KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

JAMES VINCENT MCMORROW / Post Tropical (Vagrant2014)

Post Tropical, koliko god tražili sličnosti i reference, nakon nekoliko slušanja, postaje jedinstven zapis glazbene 2014. te svojim osebujnim zvukom i prelijepim pjesmama ozbiljno konkurira za jedno od najboljih ovogodišnjih izdanja.

Dvije godine nakon albuma “Early in the Morning” koji nosi ponosnu European Border Breaks Award, irski kantautor James McMorrow, srednjeg imena Vincent, ponovo oduševljava izdanjem “Post Tropical” objavljenim u siječnju ove godine. Nakon prvog albuma kroz koji se nazire ogroman talent ali i žanrovska sputanost irskim i britanskim folkom te americanom, na “Post Tropical” stvari na dobar način izmiču kontroli i naš McMorrow se prije može naći u istom lineupu sa imenjakom Blakeom nego sa očekivanim bradatim trubadurskim hipsterima kakvim se i sam izdaje.

Album je sniman tijekom 2013. usred Texasa, u pustinjskom studiju pedesetak milja od El Pasa, te McMorrow, uz svoju konstatnu želju za promjenom i glazbenim progresom, tu suludu lokaciju uzima kao jedan od bitnijih faktora koji su donijeli toliku promjenu zvuka.
Post Tropical, koliko god tražili sličnosti i reference, nakon nekoliko slušanja, postaje jedinstven zapis glazbene 2014. te svojim osebujnim zvukom i prelijepim pjesmama ozbiljno konkurira za jedno od najboljih ovogodišnjih izdanja.

1. “Cavalier”
2. “The Lakes”
3. “Red Dust”
4. “Gold”
5. “All Points”
6. “Look Out”
7. “Repeating”
8. “Post Tropical”
9. “Glacier”
10. “Outside, Digging”

autor: el5egundo, 07/07/2014

Vezane objave

Arhiva

SUEDE / The Blue Hour (2018.)

15:00–16:00 Subota 29.9.2018.

Albumom ‘The Blue Hour’, Suede se vraćaju u mračnom, pastoralnom i nikad energičnijem izdanju!

TEENAGE FANCLUB / Here

13/09/2016.

Teenage Fanclub imaju novi album prepun pop dragulja i poslastica (zar ste sumnjali??), a mi ga velikodušno dijelimo sa vama ove srijede i subote u kategoriji album tjedna KLFM radija!!

WILD NOTHING / Life Of Pause

16/02/2016.

Jack Tatum svome Wild Nothingu treba promijeniti ime u Amazing Something ili Beautiful Everything, jer tek bi tada nomen postao istinski omen i uistinu imenom sugerirao što nas to sve lijepo i čarobno čeka na bilo kojem od njegovih dosad izašlih nosača zvuka.

Napoli Segreta

15:00–16:00 Srijeda 3.10.2018.

Napoli Sagreta je kompilacija, reizdanje obskurnih i rijetkih bisera napuljske jazz, blues, funky, boogie i disco scene 70-tih godina 20. stoljeća.

Tjedna rotacija

Arhiva

Jessie Ware / What's Your Pleasure?

JESSIE WARE / What’s Your Pleasure?

RAGE AGAINST THE MACHINE / The Battle of Los Angeles

LA BATTERIA + DJ STILE / Disco 2020 (Vietato ballare)

Too Slow To Disco

SOHN / Live with the Metropole Orkest

Doringo – Gužva u Svemiru (2020.)