KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Jethro Tull – Crossing the Years

20:00–22:45 Subota 8.8.2020.

Mali presjek kroz recimo prvu ali znakovitu fazu Jethro Tulla. Nakon jezivog Under Wraps sve je otišlo u tri….

Kako se da naslutiti iz imena, ovotjedni je eXit presjek stvaralaštva sastava Jethro Tull, koncipiran kroz tri albuma – Nisu priloženi u cjelini već raštrkano. To su Aqualung (1971.). Songs From The Wood (1977.) i Broadsword and the Beast (1082.). Pažljivi slušatečlji odnosno poznavatelji opusa ovog kultnog sastava će uočiti kako se godinama izričaj Andersona i ekipe mijenja, a ova tri albuma su najbolji primjer kako se modificirao njihov zvuk koji je sa bluesa i folka otplovio ka progresivnijem izričaju i tematici obojanom nordijskom mitoogijom, no to je u ovom kontekstu manje bitno. Neki će mi zamjeriti što sam izostavio primjerice Stand Up, Benefit, Heavy Horses i još neke naslove ali za mene kažu da volim maltretirati ljude (oni koji me poznaju se neće s time složiti). Izbor je dakle ovakav. Da vas isuviše ne davim prilažem nekoliko korisnih linkova od kojih je jedan moj tekst; mogli ste ga uostalom pročitati u knjizi Crtice iz podzemlja, koja uskoro dobija nastavak.

By the Way prodaja Crtica  je dobro krenula ali onda je ukupna zarada podbacila. Ne u potpunosti ali ipak…   Previše sam knjiga podijelio ljudima o čijim manama sad neću. Nek se vesele i uče žurnalističko/kritičarskoj pismenosti.

Evo linkova koje sam obećao, i čitajte ovaj zasad objavljeni dio Crtica iz podzemlja, jer vas u drugom nadolazećem dijelu očekuju između ostalih Swansi, Scott Walker, Einstürzende Neubauten, John Foxx, Death In June, The For Carnation i slična imena od kojih vam se diže kosa na glavi. Strepite!

JETHRO TULL / Aqualung (1971.)

http://jethrotull.com/broadsword/

http://jethrotull.com/songsfromthewood/

Dakle, to je to… Zasad!

PS. Ian Anderson se ne osjeća dobro i ima problema s plućima što je loša vijest. Ona dobra je da nema Covid – 19!

U svakom slučaju imam dojam da ni financijski ne stoji baš bajno. U pauzi nedavnog zagrebačkog koncerta, osobno je prodavao majice na štandu! Zar nije mogao naći nekog klinca da taj posao obavi za jebenih 500 kn, a moglo je i u funtama, također usranim, posebice sad nakon Brexita….

autor: Vjeran Stojanac, 07/08/2020

,

Vezane objave

Arhiva

Dva Škotlanđanina i Kontinent

21/01/2012.

Sutra je sudbinski dan, referendum na kojem biramo između napretka i propasti, pa neka vas ne iznenadi mali eurofilni prilog. A u nastavku, konačna točka na projekt “Scotland’s hidden reverse”

10 godina emisije eXit

20:00–22:00 Subota 17.6.2017.

Jubilarno izdanje…. Cheers!

Calexico

28/02/2012.

Calexico je jedan od onih sastava koji naizgled ne donose revolucionarne pomake u suvremenoj glazbi, no njihovo eklektično slaganje stilova i utjecaja nije nikakav ambiciozni pastiš, već jedinstven primjer suživota trendova koji se na zanimljiv način stapaju u funkcionalan zvučni amalgam. Od folka do jazza, od bluesa do surf rocka, od eksperimentalne glazbe do spaghetti western soundtracka – sve su to trase kojima je Calexico kročio stvarajući svoj karakteristični izraz!

Anna von Hausswollf

20:00–22:30 Subota 29.12.2018.

Ovaj sukob svjetlosti i mraka neki nazivaju pogrebnom pop glazbom. Uostalom, zašto ne?

Tjedna rotacija

Arhiva

MILDLIFE / Automatic

STEREO MC’S / Connected (1992)

IOGI / So Sad

NEW ORDER / Back To Mine

ELLIOTT SMITH / Live at Black Cat (17/4/1998)

ŠUMSKI / baba spava (2000)