KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

BOSTON HARDCORE

18:00–19:00 Ponedjeljak 29.7.2019.

Neki dan završila je reunion turneja legendarnog Bostonskog straight edge hardcore benda HAVE HEART o kojoj se može puno toga ispričati, no najblaže rečeno, to je bila jedna nadrealna turneja, naravno, svi koncerti na toj turneji bili su danima prije rasprodani. Tako je bilo i 2009 godine, kada su radili oproštajni tour, a pritom došli i do Hrvatske i svirali u Močvari, gdje smo i mi iz Splita imali čast vidjeti ih uživo. Taj bend utjecao je na mnoge mlade diljem svijeta svojim inspirativnim tekstovima i emocionalno nabijenim, energičnim nastupima kao malo tko u Hardcore svijetskoj sceni. Povezujemo ih sa utjecajem benda Youth of today, onda možete misliti koliki je to utjecaj.

Boston je grad u Americi (USA) koji definitivno zaslužuje nekoliko emisija, no ovog puta sabrati ćemo najbolje od najboljeg u jedan sat žestoke svirke.

Dok su početkom 80-ih godina u New Yorku žarili i palili Agnostic Front, Warzone, Cro-Mags i ekipa, u Washington DC-ju razvaljivali bine Bad Brains, Minor Threat i mnogi drugi, u Bostonu se stvarala jaka hardcore scena sa imenima poput SS DECONTROL, SLAPSHOT, THE FU’s, JERRY’S KIDS, DYS, THE FREEZE… Bostonska hc scena bila je poznata po tada, jako nasilnim plesovima (slam dancing, moshing, pogo) i uglavnom je okupljala mlađu mušku populaciju. Koncerti su se odvijali u popodnevnim satima (popularne hardcore matineje) u klubovima i sportskim dvoranama, skladištima. Ošišani na nulu, u uskim blijedim trapericama, sa x-evima na rukama, te visokim Nike tenisicama, izgledali su kao fuzija tadašnjeg skin heada i američkog skateboardera. Kako je Boston bio jedna tradicionalna, doseljenička Irska zona, tako su i životne navike bile slične onima u Irskoj, a to je među ostalim Irskim običajima alkohol, uglavnom pivo i whiskey. Mladi ljudi često su dolazili iz obitelji razorenih alkoholom, te je njihov bunt bio odbijanje bilo kakve intoksikacije, što je rezultiralo stvaranjem možda najjače i najveće STRAIGHT EDGE scene (sa jakim Do It Yourself i ALL AGES načelima) na svijetu, koja je kasnije postala i snažno Animal Liberation, Vegan i Vegetarian uporište. Bendovi koji su se pojavljivali krajem 80-ih, sredinom i tokom cijelih 90-ih i prvom dekadom 2000-ih godina, zauvijek su promijenili svijet i muziku, te ostavili snažan temelj i čvrste stupove za Hardcore scenu. U ovoj emisiji ćete moći i poslušati neke od tih velikih imena poput; TEN YARD FIGHT, IN MY EYES, BANE, GUNS UP!, DEATH BEFORE DISHONOR, THE CARRIER… uz one malo poviše nabrajane.

Upustite se u još jednu True Bro Sounds avanturu, THIS IS BOSTON NOT L.A.!!!

autor: Mario Bilankov, 28/07/2019

Vezane objave

Arhiva

JESENSKA PUNK ROCK LEKTIRA

18:00–19:00 Ponedjeljak 30.9.2019.

Nakon dugog i toplog ljeta, True Bro sounds je ponovno s vama, za vas. U standardnom terminu, ponedjeljkom od 18…

Old school skate punk

18:00–19:00 Ponedjeljak 29.4.2019.

True Bro se brine da prave stvari nikad ne padnu u zaborav. U ovoj emisiji prisjetiti ćemo se neraskidive veze…

EMO core

18:00–19:00 Ponedjeljak 24.6.2019.

EMO CORE ili emocionalni hardcore nastao je sredinom 80-ih godina u americi, konkretnije, nekakva baza bila je Washington DC. Pioniri…

Italia Hardcore

18:00–19:00 Ponedjeljak 11.2.2019.

Zemlja špageta, pizze, vina, kolača i mode u ovoj emisiji pokazuje i drugu stranu svoje ljepote, a to je Hardcore…

Tjedna rotacija

Arhiva

JULIAN COPE / Self Civil War (2020.)

Napoli Segreta Vol. 2

MARKER STARLING / Waiting for Grace (ft Laetitia Sadier)

PALMS TRAX / Essential Mix

PEARL JAM / MTV Unplugged

ĐUTKO / Slušaj mala!