KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Jakov Labrović u polufinalu „Arte Laguna Prize“ natjecanja

Jakov Labrovic - split by Sinisa Glogovski Jakov Labrovic – split by Sinisa Glogovski

Solo rad „split“ Jakova Labrovića, akademskog kipara i umjetničkog voditelja eksperimentalne izvedbene kompanije „Room 100“, odabran je za jednog od deset polufinalista u kategoriji performansa sedmog izdanja međunarodnog natjecanja „Arte Laguna Prize“ .


„Arte Laguna Prize“ međunarodno je natjecanje suvremenih vizualnih umjetnika (slikarstvo, kiparstvo i instalacije, fotografija, video umjetnost i performans, virtualna umjetnost) koje finalistima osigurava sudjelovanje na zajedničkoj izložbi u venecijanskom Arsenalu u ožujku 2013. godine, samostalne izložbe, rezidencijalne programe, gostovanja na međunarodnim festivalima, publiciranje i umrežavanje te novčane nagrade za najbolje u svakoj kategoriji.
Polufinaliste i finaliste natječaja bira međunarodni žiri u sastavu: Umberto Angelini (direktor Festivala Uovo u Milanu), Gabriella Belli (direktorica Musei Civici u Veneciji), Adam Budak (kustos suvremene umjetnosti u Hirshhorn Museum i Sculpture Garden na Smithsonian Institution of Washington), Cecilia Freschini (nezavisna kustosica, osnivačica i direktorica Lab-Yit, umjetničke platforme u Kini), Mario Gerosa (glavni urednik AD magazina, stručnjak za digitalnu umjetnost i kustos), Lina Lazaar (stručnjak za međunarodnu suvremenu umjetnost za aukcijsku kuću Sotheby’s i stručnjak za umjetnost Bliskog istoka), Kanchi Mehta (indijska kustosica, osnivačica i kustosica Chameleon Art Projects), Sabine Schaschl (direktorica i kustosica Kunsthaus of Basel), Felix Schöber (njemački nezavisni kustos, specijalnost za kinesku i tajvansku suvremenu umjetnost), Claudia Zanfi (povjesničarka umjetnosti i kulturna menadžerica iz Milana) i Igor Zanti (talijanski umjetnički kritičar i kustos nagrade).
Kroz svojih 6 izdanja“ Arte Laguna Prize“ uspostavio je snažnu mrežu lokalnih i internacionalnih suradnika s fondacijama, muzejima, festivalima, više od 50 umjetničkih galerija i brojnih tvrtki koje su posvećene aktivnom sudjelovanju u stvaranju specifičnih projekata.
Performans „split“ početni je rad i inspiracijski materijal za produkciju nagrađene predstave „C8H11NO2“ kompanije „Room 100“. Performans je kao zasebni izvedbeni rad, premijerno izveden u Zagrebu u listopadu 2012. godine i u slučaju odabira performansa za finalista „Arte Laguna Prize“ svoju inozemnu premijeru imat će u Veneciji.

 

Vrijeme: 16. – 31. ožujka 2013.

Mjesto: Arsenal, Venecija

Website: www.artelagunaprize.com

www.room100.org

 

autor: el5egundo, 28/01/2013

Vezane objave

Arhiva

Sonja Jankov / Suvremena topografija

09/03/2020.

U četvrtak 12. ožujka s početkom u 20h otvorit će se izložba Suvremena topografija Sonje Jankov. Prije otvaranja izložbe, u…

ZOO WEE – Electronic Music And Guitar Treatment

27/12/2016.

Chillton Bar Split, 28/12/2016., 21.30 – 23.59 h

Izložba Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija UMAS-a u sklopu “Platformata”

30/04/2013.

U sklopu festivala nezavisne kulture i umjetnosti “Platformat” u petak 3. svibnja u 20 sati u Galeriji Multimedijalnog kulturnog centra otvara se izložba studentskih radova Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija – “Dizajn 07-12”.

Platformat #3

28/04/2015.

U Domu mladih, od 29. travnja do 9. svibnja održava se treće izdanje Platformata – festivala nezavisne kulture i umjetnosti koji organizira Platforma Doma mladih s ciljem koncentriranja kulturnih i umjetničkih događanja u Domu mladih – prostoru za izvaninstitucionalnu suvremenu kulturu. Deset dana bogatih koncertima, izložbama, filmovima, predstavama, radionicama, predavanjima, tribinama i javnim akcijama – više od 50 različitih kulturnih događanja!

Tjedna rotacija

Arhiva

DUKES OF CHUTNEY / Hazel

WORKING WEEK / Working Nights (1985)

JW FRANCIS / New York

ILLES BALEARS / India Street Radio

ELLIOTT SMITH / Live at Black Cat (17/4/1998.)

ŠUMSKI / baba spava (2000)