KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

FMFS časti filmom “Danak anđelima”

Besplatnom projekcijom filma “Danak anđelima” na samoj plaži Bačvice, večeras će  (petak  7.  lipnja)  u  sklopu  svog  “nultog  dana”  Festival  mediteranskog  filma Split započeti svoje šesto izdanje. Redatelj Ken Loach za film “Danak anđelima” (Angel’s Share) u Cannesu je osvojio posebnu nagradu žirija, a Splićani i njihovi gosti od 21:30 sati sa zidića, ležaljki i ručnika će uživati u jedinstvenom kinu, jer veliko filmsko platno će biti postavljeno tik uz rub mora.
Loach je jedan od najpoznatijih britanskih redatelja, višestruko nagrađivan po svim važnim Festivalima,   a   ujedno je i najbolji primjer redatelja izvan mediteranske regije kakve bi ovaj filmski festival u budućnosti htio predstavljati u planiranom popratnom programu “Lanterna”.

Šesti Festival mediteranskog filma Split svečano će biti otvoren sutra (subota 8.lipnja)  u  21:30  sati  u  ljetnom  kinu  “Bačvice”,  španjolskim  filmom  “Snjeguljica” koji oduševljava na festivalima diljem svijeta, a u Splitu će imati svoju ne samo hrvatsku nego i regionalnu premijeru.

FMFS-kino_na_plazi

autor: Dasen Petrić, 07/06/2013

Vezane objave

Arhiva

qFEST u Beton kinu

20:00–22:00 Ponedjeljak 10.6.2019.

I ove godine ususret Splitskom prajdu kolektiv queerANarchive organizira qFEST. Filmski program festivala održat će se 10. i 13. lipnja…

Prodigy u Zadru

27/06/2016.

LAA predstavlja The Prodigy. Electro-rock divovi se vraćaju u Dalmaciju. Dance warriorsi se okupljaju na Jazine Open Airu u petak 1. srpnja.

Izgradi platformu: Dom mladih – Radionica Urbanistička početnica i otvorena diskusija

02/12/2014.

U sklopu izložbe Izgradi platformu : Dom mladih MKC Split, Platforma Doma mladih i Platforma 9,81 pozivaju Vas 4.12.2014: od 16.30h na radionicu Urbanistička početnica sa temom Dom mladih – moguće budućnosti, te od 19.30h na otvorenu diskusiju sa temom Sadržaji novih kulturno-društvenih centara.

DADAnti: promocija zbornika ‘DADANTI PESNICI’

12/07/2014.

Već redovno okupljanje članova udruge DADAnti, ovog će ponedjeljka biti realizirano uz gostovanje slam pjesnika i predstavnika udruge Poezin, Milana Mijatovića. Prisutnima će biti uručen gratis primjerak upravo objavljene zbirke DADANTI PESNICI u kojoj je zastupljeno devet umjetnika iz Hrvatske te četiri iz Srbije. Ukoliko Vas privlači poezija lišena akademske šturosti, posjetite ovaj događaj koji će se održati u ponedjeljak, 14. srpnja u klubu Ghetto, s početkom u 20.30 h.

Tjedna rotacija

Arhiva

FUTURE ISLANDS / As Long As You Are

U2 / Achtung Baby (1991)

BICEP / Saku (feat. Clara La San)

OPTIMO (Espacio) / Sleepwalk

THE WAR ON DRUGS / Live Drugs

REPETITOR / Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji