KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

BATTLES / La Di Da Di / warp

Ritam je ponovo glavna misao koja pokreće ova ludi bend i ta golema kanta hladne vode koje ćemo, sa uživanjem, prosuti po nama i vama..ovu srijedu i subotu u 15.00 h. Moramo se svi skupa dobro trgnuti i pustiti tu rijeku ritma da nas nosi.

Battles_E5100823

Treći album družine koja je doslovno izmislila nešto što od dragosti zovemo “broken-robot-rock”. Bez obzira na ujednačen bazični i prepoznatljivi zvuk, koji nekad kvartet a sad trio Battles ispaljuje, sa svakim novim materijalom traže se nove finese u tom beskrajnom istraživanju drugačije glazbe. Slojevitosti su uvijek bili skloni te ovim albumom pametne glazbe i glupog imena “La Di Da Di” još više ispituju strpljivost i skoncentriranost naših Eustahijevih trubica i ostalih kompleksnih mehanizama koji zvuk dovode do našeg mozga. Ovaj put nema vokalnih gostovanja kao na drugom albumu “Gloss Drop” ni stadionskih snare kickova i sempliranih i pitchanih vokalnih efekata kao na prvom, sad već legendarnom, “Mirrored”. Ritam je ponovo glavna misao koja pokreće ova ludi bend i ta golema kanta hladne vode koje ćemo, sa uživanjem, prosuti po nama i vama..ovu srijedu i subotu u 15.00 h.
Moramo se svi skupa dobro trgnuti i pustiti tu rijeku ritma da nas nosi.

autor: el5egundo, 22/09/2015

Vezane objave

Arhiva

MGMT / Little Dark Age

15:00–16:00 Subota 17.2.2018.

Četvrti MGMT album je psihodelična pop perfekcija koja gotovo nadmašuje naša ionako velika očekivanja i nadanja.

Centro-matic – Take Pride in Your Long Odds (2014)

10/06/2014.

Novi se album Centro-matica javlja nakon skoro trogodišnje pauze (prethidnik, Candidate Waltz datira iz 2011.), i po riječima ključnog igrača Willa Johnsona, rezultat je glazbenih i tematskih dvojbi, odnosno razračunavanja brojnih u njemu sadržanih fiktivnih likova. Prividna je nedifiniranost prije rezultat samog postupka snimanja, pošto je ostatak benda onaj koji je Willove glazbene skice uobličavao u konačne pjesme, često se svjetlosnim miljama udaljavajući od njegove izvorne zamisli, no to je upravo ono što ovaj album, unatoč sveprisutnoj čvrstoći čini lepršavim i atmosferičnim!

Nick Cave and the Bad Seeds: Ghosteen (2019.)

15:00–16:00 Subota 19.10.2019.

What to listen to: Why Nick Cave’s Ghosteen demands your attention?! Album tjedna, srijedom i subotom od 15.00 h!

THE LIMINANAS / Shadow People

15:00–16:00 Srijeda 24.1.2018.

Peti album francuskog dua kojeg čine supružnici Lionel i Marie Liminana.

Tjedna rotacija

Arhiva

JEFF PARKER / Suite for Max Brown

Napoli Segreta Vol. 2

LA ROUX / Automatic Driver

PALMS TRAX / Essential Mix

R.E.M. / Live at the Olympia

ĐUTKO / Slušaj mala!