KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Alba gu bràth

10:00–12:00 Četvrtak 19.12.2019.

In the EU membership referendum held on 23 June 2016, all thirty-two council areas in Scotland voted by a majority for the UK to remain a member of the EU.

Kažu da u svako zlu ima nekaj dobrega. Nakon tri godine porođajnih mika Brexit će konačno biti realiziran. Na tugu ili radost, ovisno o percepciji. Osobno bih volio da UK ostane u EU, barem zbog nekih dragih ljudi, ali  kad vidim njuške jednog Michaela Govea, Jacoba Reesa-Mogga, Nigela Faragea i Borisa Johnsona (ovu zadnju dvojku bi trebalo deportirat doma u Francusku odnosno Tursku), shvaćam gospođu Sturgeon i štovane SNP-ovce koji izgleda spremaju referendum o neovisnosti i posljedičnom ostanku unutar Europske Unije.

(intro: The Corries . Flower Of Scotland)
01 Simple Minds – Theme For Great Cities
02 Telstar Ponies – Maya
03 The Jesus And Mary Chain – Nine Million Rainy Days
04 Mogwai – White Noise
05 Snow Patrol – Chasing Cars
06 The Skids – Out Of Town
07 The Soup Dragon – Forever Yesterday
08 Bay City Rollers – Only Wanna Be With You
09 Belle & SEbastian – This Is Just A Modern Rock Song
10 Primal Scream – Loaded
11 Codeine Velvet Club – Time
12 Travis – I Love You Anyways
13 Big Country – In A Big Country
14 The Bluebells – I’m Falling
15 The Pastels – Baby You Are Just You
16 Belle & Sebastian – Expectations
17 Incredible String Band – The Mad Hatter’s Song
18 Waterboys – The Stolen Child
19 Simple Minds – Sweat In Bullet
20 Arab Strap – Last Orders
21 The Jesus And Mary Chain – 33 1/3
22 Malcolm Middleton – Loneliness Shines
23 Telstar Ponies – Last Outpost

Nije to bio moj prvi okršaj sa eurosecenionistima. Prva je emisija iz kontigenta Soda Fountaina emitirana 22. lipnja 2016., dan prije održavanja zlosretnog referenduma, a reprizirana je 22. studenog 2018., desetak dana prije događaja kojeg nazivam životnim potopom (neću sad o privatnim stvarima).

Evo kako je to izgledalo: studeni 2018.

A prije toga je bio i ovaj ljetnji rezime, srpanj 2016., dani koji su unatoč globalnim sranjima bivali izuzetano lijepi i sretni…

No vratimo se Škotskoj. Na tom UK Titaniku koji poprilično podsjeća na Jugoslaviju početkom devedesetih nemate više što tražiti. Brod će tonuti dok će Boris   svirati divan, duduk ili zurne. Samo hrabro! Pripadate Europi na koncu!

Alba gu bràth!

autor: Vjeran Stojanac, 17/12/2019

Vezane objave

Arhiva

Following the Blank Roads

26/03/2014.

Ceste su arhetip ljudske usamljenosti, a putovanja tek proces omeđen različitim stadijima samoće, kojim se pojedinac približava završetku, što god on bio. Odvažite se i uz ovotjednu listu emisije ‘Soda Fountain’ poduzmite jedno takvo putovanje, bez obzira na činjenicu da je ishod predvidljiv i ne baš ohrabrujući!

Songs of Joy

10:00–12:00 Četvrtak 16.2.2017.

Nazovimo to “tribute to Joy Division”. Ima li smisla? Ima!

Jutarnji program četvrtkom – Overcoming the Hangover!

31/12/2013.

Prvo izdanje Jutarnjeg programa četvrtkom u 2014. možete shvatiti i kao novogodišnju čestitku, a priložena lista ovoga puta NEMA nikakve stilske, tematske ili kronološke logike, već je rezultat ‘random’ postupka biranja iz jednog prethodno izdvojenog, većeg – nazovimo ga tako – akumulatora, buffera, odnosno međuspremnika skladbi… Ili ipak IMA? Kliknite na Thoru i doznajte istninu!

All Those Conspiracies Around/Above/Below/Beyond Us!

16/04/2014.

Prije ili kasnije, morali smo se dotaknuti i ove teme! Ovotjedna se glazbena lista emisije Soda Fountain, dakle, bavi teorijama zavjere, odnosno njihovim manifestacijama kroz suvremenu glazbu. Uživajte u ovom ležernom predblagdanskom jutru, uz lake i one nešto teže tonove čije poruke variraju od krajnje paranoičnih tema do ismijavanja istih!

Tjedna rotacija

Arhiva

ROSA / Aqua Di Sale

VA / Shio-No-Michi Vol.2 (1994)

BOMBAY BICYCLE CLUB / Is It Real

d0d0 / Anthology Mix

LET 3 / Živi Kurac

Haustor – Treći svijet (Jugoton 1984.)