KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

I ljetu je kraj…

13:00–15:00 Petak 2.10.2020.

…izgleda

Čini se da je ljeto gotovo, izvlačimo duge rukave, preskačemo lokvice i uskačemo u još jedan petak i novu emisiju iz ciklusa Gradimo Dom zajedno.

I ovog puta u eteru šećemo po događanjima u Splitu i donosimo razgovore s organizatorima, umjetnicima i predstavnicima udruga civilnog društva.

S Petrom Sinovčić iz udruge Domine razgovarala sam o nadolazećem, drugom Mediteranskom ženskom festivalu, ali i istraživanju koje provode o radnicama Jugoplastike, dok mi je Tea Bubić iz Domina ispričala više o najavljenim edukativnim radionicama i obuci volontera za pružanje pomoći i podrške žrtvama nasilja.

Volonterski centar Split planirao je u subotu održati 23. dane volonterskog rada u Đardinu koji su, nažalost, odgođeni zbog najavljenih vremenskih neprilika, ali me to nije spriječilo da s Antonijom Matković popričam o tome na koji će se način planirana humanitarna akcija ipak održati, o jednom istraživanju vezanom uz volontiranje mladih, ali i o volontiranju općenito.

Kao i inače, dio Medleyja posvetit ću gostovanjima uživo; ovog mi puta u studio stiže Vedrana Krstulović Relija iz Koalicije udruga mladih da predstavi program i aktivnosti KUM-a koje nas čekaju u danima koji dolaze, kao i Natasha Kadin i Ivana Papić s kojima ću popričati o Ivaninom umjetničko-istraživačkom projektu “Berlin obećani grad – izvještaj iz call centra” koji možete pogledati u galeriji Multimedijalog kulturnog centra Split u sklopu ciklusa NMG@MKC. Također, s Natashom i Ivanom popričat ću i o novom izdanju kustoske škole u organizaciji udruge Mavena – 36 njenih čuda, pod nazivom “Kad jednom odeš, uvijek si stranac”, a koja se održava 2. i 3. listopada u Domu mladih.

Petak od 13h na klfm.org!

 

autor: Kristina Tešija, 01/10/2020

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Outside

10:00–12:00 Petak 29.11.2019.

Mishmash playlist: Moses Sumney – Power? Jen Cloher & The Endless Sea – Fear Is Like a Forest Bon Iver…

WoMart

15:00–17:00 Petak 2.3.2018.

Ovotjedni Medley u poslijepodnevnom izdanju, na samom početku ožujka, u niskom startu i spreman na doček proljeća. U šetnji između…

The art of letting go

15:00–17:00 Petak 28.9.2018.

“Na svadbi jedne lutke”, poče Bog spavanja priču, “lasta je pričala o lijepim i toplim zemljama gdje krupni i teški…

Medley special: Doringo (Zg)

21:00–22:00 Petak 28.2.2020.

Zagrebački bend Doringo, koji okuplja multimedijalne umjetnike i visokotalentirane glazbenike koji u surf/prog/world rock maniri kombiniraju utjecaje različitih glazbenih pravaca…

Tjedna rotacija

Arhiva

DJANGO DJANGO / Glowing In The Dark

HAPPY MONDAYS / Pills ‘n’ Thrills And Bellyaches (1990.)

ORGONE / Basilisk

AVALON EMERSON / DJ-Kicks

J MASCIS / Fed Up And Feeling Strange (Live)

GABI NOVAK & ARSEN DEDIĆ ‎/ Gabi & Arsen (1980)