KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Jethro Tull – Crossing the Years

20:00–22:45 Subota 8.8.2020.

Mali presjek kroz recimo prvu ali znakovitu fazu Jethro Tulla. Nakon jezivog Under Wraps sve je otišlo u tri….

Kako se da naslutiti iz imena, ovotjedni je eXit presjek stvaralaštva sastava Jethro Tull, koncipiran kroz tri albuma – Nisu priloženi u cjelini već raštrkano. To su Aqualung (1971.). Songs From The Wood (1977.) i Broadsword and the Beast (1082.). Pažljivi slušatečlji odnosno poznavatelji opusa ovog kultnog sastava će uočiti kako se godinama izričaj Andersona i ekipe mijenja, a ova tri albuma su najbolji primjer kako se modificirao njihov zvuk koji je sa bluesa i folka otplovio ka progresivnijem izričaju i tematici obojanom nordijskom mitoogijom, no to je u ovom kontekstu manje bitno. Neki će mi zamjeriti što sam izostavio primjerice Stand Up, Benefit, Heavy Horses i još neke naslove ali za mene kažu da volim maltretirati ljude (oni koji me poznaju se neće s time složiti). Izbor je dakle ovakav. Da vas isuviše ne davim prilažem nekoliko korisnih linkova od kojih je jedan moj tekst; mogli ste ga uostalom pročitati u knjizi Crtice iz podzemlja, koja uskoro dobija nastavak.

By the Way prodaja Crtica  je dobro krenula ali onda je ukupna zarada podbacila. Ne u potpunosti ali ipak…   Previše sam knjiga podijelio ljudima o čijim manama sad neću. Nek se vesele i uče žurnalističko/kritičarskoj pismenosti.

Evo linkova koje sam obećao, i čitajte ovaj zasad objavljeni dio Crtica iz podzemlja, jer vas u drugom nadolazećem dijelu očekuju između ostalih Swansi, Scott Walker, Einstürzende Neubauten, John Foxx, Death In June, The For Carnation i slična imena od kojih vam se diže kosa na glavi. Strepite!

JETHRO TULL / Aqualung (1971.)

http://jethrotull.com/broadsword/

http://jethrotull.com/songsfromthewood/

Dakle, to je to… Zasad!

PS. Ian Anderson se ne osjeća dobro i ima problema s plućima što je loša vijest. Ona dobra je da nema Covid – 19!

U svakom slučaju imam dojam da ni financijski ne stoji baš bajno. U pauzi nedavnog zagrebačkog koncerta, osobno je prodavao majice na štandu! Zar nije mogao naći nekog klinca da taj posao obavi za jebenih 500 kn, a moglo je i u funtama, također usranim, posebice sad nakon Brexita….

autor: Vjeran Stojanac, 07/08/2020

,

Vezane objave

Arhiva

Homage To ‘The Last Waltz’

20:00–23:40 Subota 24.10.2020.

Homage to The Last Waltz!

Marc Bolan & T. Rex

29/01/2016.

Ime Marka Felda, odnosno Marca Bolana nikad nije doseglo visine za koje su se izborili njemu srodni autori poput Bowieja, Lou Reeda ili Bryana Ferryja, a uglavnom nategnuto vezivanje njegovog stvaralaštva uz glam rock trend dodatno je minoriziralo njegov značaj. No, neke se stvari jednostavno ne mogu negirati i pitanje je kako bi danas izgledala glazbena scena bez Marcovog utjecaja. U prvom dijelu emisije možete preslušati presjek autentičnog stvaralaštva Marca Bolana, a u nastavku posvetni album ‘Tribute to Marc Bolan’, objavljen kao dio edicije ‘Great Jewish Music’ na etiketi ‘Tzadik Records’ Johna Zorna.

Swans — Public Castration Is A Good Idea!

20:00–23:30 Subota 14.9.2019.

Najavljeni album ‘Leaving Meaning’ kojeg očekujemo koncem listopada još je jedn razlog za tračak životne radosti.Nije li to dovoljan povod da se podsjetimo veličanstvenih Swansa?

Aircrash!

20:00–22:00 Subota 28.3.2020.

Ožujak je doba godine koje prednjači po pitanju zrakoplovnih nesreća. Nažalost, takvi događaji ne štede nikoga, pa tako ni skladatelje i izvođače popularne glazbe, no zauzvrat istima nude pregršt zanimljivih, mada mračnih tema. Time se, eto, bavi aktualno izdanje emisije eXit.

Tjedna rotacija

Arhiva

AZYMUTH, ALI SHAHEED MUHAMMAD, ADRIAN YOUNGE / Jazz Is Dead 4

YO LA TENGO / Summer Sun(2003.)

BILL CALLAHAN & BONNIE PRINCE BILLY / Miracles ft Ty Segall

FATBOY SLIM / Back To Mine (R)

FUN BOY THREE / Live On The Test (1983)

THE CHWEGER / Berge Istra (Soundtrack)