KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Inferno

10:00–12:00 Četvrtak 4.6.2020.

Katastrofični svijet sa požarima i epidemijama je u stvari romantičan. Dobijaš dojam da je JG Ballard još živ.

Približava se treća godišnjica katastrofalnog požara u londonskom tower blocku Grenfell Tower u sjevernom Kensingtonu (nedaleko rotora na aawestwayju). Nije povod nego me sjetilo da sam u vrijeme požara bio u svađi sa istom osobom kao i danas.  Možda bi treblo zapaliti neki neboder ili stambeni blok zbog karmičkog poravnavanja. Ili barem minirati, kao De Niro u Hy Mum.

U ovom vas izdanju Soda Fountaina očekuju dakle: The Fall, Sonic Youth, Purple Mountains, Mazzy Star, Levellers, Gun Club. The Sisters of Mercy…. neću prilagati listu namjerno jer bi vas mogla natjerati da slušate samo određene brojeve a po rasporedu ćete znati u koji sat otprilike. No, zato prilažem nešto drugo – dijagram omjera umrlih od klasične gripe i SARS CoV-2 (laici to zovu koronom a ne znaju ni zašto).

 

Kako bi ostali u katastrofičnom tonu završavamo sa još jednom slikom požara Grenfell Towera. Autor je sarflondondunc a slika je sa flicka namjenjena slobodnom nekomercijalnom korištenju.

 

 

autor: Vjeran Stojanac, 03/06/2020

, ,

Vezane objave

Arhiva

Aotearoa!

10:00–12:00 Četvrtak 13.12.2018.

Ovom prigodom Soda Fountain privremeno seli na Novi Zeland – Aotearoa na jeziku domorodaca Maorija, dvootočnu članicu Commonwealtha poznatu i po upečatljivoj punk i post/punk sceni, okupljenoj oko nezavisnih izdavačkih kuća Xpressway i Flying Nun Records.

The World That Summer v2.0

13/07/2016.

Započelo je ljeto 2016., dvadesetak dana ranije od svojeg striktnog, kalendarskog termina. Živa se iznova penje u toplomjerima, ljudi bježe u hlad ili padaju u stanja toplinskog, no sve to ne spriječava pripadnike naše i svjetske elite u nastavku suludih igara. Padaju vlade, pucaju neprincipijelne koalicije, imigracija se nastavlja unatoč stupidnim pokušajima zaustavljanja jednog prirodnog procesa, teroristi ne miruju a Europska unija nakon ‘brexita’ prolazi test samoodržavanja. Većini redovitih slušatelja će ovo biti posljednje izdanje Soda Fountaina prije početka sezone godišnjih odmora, pa se uredništvo potrudilo da vas koliko-toliko zadrži u fokusu aktualnih zbivanja, barem i u vidu tematski obojene dvosatne pjesmarice!

Jutarnji program četvrtkom – Musique Macabre

25/09/2013.

Slijedi jedno nekonvencionalno izdanje Jutarnje glazbe četvrtkom. Ovog jutra uskočite na rastočeni brod koji Vas prevozi jezerom tišine.
Uz glazbu koja često odjekuje na rubu šapata. ….i ne zaboravite ponijeti kovanice za Harona!

Jacques

10:00–12:00 Četvrtak 7.2.2019.

Tribute to Jacques Brel!

Tjedna rotacija

Arhiva

SAULT / Untitled (Black Is)

ENNIO MORRICONE ‎/ Così Come Sei (1978)

DENT MAY / I Could Use A Miracle

Too Slow To Disco

JAPAN / Oil on Canvas (1983)

Kampanari / Kampanari EP