KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

IMPULSE FESTIVAL

Peto izdanje Impulse Festivala je iza ugla; od 13. listopada do 10. studenog riječku publiku očekuju premijerna koncertna gostovanja, radionice i prezentacije, party, sajam ploča, neizostavni filmski segment kao i glazbena tribina. Svi programi, na više gradskih lokacija uz moto „glazba je posvuda“ promoviraju Rijeku kao urbanu klupsku sredinu.

Od brojnih događanja svakako treba izdvojiti koncertni nastup irskih post-rock velikana God Is An Astronaut, koji u sklopu europske turneje dolaze po prvi put u Rijeku. Na svom jedinom koncertu u Hrvatskoj, publici će predstaviti novi album Epitaph, a sve će biti popraćeno i posebnom rasvjetom koja će u  u subotu, 13.10. 2018. u Pogonu Kulture zaokružiti ovaj audio-vizualni spektakl.

Facebook event otvorenja festivala za više informacija o koncertu.


O programu:

U sklopu edukativnog segmenta festivala održat će se prezentacijska radionica Vibrabox (18. 10. u Book caffeu Dnevni boravak); voditelji projekta Valent Samardžija Tin Đudajek održat će radionicu na kojoj će predstaviti cjelokupno bogatstvo domaće glazbene scene, razgovarati o budućnosti domaće glazbe, ali najvažnije od svega, predstaviti novitet projekta Vibrabox, s kojim će slušatelji moći direktno utjecati na izbor glazbe koju slušaju u Dnevnom boravku.

Uvijek zanimljiv segment su i Impulse tribine. Ovogodišnja donosi razgovor o radu u glazbenoj industriji iz perspektive njezinih protagonistica, a održat će se 25. listopada u OKC-u Palach. Gostuju: Lucija Ivšić (Punčke, LAA, Cereal booking, Zagreb), Andrea Laurić (TIPSY, Rijeka) i Monika Marušić (LAA, The Garden, Zagreb) uz moderaciju Milje Juretić (FILTHY RICH, Rijeka).

Za subotu 27. listopada rezerviran je Dan vinila. Naime, u Omladinskom kulturnom centru Palach već od 10 sati ujutro kreće 11. Sajam ploča da bi oko 12 sati deset polaznika/ica ugrabili/e nova znanja na radionici Mala škola vinila koju vodi DJ Jopa.

Zabava se nastavlja u OKC-u Palach, u režiji Hrvatske Funk delegacije, najveće putujuće karavane opsesivno kompulzivnih jahača gramofona, koja po prvi put nastupa u Rijeci. Iza žanrovski širokog kolektiva od 16 delegata, u Rijeci će u dosad nečuvenoj cjelonoćnoj back2back formaciji na četiri gramofona nastupiti njih šest: DJ Bocca SofistifunkDJ VenomDJ Soul BaderDJ SlipmatDJ Jopa i Dr. Smeđi Šećer.

Povodom petog izdanja Impulse festivala, održat će se pet svirki – osim headlinera nastupaju: White on White (Rijeka), koji promovira album prvijenac Out of nowhere (19. 10. na Botelu Marina), kantautorica LUCE (Zagreb) s koncertnom promocijom albuma prvijenaca Susret (25. 10. na Botelu Marina), a za ljubitelje buke, tu je HC / Punk večer koja će 3. 11. uz bendove Debeli Precjednik (Osijek) i Ponor (Zagreb) protresti OKC Palach.

Filmska umjetnost nezaobilazan je dio festivala i zato je 2. studenog u 21 sat u Art-kinu Croatia rezerviran za ekskluzivnu projekciju nagrađivanog dokumentarnog filma Scream for me Sarajevo.

Festival završava tulumom u klubu Život (10. studenog) kad je na programu groznica subotnje večeri uz playlistu iz pakla. Impulse crew cijelu noć vrtit će Indie-New-Wave-Post-Punk-Garage-Rock-True-Black-Metal-Synth-Pop.

Impulse Festival organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura Nova.

Vizualni identitet festivala oblikovao je dizajnerski duo Radnja, koji čine Petra Vrdoljak i Antonio Karača.

link na Festivalski event koji objedinjuje sve ovogodišnje programe.

 

autor: Kristina Tešija, 10/10/2018

, , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Četvrti Velvet Festival

04/07/2019.

Festival koji je ove godine zauzeo fokus mladih regije odvija se od 5. do 6. srpnja na otoku Krku, u malom…

Kundyak Mezhie intervju

02/04/2018.

Ususret festivalu FIDO MUSIC WEEKEND donosimo vam mini intervju Splitskog benda Kundyak Mezhie.

Indirekt(na) najava – ‘Probrali smo najbolje na nezavisnoj sceni’

23/03/2016.

Ponuda glazbenih festivala iz ljeta u ljeto sve je bogatija. Velika imena, na velikim pozornicama, s velikim pripremama. Ako ste se zaželili nečeg drukčijeg i intimnijeg te, što je najbolje, besplatnog, ovo ljeto zasigurno morate otići u Umag. Ovogodišnji line up festivala, polako se puni, a dosad su najavljeni domaći Žen, beogradski Halftones, mađarski Middlemist Red i crnogorski Theft of October. Nova imena koja će u Umagu zabavljati sve ljubitelje nezavisne scene Alex Kelman, East-Ra, Karmakoma, Izae, The Black Room.

NONO Art Fiera – otvorene prijave

19/07/2019.

Udruga Prostor urbane kulture poziva likovne umjetnike svih generacija da prijave radove na natječaj za izlaganje na prvom izdanju NONO Art Fiera festivalu u Fažani. Prijave su besplatne.

Tjedna rotacija

Arhiva

JEFF PARKER / Suite for Max Brown

Napoli Segreta Vol. 2

LA ROUX / Automatic Driver

PALMS TRAX / Essential Mix

R.E.M. / Live at the Olympia

ĐUTKO / Slušaj mala!