KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Julia Holter – Have You In My Wilderness (2015, Domino)

“Why am I doing this to this song? I should just leave it as it was with piano and singing. Why does it need all these instruments? It sounds bad, or it sounds not as passionate.” Kako mi je drago što se prevarila

 

Sredinom vrućeg ljeta 2015. meteorolozi su najavljivali da po pravoga zahladnjenja neće doći do studenog. Sredinom rujna je već bilo očito kako su se prevarili, barem u kontinentalnoj Hrvatskoj. No sredinom tog istog rujna pojavilo se novo sunce, ono u obliku novog albuma Julie Holter.

Have You In My Wilderness je barem za mene došao nenajavljeno. Pojavio se u jednom od mnogobrojnih lutanja glazbenim blogovima. Ne sluteći u kakvu ću toplinu i ljepotu upasti otvorio sam jedan od singlova – Sea Calls Me Home i zaljubio se.

 

Raskoš, jednostavna i pristupačna ljepota mnogo je otvorenija nego u prijašnjim izdanjima. To je omogućeno brojnim referencama i inspiracijama, počevši od klasike 17. stoljeća, preko najslavnijih dana bebopa, post-punka pa do novoga romantizma. Kao najraskošniji instrument pojavljuje se Juliin ugodan topao glas, koji se nije pogubio u instrumentalima, već ih je ukrotio i iskoristio za sebe. Album koji se protivi žanrovskim podjelama, i kojemu iste ne trebaju slobodno stavite u svoju kolekciju – lijepog.

SOB

autor: Ivan Bandic, 27/10/2015

,

Vezane objave

Arhiva

Dente / Canzoni per metà

22/11/2016.

Najnoviji album najznačajnijeg talijanskog kantautora mlađe generacije u kojem se vraća zvuku s početka karijere.

SPIRITUALIZED / And Nothing Hurt

15:00–16:00 Srijeda 5.9.2018.

“I’ve already covered so much ground and already done a load of ideas. There’s no point doing something unless it’s better than that.”

ÓLAFUR ARNALDS / Some Kind of Peace

15:00–16:00 Srijeda 2.12.2020.

Ólafurova blažena faca sa covera albuma govori sve. Pokušajmo svi zatvoriti oči i odvojiti ovih 39 minuta samo za sebe.

IRON MAIDEN / The Book of Souls

15/09/2015.

Od odličnog “Brave New Worlda” do donedavno posljednjeg i relativno prosječnog “Final Frontiera”, Maiden ulazi u fazu pauze i nekako je utihnuo, što Dickinsonov (na sreću izliječeni) rak nije nikako olakšao. Napokon, nakon tog nesretnog hiatusa, napokon nam je došao “The Book Of Souls”, do sada njihov najvjerojatnije najambiciozniji album. Da li se iza relativno minimalističkog covera krije novo remek-djelo koje će fanovi pamtiti? To ćemo vama prepustiti.

Tjedna rotacija

Arhiva

ÓLAFUR ARNALDS / Some Kind of Peace

NICK DRAKE / Bryter Layter (1971)

SLEAFORD MODS / Mork n Mindy Ft. Billy Nomates

TALE OF US / Afterlife Voyage

BOMBINO / Live in Amsterdam (2020)

SVEMIRKO / Skalamerija