KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

FUFANU / Sports

Cijeli tjedan, Sport jedan.

Islandski DJ act Captain Fufanu je spletom okolnosti koje uključuju provalu u izdavačku kuću pa između ostalog i krađu njihovog, tada, svježe zgotovljenog materijala, digao se iz pepela, rješio se prefiksa Captain, proširio postavu na ukupno 4 člana sa gitarama i bubnjem te pronašao čvrsti, originalni zvuk kojim dominira precizan ritam i, naravno, elektro podloga koje se nisu odrekli, samo je podebljali efektima obojanim gitarama.

2015. potpisuju za britanski One Little Indian label i izdaju prvjenac Few More Days to Go. U rujnu 2016. izašao je singl Sports, kao najava istoimenog albuma. Fufanu je možda na početku mnogima prošao ispod radara, ne Björk i Damonu Albarnu koji ih rano prepoznaju  i pružaju im mogućnosti sudjelovanja, uz osobno pismo preporuke, na brojnim festivalima ili ih pak koriste kao opening act na samostalnim koncertima. Od početka veljače 2017. razgibavamo se uz zvuke novog albuma Sports, produciranog od strane Nick Zinner iz YeahYeahYeahs, a ovaj tekući tjedan to činimo rado, svakodnevno, više puta uzastopno.

Quid me non necat, id me fortam facit.

Citius, altius, fortius!

autor: Ivan Poljicanin, 12/02/2017

, , ,

Vezane objave

Arhiva

KING KRULE / Cellular

16/03/2020.

King Krule ima novi album, zove se Man Alive! Na njemu se nalazi i naš ovotjedni powerplay – Cellular.

United Sounds of Joy – The Sun That Hides a Darker Star

18/01/2016.

Ovotjedni powerplay jest The Sun that hides a darker Star, najavna skladba s još neobjavljenog, nastupnog albuma projekta United Sounds of Joy, iza kojega stoje Michael J. Sheehy i Alex Vald, dvojac koji nije surađivao već više od 15 godina, točnije od raspuštanja njihovog matičnog sastava Dream City Film Club.

OF MONTREAL / Fugative Air

25/11/2013.

Prvi pravi singl sa ovogodišnjeg Lousy with Sylvianbriar. Prikladno eksplicitni spot u kojem Kevin Barnes maše spolovilom. Sve u ime obitelji ;)

FRIENDLY FIRES / Silhouettes

04/08/2019.

Britanski Friendly Fires uskoro izdaju novi album i to nakon gotovo punih osam godina. Na njemu će se naći i naš ovotjedni powerplay – Silhouettes!

Tjedna rotacija

Arhiva

THE BOYS WITH THE PERPETUAL NERVOUSNESS / Songs From Another Life

MC 900 FT. JESUS / One Step Afead of the Spider (1994)

PORTO MORTO / Čekam ih

WHOMADEWHO / Body Language

FLEETWOOD MAC / Live

LEUT MAGNETIK