KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Improvizacije:Iva Casián-Lakoš

18:30–19:00 Utorak 10.11.2020.

Američka čelistica hrvatskog porijekla Iva Casián-Lakoš uz izvedbe govori o improvizaciji, položaju žena i afroameričkim glasovima u klasičnoj glazbi u SAD-u.

Iva Casián-Lakoš američka je čelistica hrvatskog porijekla koja živi i djeluje u Long Islandu i New Yorku. Završila je ugledni New England Conservatory, a trenutno je na doktoratu na Sveučilištu Stony Brook. Osim kao solistica, nastupa u nizu sastava, uključujući duo hear/say s udaraljkašem Johnom Lingom, hrvatsko-američki Ansambl Illyrica s Nikom Bauman (flauta), Markom Ferlanom (gitara) i Hiwote Tadesse (viola) te interdisciplinarni Synesthetic Project s više hrvatskih i austrijskih glazbenika/ca i umjetnika/ca. U šestom izdanju ovog podcasta slušamo dvije Casián-Lakošine izvedbe, od kojih je jedna njezine kompozicije Low Tide, popraćene razgovorom o improvizaciji u njezinom glazbenom obrazovanju i djelovanju, položaju žena u klasičnoj glazbi i utjecaju Black Lives Matter pokreta na klasičnu glazbu u SAD-u.

Razgovor je snimio i zvučno obradio Lujo Parežanin.

Podcast je dijelom Kurzivovog projekta Kultura kritičkog slušanja podržanog od strane Ministarstva kulture i medija.

autor: kulturpunkt, 06/11/2020

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Improvizacije: Jerko Jurin

18:30–19:00 Utorak 27.10.2020.

U prvom izdanju Kulturpunktovog podcasta na KLFM-u donosimo dvije improvizacije Jerka Jurina praćene razgovorom o promjeni funkcije bubnjeva u jazzu, nužnosti proširivanja ritmičkog vokabulara i važnosti zvuka za bubnjarsku improvizaciju.

Improvizacije: Maja Rivić

18:30–19:00 Utorak 8.12.2020.

Nova epizoda podcasta posvećenog glazbenoj improvizaciji donosi izvedbu Maje Rivić popraćenu antirazgovorom na neodredive, ali nedvojbeno ključne teme.

Audio vodstvo: Može više! Mora više!

18:30–19:00 Utorak 24.11.2020.

Multimedijalni umjetnik Gildo Bavčević proveo nas je kroz video instalaciju Može više! Mora više! postavljenu u Galeriji Prozori.

Tjedna rotacija

Arhiva

ÓLAFUR ARNALDS / Some Kind of Peace

NICK DRAKE / Bryter Layter (1971)

SLEAFORD MODS / Mork n Mindy Ft. Billy Nomates

TALE OF US / Afterlife Voyage

BOMBINO / Live in Amsterdam (2020)

SVEMIRKO / Skalamerija