KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Device_art 4.012 – mašine, roboti i kuhana jaja

Device_art 4.012, četvrto izdanje KONTEJNER-ova međunarodnog festivala robotike, gadgeta i naprava je glavni krivac za novu kreativnu koliziju čudnih, bizarnih, duhovitih i provokativnih tehno-umjetničkih koncepata.

Nakon tri uspješna Device_art trijenala, davne 2004. godine i početnog njuškanja oko potencijala regionalne device umjetničke scene, nakon bavljenja fantastičnim prekooceanskim žarištem nove tehnološke umjetnosti − San Franciscom − i nakon naše nedavne dalekoistočne avanture, tijekom koje je KONTEJNER posjetio još jedno izvorište device umjetnosti − Japan − novo festivalsko izdanje vraća se na europski kontinent kako bi istražilo možda najkultniji lik sci-fi pop kulture i kreativne znanstveno-tehnološke scene uopće: lik robota!

Gdje saznati zanimljivosti o počecima robotičkih naprava, na kojem mjestu doznati kako su se s vremenom razvijale i mijenjale, i što se danas s njima događa? Budući da je jedna od prvih asocijacija na riječ “robot” za mnoge vezana uz Karela Čapeka i njegovu domovinu Češku, KONTEJNER se odlučio vratiti korijenima i baciti oko na ono što nudi suvremena češka umjetnička scena posvećena novim tehnologijama.

autor: el5egundo, 09/10/2012

,

Vezane objave

Arhiva

Novi unikatni vizual i raspored nastupa izvođača po danima festivala!

29/06/2015.

Ovom prilikom SuperUho Festival s radošću objavljuje novi unikatni vizual koji su umjetničkom sinergijom osmislili i izradili poznati akademski slikar Miron Milić i uspješni dizajner nove generacije Andro Giunio. Za one posjetitelje koji nisu u mogućnosti ispratiti cijeli festival SuperUhi objavljuju i raspored nastupa izvođača po danima kao i početak prodaje i cijene dnevnih ulaznica.

FRIENDS FAMILY FOREVER festival vol. 4

26/09/2014.

Kolege i partneri radia iz Friends Family Forever najavljuju 4. izdanje svog već sad ustaljenog hardcore festivala. jedinog takvog u našem gradu. Ovim putem i mi vas pozivamo na taj jednodnevni festival undergound i DIY hardcore/punk glazbe, koji će se održati u subotu, 04.10.2014. godine u Splitu. Festival zajedništva, energije, tolerancije i prijateljstva. Kao i uvijek do sada, budžetno skromno, iskreno i nabijeno pozitivnim vrijednostima . I ovoga puta, nastavljamo tradiciju promocije i podrške za mlade hc bendove.

Moondance

27/07/2016.

Festival za istinske ljubitelje techna, na unikatnoj lokaciji uz zavidan line up. Trogir (kula Kamerlengo) od 11. do 13. kolovoza u glavnim ulogama su Jeff Mills, Josh Wink. The StoryTellers (Dj Bone & Deetron)…

IT CAME FROM KOCKA I & II // 12. i 13. 7. 2019.

12/07/2019.

Petak i subota, 12. i 13. srpnja, rezervirani su za druženje na platou Doma mladih. Iz Koalicije udruga mladih za…

Tjedna rotacija

Arhiva

MOGWAI / As The Love Continues

DAFT PUNK / Random Access Memories (2013)

MOTORAMA / Pole Star

MR.C / Retro

MICHAEL KIWANUKA / Out Loud!

GABI NOVAK & ARSEN DEDIĆ ‎/ Gabi & Arsen (1980)