KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Kompletiran line up Indirekt festivala

18:00–19:00 Četvrtak 11.5.2017.

Indirekt Art & Music Festival, 01-04.062017., Umag, Kamp Veli Jože

Indirekt festival, koji se održava od 1.-4.lipnja  u Umagu, je kompletirao svoj line up te uz prvih 10 najavljenih glazbenih izvođača iz regije (Sir Croissant, Jakob Kobal, Sofie From Seattle, Cari Cari, Mile Me Deaf, NT Wave & Fen, Torul, GroznycCorp., Ti,  His Clancyness) predstavio još četiri benda i DJ-eve. Već tradicionalno ćemo vam ih preslušati u našoj emisiji te malo više popričati o samom festivalu i drugim događanjima koji nas uskoro očekuju.

Danas slušamo:

Giungla, noise pop projekt iz Bologne iza kojeg stoji Emanuela Drei, koju su mediji opisali kao plod ljubavi PJ Harvey i Grimes. U nastupima koristi brojne pedale, ritam mašinu, loopove, a ni headbanganje joj nije strano, no unatoč silnoj energiji njezina glazba ne gubi pop nit. U Umag dolazi predstaviti EP Camo i nove pjesme, a zanimljivo je da je jedno vrijeme bila bassistica benda His Clancyness, koji ove godine također dolazi na Indirekt.

Publiku će sigurno rasplesati Das Univerzitas, zagrebački synthpop projekt koji za sebe kaže da svira modernu glazbu koncipiranu na način da imate dojam da slušate američki sveučilišni radio uz voditelja s teatralnim glasom. Bend ima vrlo jasnu i zaokruženu viziju što se tiče zvuka, ali i vrlo dojmljiv scenski retro nastup. Vjerujemo da će napraviti show na Indirektu kao i ROLO godinu ranije.

U suradnji s Austrian Music Exportom i Muzičkim informacijiskim centrom Austrija, Austrija postaje zemlja partner Hrvatskoj. Uz dva austrijska benda Cari Cari i Mile Me Deaf, Indirektovci dovode i duo MOLLY. Lars Andersson i Phillip Dornauer, su osnovali ovaj sanjivi shoegaze bend 2014. godine, u vrijeme kad je neo psihodelični pokret bio na vrhuncu, a shoegaze se budio nakon dvadesetogodišnjeg sna. Njihova glazba reflektira ljepotu Alpa i inspirirana je bendovima poput Sigur Rosa.

Human Tetris su četveročlani post punk bend iz Moskve osnovan prije gotovo 10 godina. Nakon prve europske turneje i albuma, bend se udaljio i ponovo okupio 2016. s novim članovima. Uskoro će se otisnuti na europsku turneju u sklopu koje će u Hrvatskoj nastupiti dva puta. Arvid Kriger, Maxim Zaytsev, Tonia Minaeva, Ramil Mubinov čine postavu od dvije gitare, bassa i bubnja s vokalom i poprilično su uzbuđeni zbog intimnog nastupa u Umagu, u borovoj šumi, tik uz more. Melodični post punk će se dopasti obožavateljima izvođača kao što su Interpol, Joy Division ili Motorama.

Za aftere će se pobrinuti DJ Dom Smith, slovenski internet radio Terminal u goste šalje L’indiescotheque kolektiv i Vlada. Iz Srbije stiže Dejan Bošković, predstavnik Navigatorz DJ seta i Ammonite Recordsa.

Kako Indirekt nije samo glazba, već umjetnost općenito, svake godine ulice Umaga postaju galerija i knjižnica na otvorenom. Ova godina je posebna po tome što će likovne umjetnice biti sve redom žene. Dok akademske slikarice Ivona Jurić (Zg), Marija Šević (Bg) i akademska grafičarka Tea Jurišić (Baška Voda/Zg) budu oslikavale murale na fasadama umaške Danteove ulice i ostavljale neizbrisiv trag budućim generacijama i posjetiteljima, nova generacija pisaca, Mirna Juračak (Sisak) i Asja Bakić (Tuzla, Zg), će predstaviti svoje radove i održavati živim bogatstvo pisane riječi.

Ove godine Indirektovci nude festivalski paket po cijeni od 330kn u što je uključen prijevoz iz Zagreba do Umaga i natrag, te smještaj u bungalovima uz doručak. Ukoliko bude dovoljno zainteresiranih bit će organiziran i prijevoz iz Splita.

Rezervacije i sve druge informacije na: booking@indirekt.eu, +385 (0)915113603

Više o eventu: https://web.facebook.com/events/1860089610871071/

autor: Tonska Proba, 11/05/2017

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Ovaj svjetionik nezavisne umjetnosti briše granice između izvođača i publike, stvara ugodnu i intimnu atmosferu u kojoj se razmjenjuju iskustva i ideje. Hoće li tako ostati, što nas očekuje ove godine, te što je potrebno za organiziranje festivala, možete saznati u razgovoru kojeg smo vodile na telefonskoj relaciji Split-Umag sa Striborom Filićem, jednim od organizatora festivala.

Razgovarali smo s INDIREKT festivalom

14/05/2016.

U prošloj emisiji smo započeli priču o nama najdražoj ljetnoj zanimaciji – glazbenim festivalima. Otputovali smo u prošlost, te od…

Merchandise u Močvari

18:00–19:00 Četvrtak 20.4.2017.

Merchandise is a band fighting against the easy categorization reserved for abbreviated biographies. The project is equal parts punk misanthropy, maudlin balladeering, fine art, low humor, classical study, psychedelic spacecasing, mad science and pop genius.

Projekt Chui

18:00–19:00 Četvrtak 30.3.2017.

Prije tjedan dana smo uživali u odličnom koncertu grupe Chui u klubu Quasimodo, a nešto prije same svirke smo popričali i sa…

White Lies – turneja ‘Friends’

16:00–17:00 Subota 5.11.2016.

Londonski bend koga voliš ili ne voliš. Bend čija glazba idealno odgovara zimskom ugođaju, Harry svojim Ianovskim glasom (Ian Curtis)…

Tjedna rotacija

Arhiva

BICEP / Isles

THE ORB / The Orb’s Adventures Beyond the Ultraworld (1991)

GABRIELS / Love and Hate in a Different Time

MODESELEKTOR / In Session

JAY-Z / Live MTV Unplugged (2001)

NEP / POP NOT POP (Songs For New Europe 1985-1989) (2021)