KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

It’s Album Time!

Debitantski album “re-edit” institucije…Dame i gospodo…Todd Terje

57503dff

Zbilja je teško napisati nekoliko rečenica o čovjeku, koji je poprilično utjecao na ono što radiš i na neki način te definirao kao DJ-a specijaliziranog za određeni tip glazbe.
Terje Olsen aka Todd Terje, u posljednjih je desetak godina stekao kultni status u svijetu dance glazbe, sa preko stotinjak remixa i re-edita.
Ono što veže te žanrovski posve različite glazbene brojeve, jest sposobnost da kod slušatelja bude osjećaj topline, nade i želje da upravo to bude soundtrack izlaska sunca na nekom bajkovitom mjestu.
Godine su bile potrebne da Terje kaže “It’s Album Time”, a sada kada se pred ljeto konačno ukazao sa debitantskim albumom, mogu samo komentirati kako se isplatilo čekati.
Todd Terje vodi nas na putovanje koje se postupno intezivira, od masnih groove ritmova “Preben Goes to Acapulco”, preko diskoidnog “Strandbara”, pauze za emotivno pražnjenje uz Bryan Ferry-a i “Johnny and Mary”, da bi cijela priča završila tamo gdje je zapravo i počela…
“Inspector Norse”, neobuzdana nu-disco hitčina iz 2012. podsjeća na najluđu noć ikad, onu koju možda idući dan želite prebrisati, ali vam sa odmakom ipak budi nostalgiju i povjerenje u ljepotu življenja na generalno sjebanom mjestu kao što je ova naša kugla…
Da malo pretjeram za kraj, oprostite mi…Terje Olsen pokazao je šminkerima s kacigama kako se radi disco!
Album tjedna…Todd Terje- It’s Album Time!

Dave Barrows- Radio Esplendor

autor: Marko Friedl, 14/04/2014

Vezane objave

Arhiva

PERFUME GENIUS / Set My Heart On Fire Immediately

15:00–16:00 Subota 30.5.2020.

Peti i dosad najbolji Perfume Genius album.

Jah Wobble and The Invaders of the Heart – Everything Is No Thing

15:00–16:00 Srijeda 2.11.2016.

– gospodski jazz nalik na dječju igru –

PELLEGRINO / Zodyaco

11/11/2018.

U tjednu isčekivanja prijatelja iz Napulja i Radio Dana&Noći, slušamo novi album jednog od glavnih protagonista novog napuljskog zvuka.

FEIST / Pleasure

15:00–16:00 Srijeda 10.5.2017.

Leslie Feist sa svojim petim albumom “Pleasure” ponovo otkriva svu ljepotu tišine i dinamike evocirajući najljepšu nepoznatu glazbu koje nam ostavio njen matični kolektiv Broken Social Scene.

Tjedna rotacija

Arhiva

MILDLIFE / Automatic

STEREO MC’S / Connected (1992)

IOGI / So Sad

ILLES BALEARS / India Street Radio

ELLIOTT SMITH / Live at Black Cat (17/4/1998.)

ŠUMSKI / baba spava (2000)