KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Ćakula je naša furka

Horkestar je svojim djelovanjem odavno zaslužio gostovanje u KUPEK-u. No, prvo smo im poštovanje iskazali pozvavši ih da nam nastupaju na jubilarnom, 99.izdanju a zatim ih i pozvali na ćakulu u 103. epizodi sapunice zvana KUPEK. Poziv su prihvatili i isturili naizgled krhku Ružicu. Ljudi, izgled vara.

Horkestar je svojim djelovanjem odavno zaslužio gostovanje u KUPEK-u. No, prvo smo im poštovanje iskazali pozvavši ih da nam nastupaju na jubilarnom, 99.izdanju a zatim ih i pozvali na ćakulu u 103. epizodi sapunice zvana KUPEK. Poziv su prihvatili i isturili naizgled krhku Ružicu. Ljudi, izgled vara.

Prvo nam je, iz razumljivih razloga, otkazala dolazak Mia David, iako ni jednog trenutka nije potvrdila da će doći, a zatim se zbog zdravstvenih problema nije pojavila ni skiperka Horkestra – Marija. Sve je na svoja nejaka pleća preuzela Ružica, a u tome je bila i više nego uspješna.

Ali, bile njih dvije, bilo ih sedmero, petnaestoro ili tridesetoro Horkestar pjeva u jedan glas. Istorija Horkestra, kontekst, budućnost…Sve to se može čuti u ovom izdanju KUPEK-a.

Šta se krilo iza nenastupanja na proslavi 50 godina Doma omladine i 70 godina od oslobađanja Beograda, kako na Horkestar djeluju diletanti u institucijama koji odlučuju o tome šta je dobro, a šta ne za kulturu, otkud toliki broj horova na prostoru bivše nam države, kako biraju pjesme koje će uglazbiti, da li su u Horkestru svi jednaki ili su oni koji imaju ipak neku školu kod njih jednakiji od drugih…You name it, Ružica has it.

Poslušali smo i Miu David, nesuđenu gošću, koju smo zatekli na zatvaranju Oktobarskog salona, posljednjeg u kom je i sama sudjelovala.

Ovo je, inače prvi KUPEK koji je rađen namjenski i za „strano tržište“. Od Beograda do Splita, u ovom slučaju, ima pet dana. A taj peti dan, odnosno u nedjelju od 16 h, dakle tek nakon što provarite Acu Stankovića, na www.klfm.org vam slijedi KUPEK.

Stoga smo ovaj KUPEK nategli na dva sata, pa osim razgovora sa Ružicom, 103. izdanje nudi i više nego uobičajeno dobre muzike, uključujući onu Horkestra.

Obećavamo da se ponavljati neće, stoga nemojte da se navikavate. Ćakula je ipak naša furka.

autor: el5egundo, 08/11/2014

Vezane objave

Arhiva

Arhiv u koferu, arhiv koji upozorava

26/09/2016.

Da li ste ikad razmišljali na koji način bi mogli predstaviti jedan arhiv medijskih izvještaja na određenu temu, a da…

Krik u ime djece

23:00–1:00 Ponedjeljak 56.6.2017.

“Neće biti djece za rat”, vrisak je koji bi svaki roditelj već ovog trenutka, ako ne i jučer, prekjučer morao…

Kraljevina KUPEK

18/01/2015.

U Novu godinu KUPEK je ušao koristeći novi prostor koji će, nadamo se, ubuduće postati dom KUPEK-a, svih njegovih gostiju…

Holokaust specijal

23:00–1:00 Ponedjeljak 28.1.2019.

Ljudsko društvo pamti brojna sramotna iskustva. Odnosno, moralo bi da ih pamti ako ne želi da ih ponovi. Holokaust je…

Tjedna rotacija

Arhiva

PERFUME GENIUS / Set My Heart On Fire Immediately

BADLY DRAWN BOY / The Hour of Bewilderbeast (2000)

MILDLIFE / Rare Air

KENNEDY / Shine A Light On

The Beatles Live – Last setlist and beyond ( .. at the Hollywood bowl 64/65 )

ŽEN / Blender