KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

In the beginning… Darkness!

17:00–18:00 Utorak 19.5.2020.

Govoreći o načinu snimanja filmova koji danas poznat kao „klasični Hollywood“, ujedno i sustavu iz kojeg je proizašla najpopularnija i najutjecajnija filmografija na svijetu, poznati redatelj Vincente Minnelli je rekao: “Film koji ne možete zaboraviti, koji vas je takao u dušu, skup je stotinu ili više skrivenih stvari. To su stvari kojih publika nije svjesna ali koje se gomilaju. ”

Vrhunski glumci, redatelji, tehničari, kamermani, gaferi, inženjeri zvuka, pisci, kostimografi i mnogi drugi radili su skupa da stvore mali komad magije. Tko je započeo s time? Tko je prvi “kreirao” stari Hollywood? U biti, kako je došlo do toga da je California, savezna država miljama udaljena od centra svega u New Yorku, postala prijestolnica filma? Vraćamo se na sami početak! Osvrnuti ćemo se na svijet tog vremena, društvo, ekonomiju, način života, odnos među ljudima… sve su to maleni dijelovi koji su polako gradili stari Hollywood. Uživajmo skupa u prvoj epizodi emisije Never on Tuesday!

autor: Stela Zorić, 17/05/2020

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Studio system – Welcome to the machine

17:00–18:00 Utorak 26.5.2020.

U drugoj epizodi emisije Never on Tuesday, osvrnut ćemo se o stanju filmske umjetnosti i društva općenito od 1930. do…

A star is born!

17:00–18:00 Utorak 2.6.2020.

Dobro došli u treće izdanje emisije Never on Tuesday, gdje ćemo se baviti pojmom filmska zvijezda. Pitanja su mnogobrojna. Tko…

Tjedna rotacija

Arhiva

Moses Sumney / græ

Sigur Rós / Ágætis byrjun (1999)

MILDLIFE / Rare Air

KENNEDY / Shine A Light On

The Beatles Live – Last setlist and beyond ( .. at the Hollywood bowl 64/65 )

ŽEN / Blender