KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Jackson C. Frank / Jackson C. Frank (1965.)

Neke izvođače, pa tako i albume, čujete jednom, oduševite se, ali s vremenom, na njih nekako zaboravite. Činjenica da nisu eksponirani i da često njihova glazba nije dostupna učini to da kako ste ih “pronašli” tako ih i “izgubite”. Ali taj vam crv u uhu neda mira i tražite dok ne pronađete. Često te manje poznate dragulje otkrivaju neki drugi veći osobni heroji. Takav slučaj se ponovio i kod moje malenkosti, dok sam gledajući Electromu Daft Punka čuo prekrasne zvukove gitare na I Want To Be Alone američkog folk glazbenika Jacksona C. Franka. I tako sam našao jedini studijski album ovog čarobnjaka folka, čija se vinil izdanja drže kao obiteljsko zlato.

Produciran od strane Paula Simona, s time da je i Art prisustvovao trosatnom snimanju, album je ostavio više traga na druge glazbenike nego na slušaoce. Zanimljiva je i trivia o velikoj povučenosti samog Jacksona koji je molio da bude sakriven u studiju, jer može svirati samo u svojoj intimi. Ta se intima prenijela na komad plastike, a kasnije i u uši svakoga tko je iskusio svirku i tekstove ovog povučenog boema. Nekada je upravo ta najmanja sila potrebna za najveće pomake.

Blues Run The Game
Don’t Look Back
Kimbie
Yellow Walls
Here Come The Blues
Milk And Honey
My Name Is Carnival
I Want To Be Alone (Dialogue)
Just Like Anything
You Never Wanted Me
Marlene*
Marcy’s Song*
The Visit*
Prima Donna Of Swans*
Relations*

*snimljeno 1975., objavljeno na reissue-u  iz 2001.

 

SOB

autor: Ivan Bandic, 07/01/2015

Vezane objave

Arhiva

THE GO! TEAM / Thunder, Lightning, Strike (2004)

15:00–15:35 Četvrtak 20.8.2020.

Bum, tras, kreš. Thunder, Lightning, Strike. Kabum. Jedno od najuzbudljivijih izdanja te, i ne baš tako davne, 2004. Iako bi bilo jednako uzbudljivo i da je izašlo jučer. Postoje ti neki albumi koji jednostavno odvale trisku svoj glazbi koja je nastala prije.

HAILU MERGIA & WALIAS BAND / Tche Belew (1977.)

15:00–16:00 Četvrtak 18.4.2019.

Album nastao u dva dana intenzivnih probi i krema etiopske pop glazbe. Hailu Mergia, Mulatu Astatke, Girma Beyene i ostatak deveteročlanog Walias benda, stvaraju čaroliju koja i danas stvara trnce.

COCOROSIE / La maison de mon rêve (2004)

15:00–16:00 Četvrtak 8.8.2019.

La maison de mon rêve (Moja kuća iz snova), album prvijenac dua CocoRosie, objavljen je prije petnaest godina, a u…

TUXEDOMOON / Desire (1981.)

16/08/2017.

Ukoliko je prvijenac ‘Half Mute’ definirao okvir, onda drugi album Tuxedomoona, ‘Desire’ nudi sadržaj, implementirajući elemente koji će u narednim desetljećima biti zaštitnim znakom ovog sastava!

Tjedna rotacija

Arhiva

LCSM / Earthbound

STEVIE WONDER / Music of my mind (1972)

MOGWAI / Ritchie Sacramento

FATBOY SLIM / Back To Mine (R)

THE DOORS / Absolutely Live

DARKWOOD DUB / Elektro Pionir