BLOND:ISH / Welcome to the Present (Kompakt 2015.)

Koji vrag je našim smišnim kanadskim plavušicama, Anstascia D’Elene Corniere i Vivie-Ann Bakos trebalo snimat album kad su taman fino upale u onaj željeni DJ san?

Koji vrag je našim smišnim kanadskim plavušicama, Anstascia D’Elene Corniere i Vivie-Ann Bakos trebalo snimat album kad su taman fino upale u onaj željeni DJ san? Biznis klasa u avionu, letovi od jedne do druge party lokacije, sporadično izdavanje densflor bengera, lagano remiksiranje znanih i neznanih i dj-anje sa čašom martinija u ruci. Već, za elektronsku glazbu, dugih 7 godina Blond:Ish se igraju standardnim i navedenim pravilima i taman kad ih se moglo skoro namirisati na tupilu zvanom Ultra, matična izdavačka kuća Kompakt i njen boss M.Mayer, izdaju čudo pod imenom “Welcome to the Present”.
Anastacia i Vivie-Ann na tom materijalu, kojeg slušate po standardnom “Album tjedna” običaju u srijedu i subotu u 15.00h, skoro pa konceptualno štuju format albuma i kroz svojevrsno putovanje i pravo tripozno iskustvo, vode nas kroz te krajolike elektronske glazbe današnjice. Od ambijentalnih scapeova medenih harmonija do bass kicka kojeg osjećamo onako kako treba, u prsima, Blond:Ish drže lekciju svima koji cijene sadržaj po ambalaži.

03/11/2015

autor: el5egundo

Tags: , , , ,