KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Beantown Hardcore

Početak 80-ih godina obilježili su mnogi zanimljivi događaji, mnogi pričaju kako su “80-e bile godine”. Tih godina, eruptirao je vulkan Mount St.Helens, drmali su svijetom Reagan i Gorbačov, nastao je Commodore 64… Bilo je to doba procvata filma, sporta, doba muzike. U našem slučaju, zlatno doba, jer je u to doba nastao Hardcore. Muzika za svu ljutu mlađariju koja nije htjela prihvatiti konzumerističko i konformističko društvo, muzika za sve uzraste, muzika koja je iz male zajednice postala worldwide, pa i više od muzike. Zavirimo zajedno u lude 80-e, na ulice Bostona!

Projekcija filma + 80’s Hardcore slušaona
29.01.2014.
SRIJEDA
klub QUASIMODO

Dođi, podrži, vidimo se!

STXHC
FFF crew

autor: fff, 24/01/2014

, , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Laibach, HNK Split

17/06/2014.

Splitski nastup Laibacha u okviru IKS Festivala je pokazao je neke bitne stvari – kako karijera tog enigmatičnog kolektiva koji bi prije bio (i ostao) iskrivljeno zrcalo popularne kulture nego li tipičan pop/rock sastav niti izdaleka nije zaključena, te da Laibach i dalje vješto koristi oruđa provokacije, parodije i travestije udarajući u bolna mjesta zapadne kulture koja unatoč prividu umjetničkih sloboda često pleše pod diktatom autoriteta. No, od svega je bitniji neočekivano brojan i euforičan odziv lokalne publike koji budi nadu i poručuje kako nije sve još izgubljeno!

Pestilence 29.4. Tvornica kulture Zagreb

22/04/2014.

Pestilence dolaze iz Nizozemske, osnovani su sredinom 1986. godine i započeli su svoju karijeru kao thrash metal bend pod utjecajem ranih radova Sepulture. Od samog početka je alfa i omega banda Patrick Mameli (gitara, vokal) dok su se ostali članovi redovito izmjenjivali.

Peter Hook & The Light – Pauk, Zagreb

22/03/2013.

  Peter Hook je održao obećanje i publici pružio čak i više od najavljenog albuma ‘The Unknown Pleasures’ . Legendarni…

Terraneo – dan drugi; Terra Stage

10/08/2013.

Iako nisam mogao sebi dopusiti trodnevni boravak na Terraneu, večer drugog dana je na glavnom Terra Stageu rezultirala eksplozijom oduševljenja, što je i više nego dovoljno. Imena poput Gang of Four , Calexico i My Bloody Valentine su valjda pristojna garancija!

Tjedna rotacija

Arhiva

MILDLIFE / Automatic

STEREO MC’S / Connected (1992)

IOGI / So Sad

ILLES BALEARS / India Street Radio

ELLIOTT SMITH / Live at Black Cat (17/4/1998.)

ŠUMSKI / baba spava (2000)