KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Kazeta

Fiftyev KANAN tape je napokon vani. Novi Ferg, novi Prhyme, novi Dre…

Bliži nam se kraj godine, dolazi epizoda koju svi iščekujemo, ponajviše Pero i ja, jer tada radimo top 10 listu albuma godine. Pošto svaki kraj godine ima neku vrstu nagrade, ove godine posebno su mi zanimljive Grammy nagrade zbog toga što prije dvije godine kada je Kendrick izdao “GKMC” (GOOD KID MAAD CITY), bilo je velikih kontroverzi što nije osvojio nagradu za najbolji album i pjesmu, već je osvojio Macklemore.
Znam, znam, Grammy nagrade su više “pop” nagrade i sve. Ali ove godine stvarno mislim da neće biti tako jer ove godine “TPAB” (To Pimp a Butterfly) od Kendricka je stvarno prejak i predominantan i toliko dobro zvučno obrađen da i ljudi koji su glasali prošle godine za Emimenov MMLP2 i pretprošle za Macklemore će morati dati Kendricku glas jer jednostavno ne može biti ništa drugo bolje ove godine od tog albuma, jednostavno nijedan žanr nije dosegao toliki napredak kao što je Rap dosegao s ovim albumom, nijedan album ove godine ne može ni dodirnuti “TPAB”. Moguće je da netko otiđe rutom Drakea, jer “If You’re Reading This It’s Too Late” je bio jako respektabilan album, no nemojte mi reći da je na razini zadnjeg mega albuma od Drake “Nothing Was The Same”, molim Vas ušutite s tim pričama “Ali on je napredovao kao umjetnik s ovim albumom”. Bitch please, dodao je trap elemenata kao svaka šuša ove godine. Je to je Drizzy koji je MVP of the year, ali, TPAB je NEDODIRLJIV!

Ajmo se dotaknuti i ostalih nominacija, jer sam sretan kako se mijenja svijest i ovih “pop” nagrada!
Best Rap Performance
“Apparently” – J. Cole
“Back to Back” – Drake
“Trap Queen” – Fetty Wap
“Alright” – Kendrick Lamar
“Truffle Butter” – Nicki Minaj featuring Drake & Lil Wayne
“All Day” – Kanye West featuring Theophilus London, Allan Kingdom & Paul McCartney

Ako ćemo gledati izvođenje i tematiku, Kendrick, ali Drake ovu nagradu najviše zaslužuje, “Back to Back” je dodatno usmrtio Meekovu karijeru, slično kao Boromiru u Gospodaru Prstenova.

Best Rap/Sung Collaboration
“One Man Can Change The World” – Big Sean featuring Kanye West & John Legend
“Glory” – Common & John Legend
“Classic Man” – Jidenna featuring Roman GianArthur
“These Walls” – Kendrick Lamar featuring Bilal, Anna Wise & Thundercat
“Only” – Nicki Minaj featuring Drake, Lil Wayne & Chris Brown

Kombinacija Thundercata, Kendricka je fenomenalna uz vokale ove dvije, ovo dovodi kolab na jedan novi level, žanr cijeli!

Best Rap Song
“All Day”
Ernest Brown, Tyler Bryant, Sean Combs, Mike Dean, Rennard East, Noah Goldstein, Malik Yusef Jones, Karim Kharbouch, Allan Kyariga, Kendrick Lamar, Paul McCartney, Victor Mensah, Charles Njapa, Che Pope, Patrick Reynolds, Allen Ritter, Kanye West, Mario Winans & Cydel Young, songwriters (Kanye West Featuring Theophilus London, Allan Kingdom & Paul McCartney)
“Alright”
Kendrick Duckworth, Mark Anthony Spears & Pharrell Williams, songwriters (Kendrick Lamar)
“Energy”
Richard Dorfmeister, A. Graham, Markus Kienzl, M. O’Brien, M. Samuels & Phillip Thomas, songwriters (Drake)
“Glory”
Lonnie Lynn, Che Smith & John Stephens, songwriters (Common & John Legend)
“Trap Queen”
Tony Fadd & Willie J. Maxwell, songwriters (Fetty Wap)

Stvarno ne znam, ali nekako mislim da bi ovo trebao uzeti Kanye, iako Trap Queen je veći hit.

Best Rap Album
2014 Forest Hills Drive – J. Cole
Compton – Dr. Dre
If You’re Reading This It’s Too Late – Drake
To Pimp a Butterfly – Kendrick Lamar
The Pinkprint – Nicki Minaj

Već smo rekli ovo, žao mi je doktore…Drake je bio blizu, Cole je meni osobno najdraži, King Kendrick, čekamo taj KDot i Cole tape! PEACE!

autor: petar, 11/12/2015

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Boys Don’t Cry

19/08/2016.

Frank Ocean, Danny Brown, Mac Miller, Mick Jenkins, Young Thug, Logic, Earl Sweatshirt i mnogi drugi glazbenici su nas usrećili svojom muzikom ovaj tjedan…

Hindsight is 2020 (R)

20:30–23:00 Petak 15.1.2021.

Došli smo do kraja još jedne kalendarske godine i to znači samo jedno, dodjelu jedne od najprestižnijih hip hop nagrada – Zlatnog Santosa. Stotine albuma našle su se u konkurenciji za ovo veliko priznanje ali ih je samo 10 zaslužilo plasman na završnoj dodjeli te je naravno samo jedan autor zaslužio da kući odnese ovu veliku nagradu. Finalni poredak možete pročitati u najavi ispod ali neka vas to ne odvrati od slušanja večerašnje dodjele na kojoj će već sad tradicionalno sudjelovati sva krema hip hop svijeta, čak kruži glasina da će 2Pac nastupati kao hologram i da će Dr. Dre objaviti rezultate brakorazvodne parnice koja drma west coast hip hop blogosferom. Tune in večeras od 20 i 30!

Hip Hop 101

16/10/2015.

Run the Jewelsi , Bone-Thugsi, novi The Game i neke domaće kmice za 101. epizodu RLS-a.

Impuls

21:30–0:00 Petak 3.2.2017.

Example, Your Old Droog i Wiki, RiFF RAFF….

Tjedna rotacija

Arhiva

LCSM / Earthbound

Stevie Wonder – Music of my mind ( 1972 )

MOGWAI / Ritchie Sacramento

FATBOY SLIM / Back To Mine (R)

THE DOORS / Absolutely Live

DARKWOOD DUB / Elektro Pionir