KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

KREĆE PROJEKT „NOVA MAGIJA“

Aktivnost: predstava „Horned Man“
Vrijeme: 03. svibnja 2014. // 17:00
Mjesto: Park Sustipan, Split
Website: http://www.cirkus.hr/?p=4267 // http://www.room100.org // http://www.rodeboom.be

Splitska izvedbena kompanija ROOM 100 s Malom performerskom scenom (ZG), Zadrom snova (ZD) i udrugom Škatula (RI) u suradnji s mrežom Clubture pokrenula je projekt „Nova magija“ koji počinje ove subote, 03. svibnja, izvedbom predstave „Horned Man“ belgijske skupine Rode Boom i mentalista Kurt Demeya u Splitu.
Projekt „Nova magija“ interdisciplinarnog je i edukativnog karaktera – osmišljen je s ciljem upoznavanja šire publike s novomagijskim umjetnicima koji koristeći kreativni potencijal starih iluzionističkih tehnika te uz upotrebu novih tehnologija i dramaturgije posljednje desetljeće stvaraju novi izvedbeni žanr u suvremenoj cirkuskoj umjetnosti.
Projekt se sastoji od četiri javna događanja – izvedbe predstave „Horned Man“ 03. svibnja na splitskom Sustipanu, radionice mentalizma Kurt Demeya 04. svibnja u riječkom Palachu, multimedijske izložbe za vrijeme trajanja festivala Zadar snova i jesenskom projekcijom novomagijske predstave u Zagrebu.
U subotu 03. svibnja u 17 sati u parku Sustipan poznati belgijski magistar vizualnih umjetnosti i ekspert za kazalište u javnom prostoru Kurt Demey izvest će svoju predstavu „Horned Man“ (eng. Rogati čovjek) koja će ujedno biti i premijerna izvedba predstave u ovom dijelu Europe.
Čovjek s rastućim rogovima na leđima podučava nas da su sugestija i neverbalna komunikacija snažnije nego što se usudimo vjerovati. Publika igra aktivnu ulogu u izvedbi, ulazeći u nadrealno okruženje gdje se sve misli razotkrivaju. Poetični tekstovi, živa glazba i tehnike mentalizma sastojci su koji čine nezaboravno iskustvo.
Predstava „Horned Man“ uvrštena je i u program 10. Festivala novog cirkusa koji u ovogodišnjem decentraliziranom izdanju dolazi i po prvi puta u Split!
Nakon izvedbe pred splitskom publikom, riječka publika će se s novom magijom i radom belgijskog umjetnika moći upoznati na radionici mentalizma koja će se održati u galeriji Studentskog centra u Palachu. U dvosatnoj radionici Kurt Demey podučit će polaznike osnovama mentalizma i mogućim upotrebama za umjetnički rad (prijave za sudjelovanje primaju se na centar@cirkus.hr ).

Projekt „Nova magija“ organizira se u suradnji s mrežom Clubture te uz potporu Grada Splita, Reklamatika, Europlakata i hostela Goli i bosi, te kroz Festival novog cirkusa uz potporu Ministarstva kulture. Rad eksperimentalne izvedbene kompanije ROOM 100 u 2014. godini podržala je zaklada Kultura nova.

Dobna preporuka: 10 +
Napomena: Predstava je na engleskom jeziku.
Ulaznice se mogu kupiti u Dallas Records shopu na Pjaci (Narodni trg 14) ili putem interneta (informacije na: http://www.cirkus.hr/?page_id=1226).
Rode_Boom_plakat

autor: Dasen Petrić, 28/04/2014

, , ,

Vezane objave

Arhiva

FMFS časti filmom “Danak anđelima”

07/06/2013.

Besplatnom projekcijom filma “Danak anđelima” na samoj plaži Bačvice, večeras će  (petak  7.  lipnja)  u  sklopu  svog  “nultog  dana”  Festival …

ZVUK 100: Svetlana Maraš

15/11/2018.

Splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 u rezidencijskom centru HALI 100 (zgrada bivšeg pogona Slobodne Dalmacije) pokreće novi program pod…

FRIENDS FAMILY FOREVER festival vol. 4

26/09/2014.

Kolege i partneri radia iz Friends Family Forever najavljuju 4. izdanje svog već sad ustaljenog hardcore festivala. jedinog takvog u našem gradu. Ovim putem i mi vas pozivamo na taj jednodnevni festival undergound i DIY hardcore/punk glazbe, koji će se održati u subotu, 04.10.2014. godine u Splitu. Festival zajedništva, energije, tolerancije i prijateljstva. Kao i uvijek do sada, budžetno skromno, iskreno i nabijeno pozitivnim vrijednostima . I ovoga puta, nastavljamo tradiciju promocije i podrške za mlade hc bendove.

Još regionalnih izvođača na SuperUho Festivalu!

27/07/2015.

Još samo tjedan dana preostalo je do početka drugog izdanja SuperUho Festivala koji će se održati od 3. do 5. kolovoza u neobičajenom prostoru za festivalsku namjenu – velebnoj šibenskoj tvrđavi sv. Mihovil. Ovom prilikom SuperUho najavljuje pet novih izvođača nastavljajući niz vrsnih glazbenika kao predstavnika uzbudljvih žanrova. Riječ je o regionalnim imenima Harp Explosion, The Marshmallow Notebooks, Denis Katanec, Dok Analogx i Cloud 68.

Tjedna rotacija

Arhiva

ROMARE / Home

DEMON FUZZ / Afreaka! (1970)

FUTURE ISLANDS / For Sure

Too Slow To Disco

JORGE BEN / à l’Olympia (1975)

PARNEPAR / Dobar dan, izvolite