KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

KHRUANGBIN / Maria También

Teksaški trio s najavnim singlom za novi album punog naziva “Con Todo El Mundo”, koje očekujemo u Siječnju 2018., još jednom za Late Night Tales. Maria, Maria. Maria…Maria.

Mada iz same “riječitosti” Khruangbin glazbe i ne možemo baš zaključiti puno o njihovim političkim stavovima, iza ovog singla i videa krije se borbeni poklič i poruka o ujedinjenoj borbi za prava Iranskih žena.

Između 1925. i 1979. godine, iranske žene stekle su značajna prava: pristup obrazovanju i zapošljavanju, neophodnost nošenja vela, slobodu podnošenja zahtjeva za razvod i skrbništvo nad djecom, prava glasa i vođenje javne dužnosti. Iranska revolucija iz 1979. godine utemeljila je teokraciju koja je uglavnom uklonila žene iz javnog života, kako u vladi tako i u zabavnoj industriji. Od tada su se žene u zemlji borile da pokušaju povratiti prava koja su izgubili, a mnogi su se pridružili aktivnostima lokalnih pokreta poput kampanje The One Milion Signatures.

Šapućimo Maria..Maria čitav tjedan uz Khruangbin.

autor: el5egundo, 06/11/2017

,

Vezane objave

Arhiva

YEASAYER / Silly me

22/05/2016.

Vratio nam se njujorški kolektiv Yeasayer s albumom koji se tako oproštajno zove Amen & Godbye. Imat ćemo ih prilike vidjeti i čuti uživo ovo ljeto na InMusic festivalu. Njihov novi singl Silly me naš je ovotjedni powerplay.

AVEY TARE’S SLASHER FLICKS / Little Fang

13/04/2014.

Uz svu lucidnost i iskričavost samog songa, mislimo da je u ovo svetom i blagdanskom tjednu najbitnije osvijestiti baš to koliko je svako od nas poseban. You are something special…:)

DjeuhDjoah & Lieutenant Nicholson – Caipirinha

26/04/2020.

Francuski duo izbacuje novi singl.

GUSGUS / Airwaves

20/07/2014.

GusGus sa albuma Mexico kao ultimativni ljetni i plesni powerplay.

Tjedna rotacija

Arhiva

Jessie Ware / What's Your Pleasure?

JESSIE WARE / What’s Your Pleasure?

RAGE AGAINST THE MACHINE / The Battle of Los Angeles

DENT MAY / I Could Use A Miracle

Too Slow To Disco

JAPAN / Oil on Canvas (1983)

Doringo – Gužva u Svemiru (2020.)