DADAnti: Svirači rumene kadulje

U ponedjeljak 02.11.2015. u 20:30 u klub galeriji Ghetto radimo promociju novog romana našega dopredsjednika Željka Barišića ‘SVIRAČI RUMENE KADULJE’ koji je upravo izašao u biblioteci DADAnti. Posebna gošća jest pulska pjesnikinja Aleksandra Mandić koja će nam se ovaj put predstaviti kao slamerica.

 

U ponedjeljak 02.11.2015. u 20:30 u klub galeriji Ghetto radimo promociju novog romana našega dopredsjednika Željka Barišića ‘SVIRAČI RUMENE KADULJE’ koji je upravo izašao u biblioteci DADAnti.

Radi se o ‘sportskom romanu’ jedinstvenom u nas koji na zanimljiv i uvjerljiv način tematizira neka, u našoj književnosti, do sada neobrađena područja; od svijeta borilačkih vještina do investicijskog i građevinskog kriminala i to iz antiherojske perspektive rastrzanog muškarca na pragu krize srednjih godina.

12185340_1019118108153189_2344900389039016480_o‘SVIRAČI RUMENE KADULJE’ uvode čitatelja u svu raskoš i bijedu svijeta borilačkih ringova na vrlo uvjerljiv način, zahvaljujući činjenici da je i sam autor prošao isti put kao i njegov junak na relaciji ordinacija- obiteljske obveze-borilački klub.

Knjigu će prestaviti autor i urednik Marijo Krajinović, a za one koji to budu htjeli moći će sa Željkom odradit sparing.

Ali to nije sve! Stigla nam je i gošća iz Pule, pjesnikinja Aleksandra Mandić koja će nam se ovaj put predstaviti kao slamerica.

Aleksandra je u svojim nastupima u nekom svom filmu, u njenim pjesmama ima mračnih tonova i cinizma koji joj služe da se obračuna s politikom kao takvom u svijetu u kojem „vlada kravata“, u kojem je laž preuzela mjesto istine, a niti poštenje nije na visokoj cijeni da bi onda malo pobjegla od svega toga.

Jedan svoj nastup je opisala ovako; meni jednostavne stvari nikad nisu bile privlačne, uvijek sam radila nešto drugačije i novo, pa sam i ovog puta ispred sebe stavila izazov koji će mnogima zvučati nespojiv – duhovna/misaona poezija i politička/aktivistička poezija. Sam naslov vjerujem da govori puno – “Antipolitička duhovna misao”.

1

Znači, bit će romana, sparinga, slama, kolača…

Ko se skrio, magarac je bio!

 

29/10/2015

autor: Vjeran Stojanac

Tags: , , , ,