KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

GO:OD AM

Novi Mac Millerov album je vani. Kanye, The Game, Meow The Jewels i DOOMSTARKS imaju nove singlove.

Nakon skoro dvije godine čekanja Mac Miller ima novi album. Album s kojim se i službeno oprostio od svog početničkog frat rapper imidža s kojim se probio na scenu.
Davne 2011e Mac Miller je dotaknuo dno što se karijere repera tiče. Njegov debitantski album “Blue Slide Park” je izašao i za razliku od ranijeg mixtape projekta “K.I.D.S.” nije dobro primljen od strane kritike (1/10 od Pitchforka). Danas, skoro 5 godina kasnije, Mac Millera poštuju brojni velikani hip hop igre ako što su Nas i članovi De La Soula, i to prije svega zbog pomalo eksperimentalnog i originalnog zvuka kojeg gura pod pseudonimom Larry Fisherman.
Nakon što se iz rodnog Pittsburgha preselio u Los Angeles pa onda u NY Mac je prošao kroz određenu transvormaciju karijere gdje je preoblikovao zvuk i općenito shvatio muziku dosta ozbiljnije nego prije. Lani je s nepune 22 godine proglašen jednim od najuspješnijih nezavisnih repera svih vremena te je na račun toga dobio ogroman (glasine kažu $10M) ugovor od Warner Brothersa. Mnogi su sumnjali na to da će mu nešto takvo ograničiti kreativnu slobodu, ali on nas je svih razuvjerio te je izbacio svoj treći studijski album “GO:OD AM” koji demonstrira zrelost koje se nebi sramili ni puno stariji umjetnici od Mac Millera i to sve rezultira jednim izuzetno zanimljivim i kompaktnim projektom.

“You know it’s been a minute since I’ve been away / Didn’t mean to cause you pain, I just needed to escape / They saying that I’m sober, I’m just in a better place / I’m on my way over, I’m just running kind of late,” su rime s vrsa kojim otvara album. Traka koju je producirao Tyler the Creator postavlja ton za ostatak ovog albuma u kojem Mac priča o svojoj borbi s drogama, depresijom i slavom.
Ako je Mac Millerov drugi album “Watching Movies With the Sound Off” bio projekt koji mu je dozvolio da nadiđe svoju college party prošlost onda je “GO:OD AM” dokaz svima koji još uvijek tvrde da je njegova glazba kič i MTVasta. Svijetla je budućnost ispred Millera i definitivno se postavio kako treba za izgurati jednu dugu i uspješnu karijeru, dok god uspije zadržati svoje demone u ormaru.

autor: petar, 18/09/2015

, ,

Vezane objave

Arhiva

Guru

21:30–0:00 Petak 18.11.2016.

155. epizoda RLS-a

Stotina

12/09/2014.

11 videa repera prije nego su postali popularni. Ne, ne pretvaramo se u Buzzfeed. U emisiji ćete moći poslušati zadnji mixtape novog repera 100s-a, a dalje ništa ne obećavam.

Fijasko

04/07/2014.

Klikni na sliku za Antin veliki vodić kroz karijeru Lupe Fiasca. Uz to: Edo Maajka, Freddie Gibbs, Honey Cocaine, Eminem, Tyler the Creator, SpaceGhostPurrp i još puno toga…

No Question

20:30–23:00 Petak 22.6.2018.

U večerašnjoj epizodi RLS-a slušamo novi Nasov album, novi Freddie Gibbsov album, novi Kamasi Washingtonov album, novi Mayhem Laurenov album,…

Tjedna rotacija

Arhiva

SAULT / Untitled (Black Is)

ENNIO MORRICONE ‎/ Così Come Sei (1978)

DENT MAY / I Could Use A Miracle

Too Slow To Disco

JAPAN / Oil on Canvas (1983)

Kampanari / Kampanari EP