KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Julia Holter – Have You In My Wilderness (2015, Domino)

“Why am I doing this to this song? I should just leave it as it was with piano and singing. Why does it need all these instruments? It sounds bad, or it sounds not as passionate.” Kako mi je drago što se prevarila

 

Sredinom vrućeg ljeta 2015. meteorolozi su najavljivali da po pravoga zahladnjenja neće doći do studenog. Sredinom rujna je već bilo očito kako su se prevarili, barem u kontinentalnoj Hrvatskoj. No sredinom tog istog rujna pojavilo se novo sunce, ono u obliku novog albuma Julie Holter.

Have You In My Wilderness je barem za mene došao nenajavljeno. Pojavio se u jednom od mnogobrojnih lutanja glazbenim blogovima. Ne sluteći u kakvu ću toplinu i ljepotu upasti otvorio sam jedan od singlova – Sea Calls Me Home i zaljubio se.

 

Raskoš, jednostavna i pristupačna ljepota mnogo je otvorenija nego u prijašnjim izdanjima. To je omogućeno brojnim referencama i inspiracijama, počevši od klasike 17. stoljeća, preko najslavnijih dana bebopa, post-punka pa do novoga romantizma. Kao najraskošniji instrument pojavljuje se Juliin ugodan topao glas, koji se nije pogubio u instrumentalima, već ih je ukrotio i iskoristio za sebe. Album koji se protivi žanrovskim podjelama, i kojemu iste ne trebaju slobodno stavite u svoju kolekciju – lijepog.

SOB

autor: Ivan Bandic, 27/10/2015

,

Vezane objave

Arhiva

BRITANNY HOWARD / Jaime

15:00–16:00 Srijeda 2.10.2019.

Prvi solo album izvan matičnog benda Alabama Shakes, Britanny Howard je posvetila svojoj preminuloj sestri Jaime.

LEN LEISE / Lingua Franca (2015.)

06/01/2016.

Godina koja je iza nas svakako je glazbeno plodna za “International Feel”, label s kojeg nam dolazi “Lingua franca”, album australskog producenta i diggera Len Leise-a.

Divide and Exit

Sleaford Mods – Divide and Exit (Harbinger Sound, 2014.)

13/05/2014.

Neuobičajeni album tjedna, neuobičajenog banda. Dame i gospodo, slušate Sleaford Mods, trenutno najbolji britanski band po riječima pop genija Luke Hainesa i dijela redakcije klfm.org-a.

THE INVISIBLE / Patience

15/06/2016.

Na etiketi Ninja Tune objavljen je Patience ,treći album omiljenog nam britanskog benda The Invisible. Strpljivo ga i opetovano slušajte, a pjesme će vam stalno i iznova otkrivati svoju ljepotu. Album tjedna Radija KLFM danas i u subotu od 15 sati.

Tjedna rotacija

Arhiva

ROMARE / Home

DEMON FUZZ / Afreaka! (1970)

FUTURE ISLANDS / For Sure

Too Slow To Disco

JORGE BEN / à l’Olympia (1975)

PARNEPAR / Dobar dan, izvolite