KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

KREĆE PROJEKT „NOVA MAGIJA“

Aktivnost: predstava „Horned Man“
Vrijeme: 03. svibnja 2014. // 17:00
Mjesto: Park Sustipan, Split
Website: http://www.cirkus.hr/?p=4267 // http://www.room100.org // http://www.rodeboom.be

Splitska izvedbena kompanija ROOM 100 s Malom performerskom scenom (ZG), Zadrom snova (ZD) i udrugom Škatula (RI) u suradnji s mrežom Clubture pokrenula je projekt „Nova magija“ koji počinje ove subote, 03. svibnja, izvedbom predstave „Horned Man“ belgijske skupine Rode Boom i mentalista Kurt Demeya u Splitu.
Projekt „Nova magija“ interdisciplinarnog je i edukativnog karaktera – osmišljen je s ciljem upoznavanja šire publike s novomagijskim umjetnicima koji koristeći kreativni potencijal starih iluzionističkih tehnika te uz upotrebu novih tehnologija i dramaturgije posljednje desetljeće stvaraju novi izvedbeni žanr u suvremenoj cirkuskoj umjetnosti.
Projekt se sastoji od četiri javna događanja – izvedbe predstave „Horned Man“ 03. svibnja na splitskom Sustipanu, radionice mentalizma Kurt Demeya 04. svibnja u riječkom Palachu, multimedijske izložbe za vrijeme trajanja festivala Zadar snova i jesenskom projekcijom novomagijske predstave u Zagrebu.
U subotu 03. svibnja u 17 sati u parku Sustipan poznati belgijski magistar vizualnih umjetnosti i ekspert za kazalište u javnom prostoru Kurt Demey izvest će svoju predstavu „Horned Man“ (eng. Rogati čovjek) koja će ujedno biti i premijerna izvedba predstave u ovom dijelu Europe.
Čovjek s rastućim rogovima na leđima podučava nas da su sugestija i neverbalna komunikacija snažnije nego što se usudimo vjerovati. Publika igra aktivnu ulogu u izvedbi, ulazeći u nadrealno okruženje gdje se sve misli razotkrivaju. Poetični tekstovi, živa glazba i tehnike mentalizma sastojci su koji čine nezaboravno iskustvo.
Predstava „Horned Man“ uvrštena je i u program 10. Festivala novog cirkusa koji u ovogodišnjem decentraliziranom izdanju dolazi i po prvi puta u Split!
Nakon izvedbe pred splitskom publikom, riječka publika će se s novom magijom i radom belgijskog umjetnika moći upoznati na radionici mentalizma koja će se održati u galeriji Studentskog centra u Palachu. U dvosatnoj radionici Kurt Demey podučit će polaznike osnovama mentalizma i mogućim upotrebama za umjetnički rad (prijave za sudjelovanje primaju se na centar@cirkus.hr ).

Projekt „Nova magija“ organizira se u suradnji s mrežom Clubture te uz potporu Grada Splita, Reklamatika, Europlakata i hostela Goli i bosi, te kroz Festival novog cirkusa uz potporu Ministarstva kulture. Rad eksperimentalne izvedbene kompanije ROOM 100 u 2014. godini podržala je zaklada Kultura nova.

Dobna preporuka: 10 +
Napomena: Predstava je na engleskom jeziku.
Ulaznice se mogu kupiti u Dallas Records shopu na Pjaci (Narodni trg 14) ili putem interneta (informacije na: http://www.cirkus.hr/?page_id=1226).
Rode_Boom_plakat

autor: Dasen Petrić, 28/04/2014

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Prvo državno prvenstvo Hrvatske u slam poeziji

16/06/2015.

Prvo državno prvenstvo Hrvatske u slam poeziji održati će se 28. lipnja 2015. u klubu Močvara u Zagrebu s početkom u 20 sati. Događaj organizira udruga DADAnti (Split) u suradnji s udrugom URK (Zagreb).

SuperUho festival na supernovoj lokaciji – tvrđavi Sv. Mihovil!

19/05/2015.

Već najavljeno drugo izdanje SuperUho festivala – glazbenog butiquea na kojem će nastupiti bitna imena globalne nezavisne glazbene scene: Einstürzende Neubauten, Flogging Molly, Sun Kil Moon, of Montreal,King Khan And The Shrines, Rosetta, Ought i mnogi drugi održat će se po novom scenariju od 3. do 5. kolovoza na velebnoj šibenskoj tvrđavi Sv. Mihovil gdje će biti smješten glavni festivalski program. Propratni dnevni i noćni program odvijat će se na gradskoj plaži Banj, a iznad plaže bit će pozicioniran festivalski kamp. Prije najavljen koncert Flogging Molly kao uvod u festival postaje prvim pravim festivaskim danom kada će pored njih nastupiti i mnogi drugi izvođači.

Indirekt 2015.

17/06/2015.

Indirekt je prvi glazbeno umjetnički indie festival u Istri koji se treću godinu zaredom održava u Umagu. Indirekt nastaje kao oda nezavisnoj ili indipendent glazbi i umjetnosti, dalekoj od velikih produkcijskih kuća, mainstreama i industrije koja je umjetnost svela na zaradu.

SuperUho: zagrijavanje u Zaboku!

15/06/2015.

SuperUho u suradnji s Green Room Sessions iz Zaboka najavljuje koncert zagrijavanja za SuperUho Festival – 20. lipnja u klubu Regenerator u Zaboku u sklopu programa Green Room Sessions nastupit će austrijski underground rock bend Mile De Deaf i aktualni zagrebački rock sastav ESC Life. Pored spomenutih bendova prije i nakon nastupa glazbu će birati službeni DJ SuperUha – DJ Per Le Cler.

Tjedna rotacija

Arhiva

Moses Sumney / græ

Sigur Rós / Ágætis byrjun (1999)

MILDLIFE / Rare Air

KENNEDY / Shine A Light On

The Beatles Live – Last setlist and beyond ( .. at the Hollywood bowl 64/65 )

ŽEN / Blender