izvedba predstave u ovom dijelu Europe.
Čovjek s rastućim rogovima na leđima podučava nas da su sugestija i neverbalna komunikacija snažnije nego što se usudimo vjerovati. Publika igra aktivnu ulogu u izvedbi, ulazeći u nadrealno okruženje gdje se sve misli razotkrivaju. Poetični tekstovi, živa glazba i tehnike mentalizma sastojci su koji čine nezaboravno iskustvo.
Predstava „Horned Man“ uvrštena je i u program 10. Festivala novog cirkusa koji u ovogodišnjem decentraliziranom izdanju dolazi i po prvi puta u Split!
Nakon izvedbe pred splitskom publikom, riječka publika će se s novom magijom i radom belgijskog umjetnika moći upoznati na radionici mentalizma koja će se održati u galeriji Studentskog centra u Palachu. U dvosatnoj radionici Kurt Demey podučit će polaznike osnovama mentalizma i mogućim upotrebama za umjetnički rad (prijave za sudjelovanje primaju se na centar@cirkus.hr ).

Projekt „Nova magija“ organizira se u suradnji s mrežom Clubture te uz potporu Grada Splita, Reklamatika, Europlakata i hostela Goli i bosi, te kroz Festival novog cirkusa uz potporu Ministarstva kulture. Rad eksperimentalne izvedbene kompanije ROOM 100 u 2014. godini podržala je zaklada Kultura nova.

Dobna preporuka: 10 +
Napomena: Predstava je na engleskom jeziku.
Ulaznice se mogu kupiti u Dallas Records shopu na Pjaci (Narodni trg 14) ili putem interneta (informacije na: http://www.cirkus.hr/?page_id=1226).
Rode_Boom_plakat

autor: Dasen Petrić, 28/04/2014

, , ,

Vezane objave

Arhiva

IVA DŽAJA / 3.13 mph

20:00–22:00 Četvrtak 17.10.2019.

U četvrtak, 17. listopada, s početkom u 20h u galeriji Kluba Kocka u Splitu održat će se otvorenje izložbe 3.13…

Novi unikatni vizual i raspored nastupa izvođača po danima festivala!

29/06/2015.

Ovom prilikom SuperUho Festival s radošću objavljuje novi unikatni vizual koji su umjetničkom sinergijom osmislili i izradili poznati akademski slikar Miron Milić i uspješni dizajner nove generacije Andro Giunio. Za one posjetitelje koji nisu u mogućnosti ispratiti cijeli festival SuperUhi objavljuju i raspored nastupa izvođača po danima kao i početak prodaje i cijene dnevnih ulaznica.

Prvo Splitsko prvenstvo u slam poeziji

07/04/2016.

U ponedjjeljak, 11. travnja s početkom u 20.30 h će se u prostoru kluba Ghetto održati Prvo splitsko prvenstvo u slam poeziji. Pozivamo vas da svojim dolaskom uveličate ovaj događaj!

Alma Štrkljević, Josipa Krolo / Crta – Akt

19/02/2019.

Izložba “Crta – Akt” Alme Štrkljević i Josipe Krolo otvara se u četvrtak, 21. veljače, u galeriji Praktika (klub Kocka)….

Tjedna rotacija

Arhiva

THE BOYS WITH THE PERPETUAL NERVOUSNESS / Songs From Another Life

MC 900 FT. JESUS / One Step Afead of the Spider (1994)

GRUFF RHYS / Loan Your Loneliness

WHOMADEWHO / Body Language

THE FLAMING LIPS / The Soft Bulletin (Live)

nibo / Same Day Delivery