KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Jakov Labrović u polufinalu „Arte Laguna Prize“ natjecanja

Jakov Labrovic - split by Sinisa Glogovski Jakov Labrovic – split by Sinisa Glogovski

Solo rad „split“ Jakova Labrovića, akademskog kipara i umjetničkog voditelja eksperimentalne izvedbene kompanije „Room 100“, odabran je za jednog od deset polufinalista u kategoriji performansa sedmog izdanja međunarodnog natjecanja „Arte Laguna Prize“ .


„Arte Laguna Prize“ međunarodno je natjecanje suvremenih vizualnih umjetnika (slikarstvo, kiparstvo i instalacije, fotografija, video umjetnost i performans, virtualna umjetnost) koje finalistima osigurava sudjelovanje na zajedničkoj izložbi u venecijanskom Arsenalu u ožujku 2013. godine, samostalne izložbe, rezidencijalne programe, gostovanja na međunarodnim festivalima, publiciranje i umrežavanje te novčane nagrade za najbolje u svakoj kategoriji.
Polufinaliste i finaliste natječaja bira međunarodni žiri u sastavu: Umberto Angelini (direktor Festivala Uovo u Milanu), Gabriella Belli (direktorica Musei Civici u Veneciji), Adam Budak (kustos suvremene umjetnosti u Hirshhorn Museum i Sculpture Garden na Smithsonian Institution of Washington), Cecilia Freschini (nezavisna kustosica, osnivačica i direktorica Lab-Yit, umjetničke platforme u Kini), Mario Gerosa (glavni urednik AD magazina, stručnjak za digitalnu umjetnost i kustos), Lina Lazaar (stručnjak za međunarodnu suvremenu umjetnost za aukcijsku kuću Sotheby’s i stručnjak za umjetnost Bliskog istoka), Kanchi Mehta (indijska kustosica, osnivačica i kustosica Chameleon Art Projects), Sabine Schaschl (direktorica i kustosica Kunsthaus of Basel), Felix Schöber (njemački nezavisni kustos, specijalnost za kinesku i tajvansku suvremenu umjetnost), Claudia Zanfi (povjesničarka umjetnosti i kulturna menadžerica iz Milana) i Igor Zanti (talijanski umjetnički kritičar i kustos nagrade).
Kroz svojih 6 izdanja“ Arte Laguna Prize“ uspostavio je snažnu mrežu lokalnih i internacionalnih suradnika s fondacijama, muzejima, festivalima, više od 50 umjetničkih galerija i brojnih tvrtki koje su posvećene aktivnom sudjelovanju u stvaranju specifičnih projekata.
Performans „split“ početni je rad i inspiracijski materijal za produkciju nagrađene predstave „C8H11NO2“ kompanije „Room 100“. Performans je kao zasebni izvedbeni rad, premijerno izveden u Zagrebu u listopadu 2012. godine i u slučaju odabira performansa za finalista „Arte Laguna Prize“ svoju inozemnu premijeru imat će u Veneciji.

 

Vrijeme: 16. – 31. ožujka 2013.

Mjesto: Arsenal, Venecija

Website: www.artelagunaprize.com

www.room100.org

 

autor: el5egundo, 28/01/2013

Vezane objave

Arhiva

Ilija Ludvig u klubu Ghetto

0:00–0:00 Ponedjeljak 131.7.2019.

Ilija Ludvig još jednom u splitskom klubu Ghetto! Petak, 26. srpnja od 21h.

Prodigy u Zadru

27/06/2016.

LAA predstavlja The Prodigy. Electro-rock divovi se vraćaju u Dalmaciju. Dance warriorsi se okupljaju na Jazine Open Airu u petak 1. srpnja.

Lezbijski obilazak atenske prošlosti

0:00–0:00 Ponedjeljak 16.12.2019.

U petak, 20. prosinca u 20 sati u Galeriji kluba Kocka u Domu mladih Split otvorit će se izložba Lezbijski…

Ponovo IKS Festival

22/08/2013.

Drugo izdanje IKS festivala Međunarodnog festivala suvremenog kazališta odvijat će se u Splitu od 3. – 12.rujna na nekoliko pozornica…

Tjedna rotacija

Arhiva

Moses Sumney / græ

Sigur Rós / Ágætis byrjun (1999)

MILDLIFE / Rare Air

Mr Scruff / DJ-Kicks

The Beatles Live – Last setlist and beyond ( .. at the Hollywood bowl 64/65 )

ŽEN / Blender