KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

BROCKHAMPTON / Saturation II

15:00–16:00 Srijeda 17.1.2018.

Petnaesteročlani američki boy-band osnovan na Kanye West fan forumu zasitio je 2017. godinu s čak tri Saturation albuma, od kojih jednog predstavljamo kao album tjedna.

Brockhampton je kolektiv (sami sebe nazivaju boy band) od 15 ljudi koji se okupio oko sličnih stavova o muzici koje su dijelili na legendarnom Kanye West fan forumu. Među tih 15 članova koji dolaze iz raznih dijelova svijeta možemo naći nekoliko repera, producenata, pjevača, redatelja, web dizajnera i fotografa koji su se okupili u jednoj kući u predgrađu Los Angelesa početkom 2017-e odlučivši ujediniti snage u super-grupu te preplaviti scenu hrpom inovativne muzike. Neke od članova, poput mozga operacije Kevina Abstracta i recimo Matt Championa, poznavatelji underground hip hop scene već poznaju ali samo kao solo izvođače. Brockhampton preuzima apsolutnu kreativnu kontrolu nad Saturation albumima te sami sudjeluju u izradi svega od vlastite radio aplikacije do mixa i masteringa, sve je odrađeno u toj spomenutoj kući u predgrađu Los Angelesa unutar par tjedana koliko su bili tamo. Taj proces su ponovili tri puta te su izdali tri nevjerojatna albuma. U ovom izdanju albuma tjedna predstavljamo Saturation II koji je po našem skromnom mišljenju najbolji i najpristupačniji široj publici. Jako brzo su se probili na sve relevantne hip hop ljestvice te su s oduševljenjem prihvaćeni od strane kritike. Ni u kojem aspektu svoje kreativnosti Brockhamptonovci se ne boje eksperimentiranja pa tako zvuk albuma reflektira nenormalno širok spektar glazbenih utjecaja al pritom ostaje vjeran osnovnoj misli koja je vrlo agresivno postavljena na samom početku albuma. Ova najava nije zapravo namijenjena obožavateljima hip hopa jer vjerujem da oni ovaj album već znaju na pamet i pjevaju ga pod tušem, nego svima koji vjeruju KLFM-ovoj glazbenoj selekciji u nadi da će dati šansu ovom vrlo inovativnom i zasigurno najkreativnijem hip hop projektu godine, ako ne zbog nas onda bar zbog toga da čuju u što je hip hop evoluirao u 2017. godini.

Tracklist:
1. “Gummy”
2. “Queer”
3. “Jello”
4. “Teeth”
5. “Swamp”
6. “Scenic”
7. “Tokyo”
8. “Jesus”
9. “Chick”
10. “Junky”
11. “Scene”
12. “Fight”
13. “Sweet”
14. “Gamba”
15. “Sunny”
16. “Summer”

autor: petar, 16/01/2018

, ,

Vezane objave

Arhiva

Jesca Hoop / STONECHILD

15:00–16:00 Subota 27.7.2019.

Jesca Hoop i njezin peti studijski album ovotjedni je album tjedna. Inspirirana i motivirana mračnim trenucima majčinstva koji su stoljećima…

THE JUAN MACLEAN / In a Dream (DFA2014.)

16/09/2014.

Samo udri Juane i pusti Nancy da nam šapuće kroz ta svoja slatka japanska ustašca. Uf!

CHROMATICS / Closer to Gray

15:00–16:00 Srijeda 11.12.2019.

Idealan soundtrack za sve zametene mećavom u Overlook Hotelu ili Macoli. Uz vatricu iz kamina i medvjeđa krzna po podu. Johnny Jewel i društvo u onome što najbolje rade. Creepy disco.

SON LUX / Lanterns

05/11/2013.

Pet godina smo čekali Ryann Lotta- da se kao Son Lux dobaci približno stratosferi u koju ga je lansirao prvi album “At War with Walls & Mazes” izdan te 2008. za Anticon. I dočekali smo.

Tjedna rotacija

Arhiva

NICOLAS GODIN / Concrete And Glass

NU GUINEA / Nuova Napoli (2018)

CocoRosie / Aloha Friday

George FitzGerald / Influences

THE CINEMATIC ORCHESTRA / Live at the Royal Albert Hall

(THE) LESSER MEN / References, Reflections: Revelations