KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

It’s Album Time!

Debitantski album “re-edit” institucije…Dame i gospodo…Todd Terje

57503dff

Zbilja je teško napisati nekoliko rečenica o čovjeku, koji je poprilično utjecao na ono što radiš i na neki način te definirao kao DJ-a specijaliziranog za određeni tip glazbe.
Terje Olsen aka Todd Terje, u posljednjih je desetak godina stekao kultni status u svijetu dance glazbe, sa preko stotinjak remixa i re-edita.
Ono što veže te žanrovski posve različite glazbene brojeve, jest sposobnost da kod slušatelja bude osjećaj topline, nade i želje da upravo to bude soundtrack izlaska sunca na nekom bajkovitom mjestu.
Godine su bile potrebne da Terje kaže “It’s Album Time”, a sada kada se pred ljeto konačno ukazao sa debitantskim albumom, mogu samo komentirati kako se isplatilo čekati.
Todd Terje vodi nas na putovanje koje se postupno intezivira, od masnih groove ritmova “Preben Goes to Acapulco”, preko diskoidnog “Strandbara”, pauze za emotivno pražnjenje uz Bryan Ferry-a i “Johnny and Mary”, da bi cijela priča završila tamo gdje je zapravo i počela…
“Inspector Norse”, neobuzdana nu-disco hitčina iz 2012. podsjeća na najluđu noć ikad, onu koju možda idući dan želite prebrisati, ali vam sa odmakom ipak budi nostalgiju i povjerenje u ljepotu življenja na generalno sjebanom mjestu kao što je ova naša kugla…
Da malo pretjeram za kraj, oprostite mi…Terje Olsen pokazao je šminkerima s kacigama kako se radi disco!
Album tjedna…Todd Terje- It’s Album Time!

Dave Barrows- Radio Esplendor

autor: Marko Friedl, 14/04/2014

Vezane objave

Arhiva

MOGWAI / As The Love Continues

15:00–16:00 Srijeda 24.2.2021.

Jubilarni deseti dugosvirajući nosač zvuka već godinama najboljeg benda na svijetu.

My Morning Jacket / Waterfall

22/04/2015.

Četiri su godine prošle od zadnjeg studijskog albuma ‘Circuital’. U međuvremenu je frontmen, Jim James, objavio finu solo ploču. Tema novog uratka matičnog mu benda je – promjena, a opisuju ga riječima: ‘The sound of the page turning and not being sure what’s coming next.’ Slušamo kao album tjedna Radija KLFM,

Snarky Puppy / Culcha Vulcha

03/08/2016.

Album tjedna je uvjetno rečeno ˝neživa svirka˝ slobodne interpretacije širokog žanrovskog spektra sa dominacijom i naglaskom na groove! Culcha Vulcha disciplinira kreativni nemir u smislenu glazbenu avanturu.

CHROME / Feel It Like a Scientist

31/08/2014.

Nakon dvanaestogodišnje stanke, Helios Creed i njegov projekt Chrome se vraćaju s novim albumom ‘Feel It Like a Scientist’, a ako je vjerovati našem prvom dojmu, nema neke velike razlike u zvuku, ako ga usporedimo s onim veličanstvenim, pionirskim danima benda (sredina sedamdeseth). Tek nešto više mudrosti i zrelosti koja ionako dolazi s godinama. Stoga je ‘Feel It Like a Scientist’ i više nego razumljiv i zahvalan izbor za aktualni album tjedna!

Tjedna rotacija

Arhiva

DJANGO DJANGO / Glowing In The Dark

HAPPY MONDAYS / Pills ‘n’ Thrills And Bellyaches (1990.)

ORGONE / Basilisk

AVALON EMERSON / DJ-Kicks

J MASCIS / Fed Up And Feeling Strange (Live)

GABI NOVAK & ARSEN DEDIĆ ‎/ Gabi & Arsen (1980)