KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Ćakula je naša furka

Horkestar je svojim djelovanjem odavno zaslužio gostovanje u KUPEK-u. No, prvo smo im poštovanje iskazali pozvavši ih da nam nastupaju na jubilarnom, 99.izdanju a zatim ih i pozvali na ćakulu u 103. epizodi sapunice zvana KUPEK. Poziv su prihvatili i isturili naizgled krhku Ružicu. Ljudi, izgled vara.

Horkestar je svojim djelovanjem odavno zaslužio gostovanje u KUPEK-u. No, prvo smo im poštovanje iskazali pozvavši ih da nam nastupaju na jubilarnom, 99.izdanju a zatim ih i pozvali na ćakulu u 103. epizodi sapunice zvana KUPEK. Poziv su prihvatili i isturili naizgled krhku Ružicu. Ljudi, izgled vara.

Prvo nam je, iz razumljivih razloga, otkazala dolazak Mia David, iako ni jednog trenutka nije potvrdila da će doći, a zatim se zbog zdravstvenih problema nije pojavila ni skiperka Horkestra – Marija. Sve je na svoja nejaka pleća preuzela Ružica, a u tome je bila i više nego uspješna.

Ali, bile njih dvije, bilo ih sedmero, petnaestoro ili tridesetoro Horkestar pjeva u jedan glas. Istorija Horkestra, kontekst, budućnost…Sve to se može čuti u ovom izdanju KUPEK-a.

Šta se krilo iza nenastupanja na proslavi 50 godina Doma omladine i 70 godina od oslobađanja Beograda, kako na Horkestar djeluju diletanti u institucijama koji odlučuju o tome šta je dobro, a šta ne za kulturu, otkud toliki broj horova na prostoru bivše nam države, kako biraju pjesme koje će uglazbiti, da li su u Horkestru svi jednaki ili su oni koji imaju ipak neku školu kod njih jednakiji od drugih…You name it, Ružica has it.

Poslušali smo i Miu David, nesuđenu gošću, koju smo zatekli na zatvaranju Oktobarskog salona, posljednjeg u kom je i sama sudjelovala.

Ovo je, inače prvi KUPEK koji je rađen namjenski i za „strano tržište“. Od Beograda do Splita, u ovom slučaju, ima pet dana. A taj peti dan, odnosno u nedjelju od 16 h, dakle tek nakon što provarite Acu Stankovića, na www.klfm.org vam slijedi KUPEK.

Stoga smo ovaj KUPEK nategli na dva sata, pa osim razgovora sa Ružicom, 103. izdanje nudi i više nego uobičajeno dobre muzike, uključujući onu Horkestra.

Obećavamo da se ponavljati neće, stoga nemojte da se navikavate. Ćakula je ipak naša furka.

autor: el5egundo, 08/11/2014

Vezane objave

Arhiva

“Liceulice” jubilej

23:00–1:00 Ponedjeljak 21.1.2019.

Kad pričamo o “Licuulice” jedna od prvih asocijacija nam je aktivizam, a to je nešto što svakako odlikuje i Baneta…

“Zvezdin” prvi rođendan

07/12/2015.

Prošlo je godinu dana kako su drski omladinci i omladinke okupljeni oko projekta ulaska u privatizovani i ruinirani bioskop “Zvezda”…

Punk’s not dead ni u provinciji

23:00–1:00 Ponedjeljak 1617.12.2019.

Još koji ponedjeljak i kraj ove godinice. KUPEK, međutim, ne miruje već kopa duboko po underground bespućima. Tako ovaj 257….

Jugoslovenski kulturni prostor je najveća zaštita od pretvaranja u pornografiju

23:00–1:00 Ponedjeljak 2627.11.2018.

Borba je stvorila Jugoslaviju, bilo onu pre 100, a još više onu pre 75 godina. Stvorila, ali borba je i…

Tjedna rotacija

Arhiva

AZYMUTH, ALI SHAHEED MUHAMMAD, ADRIAN YOUNGE / Jazz Is Dead 4

YO LA TENGO / Summer Sun(2003.)

BILL CALLAHAN & BONNIE PRINCE BILLY / Miracles ft Ty Segall

FATBOY SLIM / Back To Mine (R)

FUN BOY THREE / Live On The Test (1983)

THE CHWEGER / Berge Istra (Soundtrack)