KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Courtney Love – You Know My Name

Singl ‘You Know My Name/Wedding Day’ je prvi uradak gospođe Courtney još od reuniona sastava Hole prije četiri godine. Kritike su i više nego dobre, a skladba ‘You Know My Name’ (koja je i ovotjedni Powerplay) doslovno pršti energijom. Ostaje nam još vidjeti nisu li te dvije pjesme najava novog samostalnog projekta, jer glede toga Courtney zasad pametno šuti!

Prošle su četiri godine od reuniona sastava Hole i prigodnog, sasvim solidnog albuma Nobody’s Daughter. Izgleda kako se Courtney nije pretjerano umarala u međuvremenu – snimila je duet s svojim starim prijateljem Michaelom Stipeom, iznjela neke poprilično čudne teze o svojem pokojnom mužu (što na koncu manje više stalno radi), a nedavno se oglasila i s vlastitim ‘pronalaskom’ onog već čuvenog malezijskog leta 370, koji je s radara misteriozno isčeznuo osmog ožujka.

courtney-love-facebook-missing-planeNa taj zrakoplovni gaf mnogi gledaju s podsmijehom no Courtney je vjerojatno znala što radi – upravo je tih dana snimala singl (da, upravo ovaj kojeg prezentiramo u ovotjednom Powerplayju), pa se čitava priča može promatrati u svjetlu svojevrstne promocije. Netko će reći kako je to, imajući u vidu nepoznatu sudbinu žrtava pomalo neukusno, ali zar naš štovani predsjednik ne radi istu stvar uvaljujući se Baretu na čisto humanitarnom koncertu, u svrhu vođenja vlastite kampanje?

I još nešto – za razliku od njega, Courtney Love zvuči poletno i svježe, te doslovno pršti od energije. Singl You Know My Name/Wedding Day je najvjerojatnije najava novog dugosvirajućeg projekta, ali gospođa se još odbija detaljnije izjasniti po tom pitanju), a koliko smo u pravu kad tvrdimo da ovaj kratki uradak spada u sam vrh njezinog stvaralaštva; prosudite sami!

autor: Vjeran Stojanac, 02/06/2014

Vezane objave

Arhiva

NEVERMEN / Mr. Mistake

15/02/2016.

Supergrupa je supergrupa bez obzira koliko Tunde Adebimpe iz TV on the Radio, Anticon/cLOUDDEAD reper Doseone i Mike Patton iz Faith No More pokušavaju to svesti na neki low-profile pristup i koliko eksperimentiraju i osjećaju se slobodni snimiti “što god im padne na pamet” jer za izdavača imaju baš, Pattonov, Ipecac.

Vojko V / Zovi čovika

15/01/2018.

Splitski MC Vojko V najavljuje svoj dugo očekivani follow up sad već kultnih Kuja i Lasera singlom Zovi Čovika

CORNELIUS / In a Dream

07/08/2017.

Čitav tjedan smo “In a Dream”. Temperatures in upturn-mode. Wildlife in downswing-mode. Abnormalities in express-mode. Japan in chaos-mode. The whole world in flux-mode.

KHRUANGBIN / White Gloves

11/10/2015.

Kad se stvarno moramo konačno oprostiti sa ljetom i glazbom ljeta, biramo najljepše što nam jesen donosi.

Tjedna rotacija

Arhiva

MOGWAI / As The Love Continues

DAFT PUNK / Random Access Memories (2013)

MOTORAMA / Pole Star

MR.C / Retro

MICHAEL KIWANUKA / Out Loud!

GABI NOVAK & ARSEN DEDIĆ ‎/ Gabi & Arsen (1980)