KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

JOSE GONZALEZ / Vestiges & Claws

Ništa se sve ove godine nije radikalno dogodilo sa prepoznatljivim Joseovim pijevom i zvukom akustare sa plastičnim žicama. Side projekt Junip i stalne kolaboracije sa drugim izvođačima su očito platforme na kojim se Gonzalez igra sa drugačijim izričajem. Ovo što slušamo je samo još jedan klasični Jose Gonzalez, argentinski šveđanin kojeg još uvijek možemo smatrati jedinim pravim nasljednikom nikad prežaljenog Nick Drake-a.

Obiteljski bijeg iz rodne Argentine, pod terorom vojne hunte početkom sedamdestih, u sasvim drugačiji kulturološki krajolik Švedskog Gothenburga vjerojatno je bitan faktor u glazbenom oblikovanju Jose Gonzaleza. Nakon početnog bavljenja i bildanja glazbom kroz različite hard-core bendove, onaj unutarnji i osobni Jose sa klasičnom gitarskom naobrazbom, 2003. godina je vrijeme izlaska prvog službenog i cjelovitog materijala pod imenom “Veener”. Slijedi ga 2007. “In Your Nature” dok ove, 2015. upravo imamo priliku uživati u novom albumu “Vestiges & Claws”. Ništa se sve ove godine nije radikalno dogodilo sa prepoznatljivim Joseovim pijevom i zvukom akustare sa plastičnim žicama. Side projekt Junip i stalne kolaboracije sa drugim izvođačima su očito platforme na kojim se Gonzalez igra sa drugačijim izričajem.
Ovo što slušamo je samo još jedan klasični Jose Gonzalez, argentinski šveđanin kojeg još uvijek možemo smatrati jedinim pravim nasljednikom nikad prežaljenog Nick Drake-a.

1 WITH THE INK OF A GHOST
2 LET IT CARRY YOU
3 STORIES WE BUILD, STORIES WE TELL
4 THE FOREST
5 LEAF OFF / THE CAVE
6 EVERY AGE
7 WHAT WILL
8 VISSEL
9 AFTERGLOW
10 OPEN BOOK

autor: el5egundo, 13/02/2015

, , ,

Vezane objave

Arhiva

MICK JENKINS / Pieces of a Man

31/10/2018.

Peces of a Man je Mick Jenkinsov drugi album i follow up jednog od najzanimljivijih projekata 2016. godine.

Jesca Hoop / STONECHILD

15:00–16:00 Subota 27.7.2019.

Jesca Hoop i njezin peti studijski album ovotjedni je album tjedna. Inspirirana i motivirana mračnim trenucima majčinstva koji su stoljećima…

MOODYMANN / Sinner

15:00–16:00 Subota 10.8.2019.

Nedavno je enigmatični Kenny Dixon Jr. aka Moodymann u svojem dvorištu u Detroitu organizirao roštilj te pozvao određeni krug prijatelja…

RYAN ADAMS / Prisoner

15:00–16:00 Srijeda 1.3.2017.

Biti silno talentiran u isto je vrijeme blagoslov, ali i prokletstvo. Dobro to zna Ryan Adams.

Tjedna rotacija

Arhiva

LCSM / Earthbound

STEVIE WONDER / Music of my mind (1972)

MOGWAI / Ritchie Sacramento

MODESELEKTOR / In Session

THE DOORS / Absolutely Live

DARKWOOD DUB / Elektro Pionir