KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

I ljetu je kraj…

13:00–15:00 Petak 2.10.2020.

…izgleda

Čini se da je ljeto gotovo, izvlačimo duge rukave, preskačemo lokvice i uskačemo u još jedan petak i novu emisiju iz ciklusa Gradimo Dom zajedno.

I ovog puta u eteru šećemo po događanjima u Splitu i donosimo razgovore s organizatorima, umjetnicima i predstavnicima udruga civilnog društva.

S Petrom Sinovčić iz udruge Domine razgovarala sam o nadolazećem, drugom Mediteranskom ženskom festivalu, ali i istraživanju koje provode o radnicama Jugoplastike, dok mi je Tea Bubić iz Domina ispričala više o najavljenim edukativnim radionicama i obuci volontera za pružanje pomoći i podrške žrtvama nasilja.

Volonterski centar Split planirao je u subotu održati 23. dane volonterskog rada u Đardinu koji su, nažalost, odgođeni zbog najavljenih vremenskih neprilika, ali me to nije spriječilo da s Antonijom Matković popričam o tome na koji će se način planirana humanitarna akcija ipak održati, o jednom istraživanju vezanom uz volontiranje mladih, ali i o volontiranju općenito.

Kao i inače, dio Medleyja posvetit ću gostovanjima uživo; ovog mi puta u studio stiže Vedrana Krstulović Relija iz Koalicije udruga mladih da predstavi program i aktivnosti KUM-a koje nas čekaju u danima koji dolaze, kao i Natasha Kadin i Ivana Papić s kojima ću popričati o Ivaninom umjetničko-istraživačkom projektu “Berlin obećani grad – izvještaj iz call centra” koji možete pogledati u galeriji Multimedijalog kulturnog centra Split u sklopu ciklusa NMG@MKC. Također, s Natashom i Ivanom popričat ću i o novom izdanju kustoske škole u organizaciji udruge Mavena – 36 njenih čuda, pod nazivom “Kad jednom odeš, uvijek si stranac”, a koja se održava 2. i 3. listopada u Domu mladih.

Petak od 13h na klfm.org!

 

autor: Kristina Tešija, 01/10/2020

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

feminae

10:00–12:00 Petak 21.12.2018.

Dobro su žene otpjevale i odsvirale ovu ’18. Zato ovog petka Medley posvećen njima i njihovim ostvarenjima u tekućoj nam…

High Days (R)

13:00–15:00 Petak 8.5.2020.

Reprizni Medley.

sammy slabbinck collage

Distances

13:00–15:00 Petak 20.3.2020.

Budite odgovorni, ostanite doma.

JAAKKO

10:00–12:00 Petak 6.12.2019.

U petoj emisiji iz ciklusa Gradimo Dom zajedno donosim pregled različitih edukativnih i umjetničkih praksi koje su obilježile protekli tjedan….

Tjedna rotacija

Arhiva

SUFJAN STEVENS / The Ascension

JIM O’ROURKE / Eureka (1999., Drag City)

PILLOW QUEENS / Holy Show

RED AXES / Dekmantel

RADIOHEAD / I Might Be Wrong: Live Recordings

Haustor / Bolero (1985)