KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

King Crimson nakon 50 godina

10:00–11:30 Četvrtak 6.8.2020.

Kako danas zvuče King Crimson kada je samo Fripp ostao izvorni član? Najbitnije – ne predaju se!

Dakle, slijedi jedan live zapis sastava King Crimson. Nastao je u novom mileniju, a uzevši u obzir učestalu fluktuaciju članstva – jedini je Robert Fripp ostao izvorni i ključni član – može ga se promatrati i kao svojevrsni tribute to album. Neki su u međuvremenu umrli, primjerice Greg Lake i John Wetton, no oni se ionako vezuju za ranu inkarnaciju Crimsona iz prve polovice sedamdesetih, posebno Lake koji zbog suradnje sa Emersonom i Palmerom napušta sastav u jeku snimanja drugog albuma, In the Wake of Poseidon (razlog je naravno ELP i to Lakeu ne zamjeram).Wetton je pak dio klučne inkarnacije prvr faze Crimsona (albumi Larks’ Tongues in Aspic, Starless and Bible Black i  i Red).

Sastav se obnavlja počtkom osamdesetih sa nekim novim kvalitetnim ljudima (uz Frippa su tu i Bill Brufford, Tony Levin i Adrian Bellew). Uslijedila je još jedna pauza i preslagivanje članstva (ne svih već pojedinih) ali Fripp je nezaustavljiv – ako odredi neki cilj borit će se do kraja. Ipak je horoskopski bik!

Nekoć…

I sad!

Popis skladbi:

 

autor: Vjeran Stojanac, 04/08/2020

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Euromaidan to Donbass; Negev desert to Gaza Strip

29/07/2014.

Ukoliko ste u ovotjednom izdanju Soda Fountaina očekivali nekakvu opuštajuću ljetnju listu, izbijte si to iz glave! Situacija diljem planeta se već tjednima zahuktava. Stoga današnji izbor skladbi nije zamišljen kao stupidna pozadina za razbuđivanje tijekom godišnjih odmora, već kao aktualna šetnja izraelskim pustinjama i ukrajinskim poljima. Skladbe su samo naizgled posložene po slučajnom uzorku, a ako kod slušatelja izazovu stanje nelagode, ništa zato – cilj je ostvaren!

Odgođeno zbog Korizme

10/02/2016.

Prvi dan nakon Čiste srijede. Možda bi trebalo predahnuti bar ovaj tjedan, sagledati svoje djelo u svjetlu Istine i pokajati se za svoje grijehe. Odreći se nečega. Ionako smo natrag za sedam dana!

Jutarnji program četvrtkom – Bol, i kako je anulirati

05/11/2013.

Današnja se Jutarnja lista bavi pitanjem boli, vrstama i uzrocima iste, kao i najboljim načinima njezinog uklanjanja. Stoga preslušajte ovu zanimljivu, ali ne i pretjerano mračno koncipiranu listu koja ipak završavava probojem na svjetliju stranu!

The Unlimited Dream Company

10:00–12:00 Četvrtak 12.3.2020.

Prije četiri godine je u svojoj devedesetoj umro Sir George Martin, čovjek koji je ranih ’60-ih stvorio koncept suvremene pop produkcije i bez čije bi pomoći Beatlesi vrlo teško stekli kultnu poziciju!

Tjedna rotacija

Arhiva

MILDLIFE / Automatic

WORKING WEEK / Working Nights (1985)

IOGI / So Sad

ILLES BALEARS / India Street Radio

ELLIOTT SMITH / Live at Black Cat (17/4/1998.)

ŠUMSKI / baba spava (2000)