KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

HELADO NEGRO / Private Energy

15:00–16:00 Srijeda 12.10.2016.

Već je neko vrijeme pod prismotrom i prati se svaki njegov glazbeni potez. Pravo ime mu je Roberto Lange dok svoju kreativnu stranu predstavlja kao Helado Negro.

helado1

“Private energy” ( Asthmatic Kitty Records ) je peto službeno izdanje i svima koji su upoznati sa dosadašnjim stvaralaštvom autora na prvu odaje da Helado igra na sigurnom terenu i da taj svoj karakterističan zvuk i pijev samo diže na još jednu razinu više. Kada bi svi autori držali takvu konstantnost, svijet glazbe bi sigurno bio ljepši. Onima koji se tek susreću sa ovim autorom, preporuka da prokopaju njegova starija izdanja i vjerojatno će jako brzo biti jasno kako ta mekoća vokala i produkcije, bilingual tekstovi i suludi koncept live nastupa u kojima Helada prate njegovi Tinsel Mammal plesači odjeveni i srebrne sjajne trake koji su, kako autor kaže :”The Tinsel Mammals are not representative of any human form. They work as a shimmering objects that represent the ideas of genderless and raceless beings and Private Energy’s themes of self-love, pride, and the embrace of constant change.

Fascinaciju likom i djelom autor ovog teksta dijelio u posebnom izdanju programa .

autor: el5egundo, 11/10/2016

, , ,

Vezane objave

Arhiva

ATELJE / Meditation

23/02/2015.

Često se povede diskusija o tom fenomenu tzv Balearske glazbe koja svoje najbolje sinove ne nalazi na pripadajučim obalama Mediterana već na surim hridima sjevernih mora. U slučaju Dan Lissvicka, mislim na švedski Gothenburg, na polovicu dvijetisućitih i njegov projekt Studio.

Dente / Canzoni per metà

22/11/2016.

Najnoviji album najznačajnijeg talijanskog kantautora mlađe generacije u kojem se vraća zvuku s početka karijere.

OKKERVIL RIVER / In The Rainbow Rain

08/05/2018.

Šef Will Sheff u još jednoj uspješnoj epizodi svoje bogate i plodne glazbene karijere. Srijeda i subota, 15.00

MGMT / MGMT

16/09/2013.

Na sam dan službenog izlaska četvrtog albuma njujorških psiho dječaka slušamo ga u cijelosti. Album se zove kao i bend i to je jedino normalno i očekivano. Sve ostalo je suludi psihodelični trip koji ovaj materijal može slobodno dovesti na listu zabranjenih ljekova. MGMT su Floydi i to oni najbolji..sa Sydom.

Tjedna rotacija

Arhiva

KUTIMAN / Wachaga

PARLIAMENT/ Mothership Connection (1975)

ANDERSON.PAAK / Lockdown

Too Slow To Disco

JORGE BEN / à l’Olympia (1975)

ĐAVOLI / Hallo Lulu 22