KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

A Magical Journey

Nakon pedesetak i više dana izležavanja po plažama i riskiranja raka kože, sada, kako pjesma kaže, možete ostati u kući i promatrati kišu. Djeluje savršeno, posebice što je ponuđena zvučna pozadina birana upravo s takvom namjerom. Tek se zavalite u naslonjače i poslušajte najavljenu emisiju u njezinom uobičajenom jutarnjem terminu četvrtkom.

 

Za Božu

 

Prema dostupnim meteorološkim podacima, dan u kojem će ovo izdanje emisije Soda Fountain biti emitirano (treći rujna 2015.) trebao bi donijeti dugo očekivano zahlađenje (spominje se i pad temperature od desetak °C), te sporadična grmljavinska nevremena koja će se pojačavati odmicanjem ka večeri.

Nije li to, dakle, idealna pozadina za još jedno dvosatno glazbeno putovanje, ovoga puta obogaćeno prefiksom ‘magično’? Nakon pedesetak i više dana izležavanja po plažama i riskiranja raka kože, sada, kako pjesma kaže, možete ostati u kući i promatrati kišu. Djeluje savršeno, posebice što je ponuđena zvučna pozadina birana upravo s takvom namjerom. Ista možda i može djelovati neizgled raštrkano, no u biti je u svojoj raznolikosti i više nego kohezivna.

hubble-pillars-large

(intro: Nino Rota – La Poupeé Automate)
01 Mojave 3 – Yer Feet
02 Smog – Natural Decline
03 Madeleine Peyroux – California Raining
04 Cult With No Name – Walter + Wally
05 Marianne Faithfull – Song For Nico
06 New Model Army – Rivers
07 Palodine – Sorrow Has Opened Our Eyes
08 Richmond Fontaine – Kid From Belmont Street
(intermezzo: Delia Derbyshire – Delia’s Psychadelian Waltz)
09 Chava Alberstein – Friling
10 Low – Walk Into The Sea
11 Crippled Black Phoenix – Run Like Hell
12 Serge Gainsbourg – Les Goemons
13 Knife In The Water – Sundown, Sundown
14 Matt Elliott – Eulogy For Liam
15 Pop Art Toasters – Everyone’s Gonna Wonder
16 Charlie Parker – Barbados
17 Laura Marling – Night Terror
18 Alexei Murdoch – Through The Dark
19 Rainer Ptacek – Merciful God
(intermezzo: Jim Noir – Welcome Commander Jameson)
20 King Dude – Lay Down In Bedlam
21 Nick Cave & The Bad Seeds – Mercy
22 Lisa Germano – Kitty Train
23 Early Day Miners – Light In August
24 Marc Almond – Forgotten Tango
25 Simple Minds – Theme For Great Cities
26 Johnny Cash – Time Of The Preacher
27 Lyle Lovett – Simple Song
28 Mick Harvey – Photograph
(outro: Paul Cantelon – Delta Waltz)

galaxy-the-milky-way-the-center-of-the-telescope-hubble-chandra-spitzer

Kako dakle u jedinstvenu cjelinu spojiti folk-punk jednih New Model Army, slowcore baladičnost Early Day Minersa, novovalnu instrumentalističku oniričnost Simple Mindsa, apokaliptički folk King Dudea, kantautorsku lo-fi estetiku Billa Callahana, nadrealističke glazbe vizure Lise Germano, pop perfekciju recikliranja ostataka bolje prošlosti u izvedbi Pop Art Toastersa, gitarske eulogije Matta Elliota ili pak putovanje maglovitim poljanama oregonske americane kakvo nude Richmond Fontaine?

Kad imate znanja i iskustva, čak i nije teško. Na koncu, taj je mučni posao sklapanja djelova slagalice na način da savršeno figuriraju uklapajući se jedan za drugim preuzelo uredništvo na svoja pleća. Vi ne morate time razbijati glavu, već isključivo konzumirati finalni produkt. Tek se zavalite u naslonjače i poslušajte najavljenu emisiju u njezinom uobičajenom jutarnjem terminu četvrtkom.

 

powered & provided by ©eXit

autor: Vjeran Stojanac, 01/09/2015

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

The Last Rain

27/05/2015.

Iako je zadnji tjedan protekao u znaku promjenjivog vremena, s mnogo više kiše no što je uobičajeno za ovo doba godine; ljeto je praktički pred vratima. Stoga u aktualnom izdanju Soda Fountaina uživajte u kišnoj atmosferi koju, kako stoje stvari (i ako je vjerovati meteorolozima) nećemo, uz izuzetak rijetkih ljetnjih pljuskova) vidjeti sve do konca rujna!

Musique Macabre vol II

04/02/2015.

Slijedi jedno naizgled klasično, a opet nekonvencionalno izdanje Soda Fountaina. Ovog jutra uskočite na rastočeni brod koji Vas prevozi jezerom tišine.
Uz glazbu koja često odjekuje na rubu šapata. ….i ne zaboravite ponijeti kovanice za Harona!

St. Patrick’s Day: A Barroom Piece

16/03/2016.

Bez pretjeranog pametovanja – slijedi jedno razigrano, barsko-alkoholnim ambijentom nabijeno izdanje Soda Fountaina. Termin se uostalom savršeno poklapa s blagdanom Sv. Patricka, pa priloženu listu možete shvatiti i kao svojevrsno zagrijavanje za razvaljivanje koje će uslijediti navečer!

Soda Fountain goes Statistics!

17/11/2015.

Ne bojte se, nije riječ o matematici, posebno ne o statistici, bar ne u užem smislu. Uredništvo se ovdje poigralo svojim neznanstvenim metodama, te skrpalo listu koja bi približno trebala prikazati koje su se skladbe u okviru emisije Soda Fountain najčešće ‘vrtile’ tijekom ovih 130 tjedana koliko ista već egzistirira! Ugodno vam slušanje!

Tjedna rotacija

Arhiva

ROSA / Aqua Di Sale

VA / Shio-No-Michi Vol.2 (1994)

BOMBAY BICYCLE CLUB / Is It Real

d0d0 / Anthology Mix

LET 3 / Živi Kurac

Haustor – Treći svijet (Jugoton 1984.)