Cirkuska srijeda

Listopadska Cirkuska srijeda ovog je puta rezervirana samo za Split i Judino drvo gdje će se 15. listopada u 21 sat prikazati film „Grazing the sky“.

Listopadska Cirkuska srijeda ovog je puta rezervirana samo za Split i Judino drvo gdje će se 15. listopada u 21 sat prikazati film „Grazing the sky“.

“Grazing the sky” intimna je slika života cirkuskih akrobata i posveta svim umjetnicima koji svoje tijelo koriste kao instrument. Film prati priče osmero cirkuskih akrobata sa svih strana svijeta i otkriva uvid u njihov vrlo specifičan stil života koji podrazumijeva godine i godine napornog vježbanja, željeznu disciplinu, neprestanu predanost učenju novih vještina, stalna putovanja i život daleko od kuće. “Grazing the sky” režirao je Horacio Alcala tijekom 5 godina u kojima je posjetio 11 različitih zemalja dokumentirajući različite životne priče cirkuskih umjetnika.

Cirkuska srijeda ciklus je filmova cirkuske tematike, u sezoni 2010./2011. bila je udomaćena u zagrebačkom Kinu Grič, a sada se kroz zajednički projekt Cirkuskog informacijskog centra (Mala performerska scena) i ROOM 100 (Pozitivna sila), svake druge srijede u mjesecu održava u Zagrebu i Splitu.
Projekt Cirkuska srijeda podržan je od strane Grada Splita i Hrvatskog audiovizualnog centra, a ostvaruje se u suradnji sa Pogonom – centrom za nezavisnu kulturu i mlade, Multimedijalnim kulturnim centrom Split i glazbeno-kulturnim klubom Judino drvo.
Ulaz na Cirkusku srijedu tradicionalno je besplatan, a najsretnije posjetitelje očekuju i nagrade.
A012_C023_0131PZ

14/10/2014

autor: Dasen Petrić

Tags: , , ,