KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Check! Check!

Napokon smo poslušali NehruvianDOOM i Unknown Memory. Osim toga puštamo domaći shit i šta god Ante donese…
U najavi pogledajte najbolje hip hop intervjue ikad.

Reperi imaju lošu reputaciju kada su u pitanju intervjui. Ili dođu pod utjecajem opojnih sredstava ili ih nije uopće briga, a iskreno dobar dio njih nema ništa pametno za reći osim uhodane sheme “album izlazi tad, video je tu, you know what it is”. No, nekad se zna dogoditi da stvari krenu u suprotnom smjeru i nastane nešto stvarno vrijedno gledanja. Evo lista mojih najdražih intervjua s reperima:

Počinjemo s instant-klasikom. Dan danas se citiraju dijelovi ovog intervjua. Kanye, kojeg se već tada smatralo važnim članom pop kulture, se ovim zacementirao u povijest rap novinarstva i neupitno je da će se njegove izjave tipa “HOW SWAY?!” duuugo ponavljati.

Jedan od najsmješnijih intervjua ikada je intervju Jeffa i Erica Rosenthala sa, sada već bivšom, grupom Das Racist. Iako se ni jedan ne može približiti ovome stvarno preporučujem da pogledate njihove ostale intervjue za stranicu “It’s the real”, imaju stvarno jedinstven stil i nisam naišao ni na jedan dosadan intervju.

Jedna od najjednostavnijih ideja za intervju koja često daje urnebesne rezultate. Meni je najdraži ovaj s Danny Brownom, ali preporučujem da pogledate i s Run The Jewlesima i Action Bronsonom.

Intervju s Curren$yem i Wiz Khalifom u kojem su oboje na bog zna čemu. Vrlo smiješno.

A$AP Rocky i Schoolboy Q intervjuiraju jedan drugog potpuno nadrogirani.

U malo ozbiljnijem tonu, Hard Knock TV je napravio izvrstan intervju s A$AP Rockyem u kojem priča o svojim početcima, odrastanju, homofobiji, muzici i sanjarenju.

I sada prelazimo na apsolutnog kralja hip hop novinarstva – Nardwuara. Neću se previše uživljavati u ulogu jer bi o Nardwuaru mogao napisati roman ali ako je itko doveo intervjuiranje na vrhunac to je upravo on. Od zabavnog karaktera, nenormalno dubokog poznavanja muzike i apsurdno preciznih i specifičnih pitanja Nardwuarov intervju s najdosadnijom osobom na svijetu bi vjerojatno bio zanimljiv. Kao što sam već rekao BAŠ SVI su genijalni ali moram izabrati par najdražih.

Ovdje intervjuira sada legendarnog Pharella i njegovog kolegu Shaya i ovo mi je vjerojatno jedan od najdražih intervjua svih vremena. Samo ga pogledajte…

Ovo je intervju s Questloveom iz legendarnih The Rootsa. Malo je dug (što je zapravo odlično) ali nisam nikada vidio toliko znanja o jednom žanru u jednom videu. Ovo je kao da gledamo razgovor dvaju enciklopedija. Možda sam samo fanboy ali meni je ovo nevjerojatno.

https://www.youtube.com/watch?v=i8X7Re7PbPY

Prvi, i vjerojatno jedini isključivo pismeni intervju pripada velikanu južnjačkog repa Bun B-u. 2006 je dao intervju The Believer-u koji je možda jedan od najboljih i najinteligentnijih intervjua koji je ijedan reper ikada dao. Čita se u jednom dahu.

http://www.believermag.com/issues/200606/?read=interview_bun_b

Red Bull svake godine (ja mislim) organizira događaj koji traje dva tjedna gdje se sastaju ljudi sa svih strana svijeta i rade muziku. U sklopu toga često dovedu već priznate umjetnike da održe malo predavanje, odgovore na par pitanja i općenito podijele znanje o muzici novim generacijama. Dva takva intervjua se ističu. Prvi s Jay Electronicom i drugi s MF DOOMom. Pogotovo je značajan ovaj drugi jer DOOM, osim što je jedan od najboljih liričara svih vremena je vrlo vrlo misteriozna osoba. Nikada ne skida masku s glave, ne daje intervjue, šalje dvojnike na nastupe, i jako malo se zna o njemu. Pravo je čudo da su ga uspjeli dovesti na ovo i nagovoriti na ovako opsežan intervju.

I na kraju honorable mention je ovaj intervju s Action Bronsonom samo zato jer kralj.

autor: petar, 26/09/2014

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Viking

29/07/2016.

Sedmi mjesec zatvaramo posebnom epizodom RLSa. U goste nam dolazi Švedski reper Salif The First Black Viking. Ako kojim slučajem ostane vremena pored našeg gosta tjedan koji je iza nas nipošto nije podbacio, albume su izdali DJ Khaled i Bones, a novu pjesmu kojom najavljuje svoj sljedeći album je izdao Mac Miller.

Impuls

21:30–0:00 Petak 3.2.2017.

Example, Your Old Droog i Wiki, RiFF RAFF….

Krafne kod Dille

28/08/2015.

Sve što ste ikada htjeli znati o J Dilli…

Classic

20/06/2014.

Ovaj tjedan: J. Cole, Alex Wiley, Yung Lean, Lil Ugly Mane, Mac Miller i još J. Colea

Tjedna rotacija

Arhiva

SUFJAN STEVENS / The Ascension

JIM O’ROURKE / Eureka (1999., Drag City)

PILLOW QUEENS / Holy Show

ANDREW WEATHERALL / Dalton Superstore

RADIOHEAD / I Might Be Wrong: Live Recordings

Haustor / Bolero (1985)