Feral i Duje su sloboda

23:00–1:00 – 14.1.2019.

Najnoviji KUPEK, ujedno je i stari KUPEK. Ovih dana navršila se prva godina bez Predraga Duje Lucića. U to ime odlučili smo se da vam pustimo razgovor sa njim koji je rađen za 71. KUPEK izdanje, prije više od četiri godine, a koji je jednako aktualan i danas, što govori i o njegovoj veličini, ali i o nepomicanju sa mrtve točke. Problemi koji su postojali onda jednaki su, ako ne i gori, i danas.

U ovom KUPEK-u Duje govori o svojim novinarskim počecima, o igri koju je započeo studirajući režiju, a koju je primjenjivao u Feralu, zajedno sa Viktorom i Borom i ostalim novinarima koji su činili Feral jedinim prostorom slobode u vremenu neslobode.

Duje priča o svim problemima na koje su nailazili kao mladi novinari, na koji način su se borili sa njima, te kako su odlučili da se bez obzira na sve ne povlače i ne bježe. “Nismo bili ljudi koji bi se povlačili. Osjetili bi to kao ljudski poraz jer gdje je granica do koje se ja moram povući da bi kreteni bili na svome”, upitao se Duje.

Pa, iako neživ i dalje stoji na toj crti zajedno sa KUPEK-om i svima nama. A stajat će i onda kad KUPEK-a ne bude bilo jer je iza njega ostao neprobojni zid riječi i bujica koja se uliva u nove tokove koji će sutra održavati vatru Ferala i vatru slobode, jer kako Duje kaže, “Feral nikad nije bio katastarska činjenica. Feral je sloboda.”

KUPEK #223 slušamo u već ustaljenom terminu, od 23 h i ovog ponedjeljka, 14. 01. 2019. godine.

14/01/2019

autor: dejan kozul

Tags: , , , ,