KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Harvestin’

13:00–15:00 Petak 30.10.2020.

U ovotjednom Medleyju nastavljamo s ciklusom Gradimo Dom zajedno koji se polako približava svom kraju.

Donosim vam dva iscrpna intervjua koji su snimili radijski kolege; Oleg Šuran razgovarao je s Vanjom Cuculićem, a Ivica Mitrović s Dejanom Kršićem. Povod ovim razgovorima o dizajnu i glazbi je bila trostruka izložba u galeriji Multimedijalnog kulturnog centra Split. Izložba Drama! Plakati za GDK Gavella 2005. – 2019. (kustos izložbe je Marko Golub) prikazuje izbor iz jednog od najuzbudljivijih i najneobičnijih plakatnih opusa u suvremenom hrvatskom grafičkom dizajnu – Cuculićeve plakate za Gradsko dramsko kazalište Gavella. Osim Cuculićevih plakata, postavljena je izložba Praksa teorije: Matko Meštrović & dizajn, kao i NEP / NOVA EVROPA: Kunst ist Zeitlos • Europa endlos koja je posvećena intermedijskom projektu Nova Evropa i istoimenom kolektivu (Dejan Kršić, Jane Štravs, Gordana Brzović) koji je od ranih 1980-ih do početka 1990-ih djelovao na razmeđu grafičkog dizajna, medijske umjetnosti, teorije, nezavisnog izdavaštva, eksperimentalne glazbe i videa.

A u već spomenutoj galeriji MKC ovog četvrtka otvara se izložba Lane Stojićević pod nazivom Mizanscena čiji postav čine radovi Crno brdo iz 2015., Sunny Side i Fasada iz 2018. godine, koje dosad u njihovom cjelokupnom, medijski raznovrsnom opsegu splitska publika nije bila u prilici vidjeti. Lana istu večer otvara i izložbu Betonicus u Salonu Galić u kojoj “dovodeći arhitekturu apartmanske/divlje gradnje u neposrednu vezu s kazališnim (iluzornim) tehnikama, a najprije sa scenografijom, Stojićević nas navodi na razmišljanje o gradu kao sceni i o turizmu kao mehanizmu iza scene koji pokreće mašineriju parazitiranja i profitiranja na račun kulturnog nasljeđa.” (kustosica Sonja Jankov). Lana Stojićević stiže mi u goste u studio KLFM-a zajedno s Jasminom Šarić, kustosicom izložbe Mizanscena, da malo popričamo o izložbama, Laninim radovima i procesima rada, kao i inspiraciji koju nerijetko pronalazi u više ili manje svojoj neposrednoj blizini, bilo da je o prostornoj ili vremenskoj dimenziji riječ.

A za sam kraj emisije u studio mi stiže Katarina Duplančić, voditeljica programa na projektu “Gradimo Dom zajedno”, koja će nam predstaviti presjek brojnih programskih aktivnosti koje su se održale u posljednje dvije godine u sklopu projekta.

Družimo se od 13 do 15h na dobro poznatoj adresi!

 

 

 

autor: Kristina Tešija, 29/10/2020

, , , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Morning rituals

10:00–12:00 Petak 23.2.2018.

Nekome kava, nekome čaj. Ranije ili kasnije, polako ili užurbano, uz portale i vijesti, muziku, knjigu, tišinu i prizore s…

Akathisia

13:00–15:00 Petak 20.11.2020.

a tortured restlessness

Ženstvo

13:00–15:00 Petak 13.3.2020.

For most of history, Anonymous was a woman.

Soft Spot

13:00–15:00 Petak 14.8.2020.

1: a sentimental weakness : a strong liking for someone or something / 2: a vulnerable point

Tjedna rotacija

Arhiva

DJANGO DJANGO / Glowing In The Dark

HAPPY MONDAYS / Pills ‘n’ Thrills And Bellyaches (1990.)

ORGONE / Basilisk

AVALON EMERSON / DJ-Kicks

J MASCIS / Fed Up And Feeling Strange (Live)

GABI NOVAK & ARSEN DEDIĆ ‎/ Gabi & Arsen (1980)