KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Bogdan Benigar, umjetnički direktor Jazz festivala Ljubljana

Završeno je 55. izdanje Jazz festivala Ljubljana. O tome što se ove godine zbivalo u okviru najstarijeg svjetskog događaja te vrste, doznajte više u dvadesetominutnom razgovoru našeg suradnika Vida Jeraja s umjetničkim direktorom Festivala, Bogdanom Benigarom! Pored navedenog termina, ovaj prilog možete poslušati i reprizno u petak, 11. srpnja u 09.30 h.

 

jazz-festival1Legendarnih festivala Ljubljana jazz i Druga godba, koji su svakako nadživjeli vremena u kojima su idejno zasnovani, danas svakako ne bi bilo bez Bogdana Benigara, slovenskog menadžera koji je doveo do kraja i 55. izdanje najstarijeg jazz-festivala na svijetu. Ovaj dugogodišnji kulturni pregalac, matično zaposlen pri Cankarjevom domu, u suradnji s izdavačkom kućom Clean Feed i njenim vodstvom, osmislio je program baziran na predstavnicima klavira u džezu, ali i njegovom norveškom notom. U ugodnom razgovoru osvrnuo se na recentni poziv da bude izbornikom Skopje Jazz Festivala, premijernim nastupom Cherry Thing iz 2012.g., te svime onime čime je naš slušni život dosad učinio zanimljivijim…

Više detalja o samom Festivalu možete doznati prateći dolje priloženi link:

http://www.ljubljanajazz.si/index.php/en/

autor: Vjeran Stojanac, 08/07/2014

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Massimo Pupillo (ZU)

29/11/2016.

KLFM je porazgovarao sa Massimom Pupillom, basistom avangardnog sastava ZU koji je nastupio kao jedno od vodećih imena prvog izdanja festivala ‘Ispod bine’ (10. – 12. 11. 2016.).

DEBELI PRECJEDNIK // FAT PREZIDENT

05/04/2018.

Ususret Fido Music Weekendu donosimo vam još jedan zanimljiv intervju izravno iz Slavonije…

Orange Strips: U isčekivanju ‘dvojke’

03/07/2013.

Objava singla ‘The Gift’ kao najavnice dugo očekivanog drugog albuma je odlična prilika za neobavezni razgovor sa Orange Stripsima, labinskim rock sastavom koji već puno desetljeće krči svoj vlastiti, nekonvencionalni put!

Embassy 516 u gostima

18:00–19:00 Četvrtak 28.3.2019.

Prije večerašnjeg nastupa i promocije novog albuma Correlation u Split Circusu, ćakulamo s Embassy 516

Tjedna rotacija

Arhiva

MY MORNING JACKET / The Waterfall II

ENNIO MORRICONE ‎/ Così Come Sei (1978)

VALENTINO BOŠKOVIĆ / Amorella

Too Slow To Disco

JORGE BEN / à l’Olympia (1975)

MORE / More (1974)