KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

BROCKHAMPTON / Saturation II

15:00–16:00 Srijeda 17.1.2018.

Petnaesteročlani američki boy-band osnovan na Kanye West fan forumu zasitio je 2017. godinu s čak tri Saturation albuma, od kojih jednog predstavljamo kao album tjedna.

Brockhampton je kolektiv (sami sebe nazivaju boy band) od 15 ljudi koji se okupio oko sličnih stavova o muzici koje su dijelili na legendarnom Kanye West fan forumu. Među tih 15 članova koji dolaze iz raznih dijelova svijeta možemo naći nekoliko repera, producenata, pjevača, redatelja, web dizajnera i fotografa koji su se okupili u jednoj kući u predgrađu Los Angelesa početkom 2017-e odlučivši ujediniti snage u super-grupu te preplaviti scenu hrpom inovativne muzike. Neke od članova, poput mozga operacije Kevina Abstracta i recimo Matt Championa, poznavatelji underground hip hop scene već poznaju ali samo kao solo izvođače. Brockhampton preuzima apsolutnu kreativnu kontrolu nad Saturation albumima te sami sudjeluju u izradi svega od vlastite radio aplikacije do mixa i masteringa, sve je odrađeno u toj spomenutoj kući u predgrađu Los Angelesa unutar par tjedana koliko su bili tamo. Taj proces su ponovili tri puta te su izdali tri nevjerojatna albuma. U ovom izdanju albuma tjedna predstavljamo Saturation II koji je po našem skromnom mišljenju najbolji i najpristupačniji široj publici. Jako brzo su se probili na sve relevantne hip hop ljestvice te su s oduševljenjem prihvaćeni od strane kritike. Ni u kojem aspektu svoje kreativnosti Brockhamptonovci se ne boje eksperimentiranja pa tako zvuk albuma reflektira nenormalno širok spektar glazbenih utjecaja al pritom ostaje vjeran osnovnoj misli koja je vrlo agresivno postavljena na samom početku albuma. Ova najava nije zapravo namijenjena obožavateljima hip hopa jer vjerujem da oni ovaj album već znaju na pamet i pjevaju ga pod tušem, nego svima koji vjeruju KLFM-ovoj glazbenoj selekciji u nadi da će dati šansu ovom vrlo inovativnom i zasigurno najkreativnijem hip hop projektu godine, ako ne zbog nas onda bar zbog toga da čuju u što je hip hop evoluirao u 2017. godini.

Tracklist:
1. “Gummy”
2. “Queer”
3. “Jello”
4. “Teeth”
5. “Swamp”
6. “Scenic”
7. “Tokyo”
8. “Jesus”
9. “Chick”
10. “Junky”
11. “Scene”
12. “Fight”
13. “Sweet”
14. “Gamba”
15. “Sunny”
16. “Summer”

autor: petar, 16/01/2018

, ,

Vezane objave

Arhiva

Steve Cobby-Revolutions // Declasse

08/12/2015.

Masterpiece istinske legende. Duboki naklon za “Revolucije”.

BRIJEAN / Walkie Talkie

15:00–16:00 Srijeda 3.7.2019.

Brijean (Poolside, Toro Y Moi, U.S. Girls) i multiinstrumentalist i producent Doug Stuart u kreaciji albuma WALKIE TALKIE.

THE PASTELS / SLOW SUMMITS

03/06/2013.

Izgleda da je 2013. godina neočekivanih i iznenađujućih povrataka. Na svojem je početku iznjedrila dva desetljeća očekivani m b v sastava My Bloody Valentine (upravo tako – od objave Lovelessa je prošlo više od dvadesetidvije godine), da bi pred sam nastup ljeta iz rukava izvukla još jedan predugo očekivani uradak, Slow Summits glasgovskih The Pastelsa.

FRIENDLY FIRES / Inflorescent

15:00–16:00 Srijeda 28.8.2019.

Na britanski bend Friendly Fires prvi put sam naletio na Oxygen festivalu pokraj Dublina u Irskoj 2009. godine. Njihov nastup…

Tjedna rotacija

Arhiva

PERFUME GENIUS / Set My Heart On Fire Immediately

BADLY DRAWN BOY / The Hour of Bewilderbeast (2000)

KHRUANGBIN / So We Won’t Forget

KENNEDY / Shine A Light On

THE STYLE COUNCIL / Home and Abroad (1986)

ŽEN / Blender