KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Cirkuska srijeda u Amfiteatru

CIRCA - photo 1

Cirkuska srijeda filmski je događaj koji, nakon kraće stanke, ponovno stiže na platna – ovoga puta i Zagreba i Splita, i to svake druge srijede u mjesecu!

U osmom izdanju ciklusa mjesto radnje je Amfiteatar Doma mladih, zakazani datum je 12. veljače u 20 sati, a na repertoaru predstava “CIRCA” istoimene australske skupine koja je 4. veljače rasprodala Zagrebačko kazalište mladih u roku „keks“ i oduševila publiku.

Circu karakterizira zadivljujuća scenska dinamika, fascinantno pomicanje granica do kojih ljudsko tijelo može ići i energična koreografija koja se mora gledati s ruba stolca. Harmonično, duhovito, katkad erotično, ali uvijek zapanjujuće.

Ulaz na Cirkusku srijedu je slobodan, a najvećeg srećkovića/ćku u publici očekuju i nagrade!

Cirkuska srijeda bila je udomaćena u zagrebačkom Kinu Grič u sezoni 2010./2011., prošle godine jednokratno se pojavila u splitskom Domu mladih u sklopu Platformata, a sada kroz zajednički projekt Cirkuskog informacijskog centra (Mala performerska scena) i Room 100 (Pozitivna sila), svake druge srijede u mjesecu u Zagrebu i Splitu naizmjenično će se prikazivati filmovi cirkuske tematike.
Projekt Cirkuska srijeda podržao je Hrvatski audiovizualni centar.

Vrijeme: 12. veljače 2014. / 20:00
Mjesto: Amfiteatar Doma mladih Split (Ulica Slobode 28)
Web: www.facebook.com/circusinfocroatia / www.cirkus.hr / www.room100.org

autor: Dasen Petrić, 11/02/2014

Vezane objave

Arhiva

ROOM 100 s predstavom „Seed“ na Clubture forumu

04/06/2013.

Nagrađivana izvedbena kompanija Room 100 u svojoj drugoj produkciji u suradnji s renomiranim plesačima break-dancea Vladimirom Smudom i Tonijem Rinkovcem kroz isključivo plesnu kreaciju nastavlja istraživati psihička stanja marginaliziranih pojedinaca na sceni.

IZLOŽBE I PREDSTAVA POVODOM 35 GODINA OD POČETKA GRAĐENJA DOMA MLADIH

19/11/2014.

35 godina od početka građenja Doma mladih, Multimedijalni kulturni centar Split, Platforma 9.81 – institut za istraživanje u arhitekturi i zagovaračka inicijativa Platforma
Doma mladih, obilježavaju predstavom „Fleshdance“ kolektiva BADco. 20. studenoga
u 20:00 i izložbama „Izgradi platformu: Dom mladih“ i „Izgradi platformu: Strgane
izvedbe“ koje se otvaraju u galerijskom prostoru Doma mladih 21. studenoga u 20:00.

Izložba splitskih stripaša – MOSS

17/09/2013.

U prostoru poznatom kao Studio 21 (Velebitska 66), sjedištu Udruge za kulturu Beat, ove srijede, 18. rujna, biti će otvorena…

REAKCIJA PLATFORME DOMA MLADIH !

21/08/2015.

Zašto se budućnost Doma mladih vodi u smjeru mjesta reprezentativne kulture, konferencijskog centra, TV studija te IT centra, a da pri tome zanemaruje stvarne potrebe suvremenih novomedijskih i izvedbenih umjetnosti te općenito nezavisne kulturne scene i kulture mladih?

Tjedna rotacija

Arhiva

PERFUME GENIUS / Set My Heart On Fire Immediately

BADLY DRAWN BOY / The Hour of Bewilderbeast (2000)

MILDLIFE / Rare Air

KENNEDY / Shine A Light On

The Beatles Live – Last setlist and beyond ( .. at the Hollywood bowl 64/65 )

ŽEN / Blender