KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

FATHER JOHN MISTY / When You’re Smiling and Astride Me

I got into my van with enough mushrooms to choke a horse and started driving down the coast with nowhere to go. After a few weeks, I was writing a novel, which is where I finally found my narrative voice…

Da se ne radi o pričama iz Marylandskih šuma, nesretnim ljubavima bradatih drvosječa i nečemu što se zove konceptualni album, te da nam Tillman još kod prvog solo materijala nije jasno dočarao kako stvara:

I got into my van with enough mushrooms to choke a horse and started driving down the coast with nowhere to go. After a few weeks, I was writing a novel, which is where I finally found my narrative voice…. It was a while before that voice started manifesting in a musical way, but once I settled in the Laurel Canyon spider-shack where I’m living now, I spent months demoing all these weird-ass songs about weird-ass experiences almost in real-time, and kind of had this musical ‘Oh-there-I-am’ moment, identical to how I felt when I was writing the book.

mogli bi slobodno, uz melodije i jecaje ovotjednog powerplaya, zamisliti neku tekstualnu klapsku naricaljku o “nesritnoj jubavi pod kamenom, u drači ili iza škure”. Al to je ta univerzalna emocija koja nam kriglu u ruci smjelo diže u zrak. I nije nas sram što plačemo zbog jedne divne crne žene.

E da, J Tillman odnosno Father John Misty je isto toliko i Fleet Foxes.

autor: el5egundo, 09/02/2015

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

ALEX G / Bug

07/09/2015.

Jedan mali, slatki i kratki singl sa vrlo iščekivanog novog materijala mlađahnog Alex Giannascoli-ja odnosno Alex G-ija za veliki Matador Records pod nazivom “Beach Music”.

VOX LOW / Trapped On The Moon

28/08/2016.

Klasični francuski Gainsborouvski pozerizam i post-punk camp. Jel to ima uopće ikakvog smisla 2016. godine. Itekako ima. Vox Low su cool i još uvijek niko za njih ne zna. Takve tražimo za powerplay. Pogotovo kad možemo nanjušiti kako će vrlo skoro bit jako jako veliki.

LCD SOUNDSYSTEM / Call The Police

14/05/2017.

LCD Soundsystem su onomad bili otišli da bi se vratili. Prva A strana povratničkog singla koji najavljuje novi album naš je ovotjedni powerplay.

VILLAGERS / Summer’s Song

21/07/2019.

Jedan totalno ljetni powerplay community radija KLFM.

Tjedna rotacija

Arhiva

DJANGO DJANGO / Glowing In The Dark

HAPPY MONDAYS / Pills ‘n’ Thrills And Bellyaches (1990.)

ST. VINCENT / Pay Your Way In Pain

AVALON EMERSON / DJ-Kicks

SADE / Lovers Live

VOJKO VRUĆINA & AC3PO / Kuje i Laseri (2010)